Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Μύθοι και αλήθειες για τον καφέ


Μύθοι και αλήθειες για τον καφέ
Για άλλους είναι απόλαυση, για άλλους είναι συνήθεια και για μερικούς είναι συντροφιά. Ο καφές αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα και βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Αποτελεί μία από τις πρώτες σκέψεις της ημέρας για τους περισσότερους, αλλά και μία ευκαιρία για απόδραση με φίλους για την υπόλοιπη διάρκειά της.

Σφαιρικό ηλιακό σύστημα με tracker παράγει ενέργεια ακόμα και από το φεγγαρόφωτο

Οι μηχανικοί ηλιακής ενέργειας της rawlemon ανέπτυξαν μια σφαιρική συσκευή που ακολουθεί την πορεία του ήλιου και που μπορεί να συγκεντρώνει το ηλιακό φως, όπως και το φως του φεγγαριού έως10.000 φορές.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το σύστημα ß.torics είναι35% αποδοτικότερο από τα συμβατικά φωτοβολταϊκά συστήματα με ιχνηλάτη διπλού άξονα και ότι η περιστρεφόμενη, αδιάβροχη σφαίρα μπορεί να εκμεταλλευτεί ακόμα και την ηλιακή ενέργεια του φεγγαριού.

Ξαφνική λαχτάρα από την αδιαθεσία Σαμαρά

Ανησυχία προκλήθηκε στους συνέδρους της Νέας Δημοκρατίας που παρακολουθούσαν την ομιλία του πρωθυπουργού στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβον Ντο όταν λίγο πριν τις 9 ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να διακόψει για δύο λεπτά την ομιλία του και αποσύρθηκε από το βήμα.

Σαμαράς: Βάζουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη

Σαμαράς: Βάζουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη

9Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ
Με ιδιαίτερη αναφορά στην επιλογή του αγωγού ΤΑΡ που βάζει την Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη, αλλά και στην αρνητική εξέλιξη με την ΔΕΠΑ, που σύντομα θα αλλάξει, ξεκίνησε την ομιλία του στο 9ο συνέδριο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν κι άλλες καλές ειδήσεις για την χώρα μας.

Αποθέωση για Πάμπλο και συνθήματα για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα από χιλιάδες Παοκτσήδες (video)




Seleo.gr News 

Οι πρώτες υποβρύχιες φωτογραφίες της καθαρότερης λίμνης στον κόσμο

Φωτογραφίες από την καθαρότερη λίμνη στον κόσμο, στην οποία απαγορεύεται το κολύμπι, τράβηξε ο φωτογράφος Klaus Thymann τον Φεβρουάριο.
Η «Γαλάζια Λίμνη» βρίσκεται στο Νότιο Νησί τηςΝέας Ζηλανδίας και για να τη φωτογραφίσει ο Thymann πήρε έγκριση από την κυβέρνηση και τους αυτόχθονες Maori, που θεωρούν το νερό της ιερό.

Δημοψήφισμα τον Οκτώβριο για το νερό


Η διοργάνωση δημοψηφίσματος το φθινόπωρο και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων και «γιορτών νερού» στην πορεία προς αυτό αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων σε ευρεία σύσκεψη φορέων που έγινε χθες το απόγευμα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Για την υποστήριξη και τη διενέργεια του δημοψηφίσματος θα συσταθεί άμεσα επιστημονική και νομική ομάδα.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Με τραγικές ελλείψεις λειτουργούν τα νοσοκομεία

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Κλινικές χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τραγικές ελλείψεις σε αναλώσιμα είδη, τα οποία αναγκάζονται να αγοράζουν οι ίδιοι οι ασθενείς, χαλασμένα μηχανήματα και εφημερίες στα όρια της επικινδυνότητας είναι μόνον μερικά από τα αγκάθια που αντιμετωπίζουν καθημερινά ασθενείς και εργαζόμενοι.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Ισόβια για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ

Ισόβια κάθειρξη για υπόθεση παράνομης επιστροφής ΦΠΑ επέβαλε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε ιδιοκτήτη εταιρείας που έλαβε 500 εκατομμύρια δραχμές δηλώνοντας εξαγωγές-μαϊμού.

 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Ερώτηση Νίκου Χουντή προς Κομισιόν για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών λόγω της μειωμένης καρπόδεσης στις ελιές

Ερώτηση προς την Κομισιόν για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις ελαιοκαλλιέργειες της Κρήτης και άλλων ελαιοπαραγωγικών περιοχών της χώρας, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
Στην ερώτησή του, ο έλληνας ευρωβουλευτής, περιγράφει τη ζημιά που υπέστησαν χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν το Μάρτιο και τον Απρίλιο - και οι οποίες φυσικά δεν μπορούσαν να προβλεφθούν από τους παραγωγούς - και της επακόλουθης μειωμένης έως μηδενικής καρπόδεσης των ελιών, τονίζοντας την ανάγκη και διερευνώντας τη δυνατότητα άμεσης οικονομικής στήριξής τους.

Με σεβασμό απέναντι στην Παράταξη


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αφορμή για τις σκέψεις που ακολουθούν δεν είναι μόνο το 9ο Εθνικό Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα «καυτά» γεγονότα του τελευταίου δεκαπενθημέρου, που ξεκίνησαν με την (συνεχιζόμενη) «κρίση της ΕΡΤ» που ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου με το γνωστό «μαύρο» και ολοκληρώθηκε με τον ανασχηματισμό της Δευτέρας, 24 Ιουνίου, όταν, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, κυβέρνηση σχημάτισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, η κοινή γνώμη δηλώνει αρκετά ταλαιπωρημένη για να αντέξει άλλη μια εκλογική αναμέτρηση, την ώρα που η χώρα παραμένει επί ξηρού ακμής και καμιά άλλη πολιτική δύναμη δεν διαθέτει μια σοβαρή εναλλακτική λύση – εκτός από (ξεπερασμένες) αντιμνημονιακές κραυγές.

Φθηνότερες τιμές περιαγωγής (roaming) για κλήσεις, μηνύματα και λήψη δεδομένων στην ΕΕ από την 1η Ιουλίου

«Μια χειροπιαστή περίπτωση όπου η ΕΕ και η ενιαία αγορά βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών» δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

Νέες χαμηλότερες τιμές περιαγωγής για κλήσεις, μηνύματα και λήψη δεδομένων στο εξωτερικό θα ισχύουν από την 1η Ιουλίου 2013. Για τη λήψη δεδομένων μάλιστα το κόστος μειώνεται κατά 36%.
Οι τιμές (προ ΦΠΑ) θα είναι οι ακόλουθες:

από 1η Ιουλίου 2013
για φωνητικές κλήσεις
εξερχόμενες κλήσεις
0,24 ευρώ/λεπτό
εισερχόμενες κλήσεις
0,07 ευρώ/λεπτό
                 για γραπτά μηνύματα

0,08 ευρώ ανά sms
                 για λήψη δεδομένων

0,45 ευρώ ανά Mbyte










Μικροσκοπική μπαταρία από ξύλο αποθηκεύει τεράστιες ποσότητες ενέργειας

Μια μικροσκοπική μπαταρία μεγάλης διάρκειας κατασκεύασαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.
Πέρα από το μικρό της μέγεθος, αυτό που κάνει την μπαταρία να ξεχωρίζει είναι ότι φτιάχνεται από ένα λεπτό φύλλο ξύλου, επικαλυμμένο με κασσίτερο, ενώ χρησιμοποιεί νάτριο αντί για λίθιο, κάτι που την καθιστά περιβαλλοντικά φιλική.

Χρυσή Αυγή. Εθνικό έγκλημα η υποβάθμιση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας


Δελτίο τύπου

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ

Το κομματικό κράτος αρχικά απαξίωσε την αμυντική μας βιομηχανία εκμηδενίζοντας την παραγωγή της και δημιουργώντας τεράστια ταμειακά ελλείμματα. Σήμερα, η άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στοχεύει στην οριστική της διάλυση. Η πράξη αυτή αποτελεί εθνικό έγκλημα. Την ίδια ώρα οι τούρκοι βρίσκονται έτη φωτός μπροστά και παράγουν εξ ολοκλήρου ακόμη και άρματα μάχης 3ης γενιάς (Altay).

Νόμος - εξπρές. Εκτός Δημοσίου 6.000 συμβασιούχοι

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΗΣ «ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ»
Λύνεται ο γόρδιος δεσμός των μονιμοποιήσεων που ταλαιπωρεί το Δημόσιο μέσω προσωρινών δικαστικών διαταγών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης καταθέτει νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΥΠΟΙΚ: Στην Ελλάδα είναι διασφαλισμένες όλες οι καταθέσεις και όχι μόνο οι πρώτες 100.000 ευρώ

Καμία ανησυχία για τις καταθέσεις, στο σύνολό τους, δεν πρέπει να υπάρχει στην Ελλάδα. Αυτό τόνισε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, που αναφέρει πως στη χώρα μας είναι διασφαλισμένες όλες οι καταθέσεις στο σύνολό τους.

Κλειστές και σήμερα οι εφορίες

Από Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά οι ΔΟΥ
Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα οι εφορίες σε όλη τη χώρα, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στις ΠΟΕ ΔΟΥ και στο υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με το μέλλον των υπηρεσιών του υπουργείου. 

Από σήμερα έως και 12 Ιουλίου τα μηχανογραφικά των υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Από σήμερα Παρασκευή 28-6-2013 έως και την Παρασκευή 12-7-2013, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.).