Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Κομισιόν: Το πόσιμο νερό δεν ιδιωτικοποιείται

Κομισιόν: Το πόσιμο νερό δεν ιδιωτικοποιείται

ΜΚΟ ΜΑΖΕΨΕ 1,5 ΕΚΑΤ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Το πόσιμο νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαίωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εισακούγοντας μια πρωτοβουλία πολιτών που συγκέντρωσε ευρεία υποστήριξη από μέρους των πολιτών.


ΑΠΟΔΡΑΣΗ Και κοντά και φθηνά

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποτελεί μια ευκαιρία για προσωρινή διέξοδο από τη σκληρή πραγματικότητα. Οι κοντινοί στη Θεσσαλονίκη παραθεριστικοί προορισμοί περιμένουν τους εκδρομείς με τιμές προσαρμοσμένες στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πήδηξε από περιπολικό, για να δραπετεύσει

Ψυχοπαθής που οδηγούταν από την αστυνομία για εγκλεισμό σε ψυχιατρείο ύστερα από απόφαση των συγγενών του πήδηξε από περιπολικό της ασφάλειας, την ώρα που κινούταν, και βρέθηκε στο οδόστρωμα της Τσιμισκή χθες το μεσημέρι.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά πλησίασε αυλές σπιτιών στο Δρυμό

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε ξερά χόρτα στο Δρυμό Θεσσαλονίκης. Η φωτιά πλησίασε απειλητικά αυλές σπιτιών στην είσοδο του χωριού -το οποίο ανήκει στο δήμο Μυγδονίας- αλλά, χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, περιορίστηκε σε αγροτικές καλλιέργειες, χωρίς να απειλήσει σπίτια ή κατοίκους της περιοχής.

Απίστευτο βίντεο: Έπιασαν στον αέρα 2χρονη που έπεσε στο κενό

Την τελευταία στιγμή σώθηκε ένα κοριτσάκι δύο ετών, όταν έπεσε από το παράθυρο του πέμπτου ορόφου πολυκατοικίας στην περιοχή Zhejiang της Κίνας.
 Το περιστατικό συνέβη στις 11 το πρωί στο χωριό Geshuiyang, όταν περαστικοί άκουσαν το κλάμα του παιδιού, το οποίο είχε βγει στο περβάζι του παραθύρου.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Γράφει ο Φελνίκος
Περασμένες τέσσερις. Ξημερώματα. Σήμερα. Πρωί Παρασκευής. 21 Ιουνίου 2013. Τα τηλεφωνήματα συνεχίζονται. Με κορυφαία στελέχη της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης. Η απορία για τις εξελίξεις και η αγωνία για τη μέρα που ξημερώνει διάχυτη.

Καρχαρίας πήδηξε σε βάρκα «κυνηγώντας» για δυο ώρες τους ψαράδες

Στιγμές τρόμου έζησαν δυο ψαράδες από το Νιου Τζέρσεϊ όταν ένας ρυγχοκαρχαρίας μήκους 2,5μέτρων και βάρους 136 κιλών έφαγε το δόλωμα και πήδηξε στο σκάφος τους, μήκους μόλις 9 μέτρων.
Το περιστατικό σημειώθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό, σε θαλάσσια περιοχή 64 χιλιόμετρα νότια της Νέας Υόρκης.

Το πρόβλημα δεν ήταν το «μαύρο» - με όλα τα λάθη και τις αστοχίες


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όσα λάθη και αν έγιναν στην υπόθεση της ΕΡΤ, η χώρα δεν έπρεπε να οδηγηθεί στον όλεθρο.

Τούτη την ώρα,  δεν είναι απλά και γενικά «ώρα ευθύνης», αλλά είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Λανθασμένες εκτιμήσεις όσον αφορά στις αντιδράσεις και άστοχοι χειρισμοί, οδήγησαν στο «μαύρο».

Και η εθελοτυφλία, το γεγονός ότι κάποιοι έκλεισαν τα αυτιά τους σε οποιοδήποτε επιχείρημα και σε κάθε στοιχείο που προσκομιζόταν όλες αυτές τις ημέρες, οδήγησαν σε μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση.

Η κυβέρνηση να κάνει επιτέλους τη δουλειά της

Ακολουθεί δήλωση του Προέδρου της ΔΡΑΣΗΣ, Θόδωρου Σκυλακάκη, σχετικά με τις χθεσινές πολιτικές εξελίξεις:
«Οι κακοί χειρισμοί και των τριών κυβερνητικών (τέως) εταίρων οδήγησαν τη χώρα σε μια κυβέρνηση με μικρότερο πολιτικό κεφάλαιο και πολύ μικρότερη κοινοβουλευτική βάση. Επανέφεραν το μήνυμα της πολιτικής αβεβαιότητας στο εξωτερικό και απομάκρυναν και πάλι τους όποιους επενδυτές είχαν αρχίσει να σκέπτονται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει επενδυτικό προορισμό.

Αποσύρει υπουργούς, όχι την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Απόσυρση των υπουργών του από την κυβέρνηση, όχι όμως και την εμπιστοσύνη του, αναμένεται να προτείνει ο Φώτης Κουβέλης στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ξεκίνησε πριν από λίγο, με στόχο να διατηρήσει τη συνοχή του κόμματός του, καθώς πληθαίνουν οι εσωκομματικές αντιδράσεις.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Ιπτάμενο ποδήλατο» έκανε την πρώτη δοκιμαστική πτήση (video)


Τις δυνάμεις τους ένωσαν τρεις εταιρείες στην Τσεχία για να φτιάξουν ένα πρωτότυπο ηλεκτρικού ποδηλάτου που πετάει.
Το ποδήλατο  που πετάει είναι ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης και κατευθύνεται με τηλεχειριστήριο, ωστόσο οι σχεδιαστές του πιστεύουν ότι μελλοντικά θα μπορεί να το «πιλοτάρει» ο αναβάτης.
Επιπλέον ελπίζουν ότι σε εκείνη τη φάση οι μπαταρίες θα έχουν εξελιχθεί ακόμα περισσότερο, οπότε το ποδήλατό




9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκράμπλ στον Άγιο Ανελεήμονα Φλώρινας

Με φόντο την πανέμορφη θέα της λίμνης Βεγορίτιδας και τον παραδοσιακό οικισμό του Άγιο Παντελεήμονα, θα διεξαχθεί φέτος το 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκραμπλ, στις 22, 23 και 24 Ιουνίου, στο Αρχοντικό Bella Toumpa.
Περισσότεροι από 120 λεξιγνώστες, προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα, θα διαγωνιστούν πάνω στο γνωστό μας παιχνίδι λέξεων, συνδυάζοντας γνώσεις, μνήμη, στρατηγική και φυσικά… τύχη (σακούλι είναι αυτό!).

Την Κυριακή η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2013

Την Κυριακή η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2013

ΣΕ ΑΠΟΣΑΣΗ 356.991 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ
Στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη θα βρίσκεται η πανσέληνος της Κυριακής 23 Ιουνίου και θα είναι η μεγαλύτερη του έτους.



Νέο σκηνικό με κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Νέο σκηνικό με κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ Η ΔΗΜΑΡ
Μονόδρομο θεωρούν την ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος. Συνεχίζουν σε νέα βάση, με στόχο την εξάντληση της τετραετίας, παραμερίζοντας τα βέτο της ΔΗΜΑΡ.