Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Βενιζέλος: Εγιναν βήματα επανόρθωσης για ΕΡΤ

Βενιζέλος: Εγιναν βήματα επανόρθωσης για ΕΡΤ

ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
«Η κατάσταση για την οικονομία και τους πολίτες έχει καταστεί ξανά ιδιαίτερα κρίσιμη», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκινώντας τις δηλώσεις του από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


Κουβέλης: Δεν επήλθε συμφωνία

«Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος σχετικά με το ζήτημα της ΕΡΤ», δήλωσε από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης ύστερα από τη διακοπή της σύσκεψης των αρχηγών.

Κουβέλης: Δεν επήλθε συμφωνία
«Επανέφερα την πρόταση της ΔΗΜΑΡ, ότι η αναδιοργάνωση της ΕΡΤ πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση και με παρόντες όλους τους εργαζομένους», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε:

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ Ηλεκτρονική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας

Μείωση του κόστους παραγωγής, προϊόντα χωρίς επικίνδυνα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, έλεγχος και επιβολή ορθής επιλογής και χρήσης θα είναι μερικά από τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των γεωργικών φαρμάκων, που προωθείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Γιατροί της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν βαλίτσες για τη Γαλλία

Βαλίτσες για τη Γαλλία ετοιμάζουν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης. Μετά τη Γερμανία και την Αγγλία στο χορό της αναζήτησης ελλήνων εξειδικευμένων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων μπαίνει και η Γαλλία, προκειμένου να στελεχώσει νοσοκομεία και κλινικές της και να καλύψει τις κενές θέσεις που υπάρχουν.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Συνεδριάζει το Σ.τ.Ε για το πάγωμα του λουκέτου - Το αργότερο έως αύριο η απόφαση

ΑΠΟ ΤΙΣ 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Συνεδριάζει στις 6.00 το απόγευμα, κεκλεισμένων των θυρών, το τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ προκειμένου να εξετάσει το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ για αναστολή της απόφαση των κ.κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Σε νέες θέσεις μετακινήθηκαν οι πρώτοι 1.089 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΟλοκληρώνεται, μετά από επτά μήνες, η πολύπλοκη διαδικασία μετακίνησης των υπαλλήλων (Διοικητικών Καθηκόντων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ) στις νέες τους θέσεις, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τις τελευταίες ημέρες, εκδίδονται τα ΦΕΚ με αποφάσεις μετάταξης των συγκεκριμένων υπαλλήλων, που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του ν.4093/2012.
Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακίνησης 1.089 υπαλλήλων ΔΕ ΙΔΑΧ από τους 1.882 υπαλλήλους που συμπεριλαμβάνονται και στους δύο οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Οι αποφάσεις μετάταξης 1.089 υπαλλήλων δημοσιεύθηκαν ήδη στα ΦΕΚ 586/Γ/12.6.13, 597/Γ/14.6.13, 598/Γ/14.6.13 και 601/Γ/14.6.13 και σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διαδικασία βαίνει στην ολοκλήρωσή της.

Σταματήστε να μάχεστε μεταξύ σας με τα μάτια κλειστά!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν κάποιος περίμενε πως μετά από μια οικονομική καταστροφή σαν τη σημερινή - που αγγίζει τα όρια της εθνικής τραγωδίας - το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα φερόταν με την μέγιστη δυνατή ωριμότητα, προφανώς διαψεύστηκε για άλλη μια φορά. 

Ακόμη και ο αναμενόμενος σήμερα αναγκαστικός συμβιβασμός δεν προοιωνίζεται κάτι καλό για τη χώρα. 

Αν δεν γίνει κατανοητό ότι τέτοιες στιγμές παραμερίζονται τα πάντα (και οι πάντες) και μπροστά στα μάτια όλων υπάρχει μόνο το συμφέρον της πατρίδας, τότε η επόμενη κρίση βρίσκεται σίγουρα πολύ κοντά. 

Η Ιστορία της Ελλάδας έχει δείξει πως σπάνιες υπήρξαν αυτές οι στιγμές – οι στιγμές που σύσσωμο το Έθνος, ενωμένο κάτω από σύσσωμη την ηγεσία του, έδωσε μια μάχη και την κέρδισε. 

Εγκρίθηκε γνωμοδότηση του Νίκου Χουντή για την Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΕΠΕ) ορισμένων σχεδίων δημοσίων και ιδιωτικών έργων.


Εγκρίθηκε σήμερα ομόφωνα (με μία αποχή) στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γνωμοδότηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή σχετικά με την οδηγία για την Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ορισμένων σχεδίων δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωμοδότησή του, όπως εγκρίθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, κλείνει τα όποια «παράθυρα» είχαν επιχειρηθεί να διατηρηθούν ανοιχτά στην προτεινόμενη νομοθεσία.

Χρυσή Αυγή: "Δώστε τον λόγο στον λαό: Κάντε τώρα εκλογές"!

Η συγκυβέρνηση του ξεπουλήματος απέτυχε και χρεοκόπησε. Μονόδρομος οι εκλογές: Να δοθεί αμέσως τώρα ο λόγος στον ελληνικό λαό. Η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής - απέναντι στα διεφθαρμένα συστημικά κόμματα που καταρρέουν - είναι η μόνη ελπίδα για εθνική και κοινωνική αναγέννηση.

Το πιο λεπτό κινητό στον κόσμο

Το πιο λεπτό «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο της αγοράς με πάχος μόλις 6,18 χιλιοστά, ανακοίνωσε κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών

Το νέο μοντέλο της Huawei ονομάζεται Ascend P6 και «τρέχει» με λειτουργικό Android και τετραπύρηνο επεξεργαστή 1,5 GHz. Διαθέτει δύο κάμερες. Η μία κάμερα, ανάλυσης 8 megapixel, είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος της συσκευής. Η άλλη, τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος, ανάλυσης 5 megapixels «υπόσχεται» στους χρήστες υψηλής ανάλυσης «φωτογραφίες - πορτραίτα».