Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Καλοκαίρι διεκδικήσεων για τους αγρότες

Θερμό αναμένεται το καλοκαίρι για τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, οι οποίοι προγραμματίζουν δράσεις και πρωτοβουλίες κατά της εφαρμοζόμενης αγροτικής πολιτικής.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Έριξε άγκυρα ο «Θεόφιλος»

Το μοναδικό πλοίο που απέμεινε να εκτελεί δρομολόγιο μία φορά την εβδομάδα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το «Θεόφιλος», δεν απέπλευσε χθες και θα παραμείνει αγκυροβολημένο για μία εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.


 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ηλεκτρονικά η κατάθεση μηχανογραφικών

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των πανελλαδικών, με τους υποψηφίους να στρέφονται πλέον στη συμπλήρωση και την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Η διαδικασία συμπλήρωσης θα αρχίσει στα μέσα αυτής της εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου, ενώ τέλη Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.Το μηχανογραφικό θα συμπληρωθεί ηλεκτρονικά για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος και οι υποψήφιοι πρέπει να μπουν στην ειδική εφαρμογή που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr

Σαμαράς: Προτεραιότητά μας να αποφύγουμε νέα μέτρα

Στόχος της νέας κυβέρνησης παραμένει η εξάντληση της τετραετίας ανέφερε ο πρωθυπουργός στην πρώτη του ομιλία ενώπιον του νέου υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Σαμαράς μίλησε για ανάγκη καλύτερου συντονισμού στην κυβέρνηση και ταχύ βηματισμού «όχι μόνο για να πιάσουμε τους στόχους του Μνημομνίου, αλλά και για να προωθηθούν όλες οι αναγκαίες αλλαγές «που τις έχουμε ανάγκη και τις οποίες πιστεύουμε, δεν μας τις επιβάλλει κανείς».

Άνεργοι του ιδιωτικού τομέα: Παιδιά ενός κατώτερου θεού

Μια ακόμα γνωστή ελληνική βιομηχανία (Nutriart-Κατσέλης) προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των ελληνικών επιχειρήσεων που οδηγήθηκαν σε πτώχευση, αφήνοντας πίσω τους στρατιές ανέργων. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυξάνουν τον ήδη εφιαλτικό αριθμό των ανέργων του ιδιωτικού τομέα (εκτιμάται ότι έχουν υπερβεί το 1.3εκ) διαψεύδοντας τις δηλώσεις περί "success story".

Περιμένοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Βραζιλία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το διαζύγιο με τη λογική και η απομάκρυνση από την πραγματικότητα (ελληνική και διεθνή), καθώς η περίφημη «υπόθεση ΕΡΤ»  έχει απαραδέκτως μονοπωλήσει την επικαιρότητα και απορροφήσει το ενδιαφέρον του πολιτικού συστήματος – οδηγώντας ακόμη και σε κυβερνητική αλλαγή – «έκρυψαν» και τις ειδήσεις από τη Βραζιλία.

Ο πάντα ετοιμοπόλεμος (τουλάχιστον σε επίπεδο ανακοινώσεων) ΣΥΡΙΖΑ και ο λαλίστατος (με ορυμαγδό ομιλιών τις τελευταίες ημέρες) Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν βρει μια λέξη για να πουν για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα την οποία μετά φανών και λαμπάδων επισκέφθηκε τον Δεκέμβριο του 2012.

Τριπλό «χαράτσι» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Εν μέσω «καύσωνα» έρχεται ο λογαριασμός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.Η αρχή θα γίνει με τα εκκαθαριστικά για τους φόρους παρελθόντων ετών (ΦΑΠ 2011 και ΦΑΠ 2012) και στη συνέχεια σειρά θα πάρει το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ για το 2013.

Επτά χρόνια φυλακή και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Σίλβιο

Σε επτά χρόνια φυλάκιση και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι το Δικαστήριο του Μιλάνου, κρίνοντάς τον ένοχο για το πολύκροτο σκάνδαλο «Ρούμπι-Γκέιτ»

Επτά χρόνια φυλακή και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Σίλβιο
Η ετυμηγορία προσθέτει ένα ακόμη βάρος στον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, του οποίου η εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας υποστηρίζεται από το κεντροδεξιό κόμμα του Μπερλουσκόνι «Λαός της Ελευθερίας».

Ενας ακόμη διαστημικός περίπατος για τον Γιουρτσίχιν

Διαστημικό περίπατο 6 ωρών και 35 λεπτών εκτός Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού πραγματοποίησε χθες ο ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης Φίοντορ Γιουρτσίχιν (Θεόδωρος Γραμματικόπουλος) μαζί με τον Αλεξάντερ Μισούρκιν.



Ανακοινώθηκε και ορκίζεται στις 12.30 η νέα κυβέρνηση

Σαραντατρία μέλη αριθμεί το νέο κυβερνητικό σχήμα το οποίο ανακοινώθηκε στις 9.00 το βράδυ της Δευτέρας. Είχε προηγηθεί συνάντηση μίας ώρας των κ. Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παραιτήθηκε πριν καν ορκιστεί η Σοφία Βούλτεψη

Παραιτήθηκε πριν καν ορκιστεί η Σοφία Βούλτεψη

ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Η ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ
Δεν αποδέχθηκε την τοποθέτησή της στο υφυπουργείο Υγείας, αξίωμα το οποίο επισήμως είχε ανακοινωθεί ότι αναλαμβάνει, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη.

Δεν χρειαζόμασταν μια ακόμα πολυμελή και βαθιά κομματική κυβέρνηση

Tα κόμματα που μας οδήγησαν στην καταστροφή, παρά τις υποσχέσεις του κ. Σαμαρά, ακολούθησαν τη γνωστή κακή, παραδοσιακή συνταγή, φτιάχνοντας ένα ακόμα πολυμελές και βαθιά κομματικό κυβερνητικό σχήμα.