Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αρχίζουν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Τις επόμενες μέρες αρχίζουν, αισίως, οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών σε ολόκληρη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με παρεμβάσεις που θα γίνουν από έδαφος και αέρα, κυρίως σε περιοχές πέριξ των ορυζώνων και υγροτοπικών συστημάτων.

 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Εκδήλωση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Με θέατρο, χορό και τραγούδι αποχαιρέτησαν τη φετινή χρονιά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του δήμου Βόλβης

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ασπροβάλτας, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση από τα παιδιά που συμμετείχαν φέτος στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα οποία λειτούργησαν φέτος στο δήμο Βόλβης.

Καταργούνται 516 κενές οργανικές θέσεις στους ΟΤΑ

Την κατάργηση 516 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, με 13 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (έξι δήμων, τεσσάρων ΝΠΔΔ, δύο οργανισμών και ενός συνδέσμου).

Τελετή λήξης προγράμματος μαζικού αθλητισμού

«Βούλιαξε» από κόσμο το αμφιθέατρο Σταυρού στο εντυπωσιακό φινάλε της μαζικής άθλησης στο δήμο Βόλβης, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φέτος


Αθλητικές και χορευτικές επιδείξεις ενθουσίασαν το κοινό στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Σταυρού, την Κυριακή 16 Ιουνίου, στην τελετή λήξης του προγράμματος μαζικού αθλητισμού του δήμου Βόλβης.
Σε μια συγκινητική βραδιά, αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας παρουσίασαν με κέφι και ζωντάνια, εντυπωσιακά προγράμματα χορού και γυμναστικών επιδείξεων.

Παράσταση διαμαρτυρίας του Συντονιστικού Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 19/6, το Συντονιστικό "ενάντια στην κατάργηση-συρρίκνωση Δημοσίων κοινωφελών φορέων και στις απολύσεις", απαιτώντας την άμεση κατάργηση της πραξικοπηματικής Π.Ν.Π. που κλείνει δημόσιους οργανισμούς, την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την ακύρωση όλων των προωθούμενων ρυθμίσεων που οδηγούν σε απαξίωση του Δημοσίου και στις απολύσεις-άμεσα ή με διαθεσιμότητες-χιλιάδων εργαζομένων. Στο πλευρό των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών και των Σωματείων που συμμετέχουν στο Συντονιστικό βρέθηκαν

ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Το “μαύρο” της ΕΡΤ, η απόλυση 2.500 εργαζομένων με διαδικασίες εξπρές και η Π.Ν.Π. που δυστυχώς υπέγραψε ο Ανώτατος Πολιτειακός άρχοντας της χώρας, χωρίς τις υπογραφές όλων των υπουργών, αναδεικνύουν αφ’ ενός ολοένα και περισσότερο το “έλλειμμα” δημοκρατίας που βιώνουμε τα τελευταία τρία χρόνια και αφ’ ετέρου τη καταρράκωση των θεσμών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» Μεγάλη κομπίνα και χάος

Κομπίνα με παραγγελίες - μαμούθ φαρμακευτικών υλικών, εξαιτίας των οποίων ζημιώθηκε το δημόσιο με ποσό 4 εκατομμυρίων ευρώ, αποκάλυψαν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφάλειας.

 Του Κώστα Καντούρηkantouris@hotmail.com

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις ενόψει της νέας κρίσιμης σύσκεψης των αρχηγών

Στην εξεύρεση της «χρυσής τομής» που αφενός θα δώσει λύση στο θέμα της ΕΡΤ, αφετέρου θα αποτελέσει διέξοδο στην κυβερνητική κρίση, αναζητούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, ενόψει της απογευματινής, νέας σύσκεψής τους. Το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται σενάρια για την ΕΡΤ, χωρίς επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς της, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου με τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη. Χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικοινώσε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό.

Καμιά αλλαγή δεν γίνεται με μηδενιστές του συνδικαλισμού


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι πραγματικά πολύ ανησυχητικό και εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι ακόμη και στην ώρα μηδέν, τη στιγμή που η χώρα κουνάει τα πόδια της πάνω από τον γκρεμό πιασμένη από ένα κλαδί, να παραμένει αδύνατη ακόμη και η παραμικρή συνεννόηση – μεταξύ των κομμάτων και μέσα στα ίδια τα κόμματα. 

Άναυδος ο λαός παρακολουθεί ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού που ο ίδιος (ο λαός) έστειλε στη Βουλή, να μην δείχνει την παραμικρή διάθεση συνεννόησης ακόμη και στα στοιχειώδη, ακόμη και στην ερμηνεία μιας δικαστικής απόφασης. 

Μάχονται πάλι όλοι, με τα μάτια κλειστά, για να μην δουν την καταστροφή που έρχεται – ακριβώς όπως κλείνει κανείς τα μάτια πριν από ένα μεγάλο άλμα στο κενό. 

ΣτΕ: Απολυμένοι όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο έκδοσης απόφασης αναστολής από την Ολομέλεια του Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, όπως ξεκαθάρισαν σήμερα -μια ημέρα μετά την έκδοση προσωρινής διαταγής για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ μετά από αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ- πηγές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Στο στόχαστρο της τρόικας η τρύπα στα έσοδα λόγω ΕΟΠΥΥ και Ταμείων

Με τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών Ταμείων να διογκώνονται, η συζήτηση με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό 2013-14 και το πώς αυτό θα καλυφθεί γίνεται συνεχώς δυσκολότερη. 

Όταν η Αλέκα Παπαρήγα «αθώωσε» τον Κ. Καραμανλή για τη δολοφονία Λαμπράκη


«Μεταρρυθμιστή και εκσυγχρονιστή» χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η Αλέκα Παπαρήγα και για πρώτη φορά είπε πως ούτε ο ηγέτης της ΕΡΕ ούτε το κόμμα του είχαν σχέση με τη δολοφονία Λαμπράκη.

Επιστήμονες ανησυχούν για ένα τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας

Επιστήμονες ανησυχούν για ένα τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Εχοντας σιγήσει για αρκετό καιρό, χωρίς να έχει σημειωθεί κάποια ισχυρή δόνηση, ένα μικρό τμήμα από το κατά τα άλλα ιδιαίτερα δραστήριο ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο βρίσκεται στα πόδια της Κωνσταντινούπολης, κάτω από τη Θάλασσα του Μαρμαρά, εγκυμονεί έναν δυνητικό κίνδυνο για την εκδήλωση ενός καταστροφικού σεισμού, όπως αναφέρεται σε μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.