Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Απέρριψε το «μαύρο» το ΣτΕ - Τα μυστικά της απόφασης

Με απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου, αναστέλλεται εν μέρει η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία διατάχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ έως τη δημιουργία νέου φορέα.

Αυτό που ουσιαστικά «διατάσσει», το ΣτΕ με την απόφασή του είναι η άμεση επαναλειτουργία των συχνοτήτων δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (και όχι της ΕΡΤ, η οποία έχει διαλυθεί) μέχρις ότου με νόμο ορισθούν τα του νέου φορέα. Στο μεταβατικό αυτό στάδιο η απόφαση τους Σ.τ.Ε ουσιαστικά ορίζει ή επιτρέπει τη δημιουργία ενός μεταβατικού οργανωτικού σχήματος. Αυτό το οργανωτικό σχήμα και ο επικεφαλής του θα επιλέξουν με ποιους και πόσους εργαζόμενους και τί είδους πρόγραμμα θα εκπέμψει η δημόσια ραδιοτηλεόραση κατά το μεταβατικό στάδιο.

Αρμόδιο υφυπουργό και Διοικούσα Επιτροπή για άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ πρότεινε ο Σαμαράς

Αρμόδιο υφυπουργό και Διοικούσα Επιτροπή για άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ πρότεινε ο Σαμαράς

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Τον διορισμό προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής η οποία θα αναλάβει να προχωρήσει στην πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού δημοσιογράφων και τεχνικού προσωπικού με στόχο την κατά το δυνατόν άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, πρότεινε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο Αντώνης Σαμαράς, στους κυβερνητικούς εταίρους κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Γιούρι Γκαγκάριν

Νέα στοιχεία έχουν προκύψει σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα στις 27 Μαρτίου 1968 στο οποίο σκοτώθηκε ο Γιούρι Γκαγκάριν - ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στο διάστημα. Ο κοσμοναύτης και συνάδελφος του Γκαγκάριν, Αλεξέι Λεόνοφ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη του στο Russia Today, ότι ένα "μη εγκεκριμένο" αεροπλάνο πέταξε πολύ κοντά στο μαχητικό του Γκαγκάριν , στέλνοντας το σε περιδίνηση που οδήγησε στη πτώση.

Η Χρυσή Αυγή για την δολοφονία του Έλληνα αστυνομικού από αλβανούς εγκληματίες

 Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς του ηρωικού Αστυνομικού που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αλβανούς εγκληματίες. Οι Έλληνες Αστυνομικοί παραμένουν στην κυριολεξία ΑΟΠΛΟΙ ενάντια σε πάνοπλες εγκληματικές ομάδες αλλοδαπών.

ΜΕΤΡΟ Στο ΣτΕ ο δήμος Θεσσαλονίκης για τις αρχαιότητες της Βενιζέλου

Στο ΣτΕ κατατίθεται σήμερα η προσφυγή του δήμου Θεσσαλονίκης κατά της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), η οποία προβλέπει απόσπαση και μετακίνηση των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν στο εργοτάξιο του μετρό στη Βενιζέλου.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gra
Εν τω μεταξύ, το θέμα της μεταφοράς των αρχαιοτήτων του εν λόγω σταθμού εισήχθη αιφνιδίως για άλλη μια φορά στη συνεδρίαση του ΚΑΣ που θα γίνει αύριο, γεγονός που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της αρχικής απόφασης.

Μια μέρα γεμάτη μουσική για όλους

Στις 21 Ιουνίου, νότες μουσικής θα ακουστούν σε όλη τη Θεσσαλονίκη.


 Η πόλη, μαζί με περίπου άλλες 100 σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει στους εορτασμούς της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, της μεγάλης γιορτής, που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, για να θυμίσει σε όλους την πολυμορφία αυτής της τέχνης, να τιμήσει όσους την υπηρετούν και κυρίως να δείξει ότι μερικές νότες μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα όλων μας.

Άμεσες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ στις αγροτικές καλλιέργειες που επλήγησαν από ισχυρές χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία, ζητά η κ. Ε. Αμμανατίδου Πασχαλίδου

Ερώτηση στην βουλή
Από το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη αρκετές περιοχές της Μακεδονίας (Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Γρεβενά) υπέστησαν ζημιές από χαλαζοπτώσεις οι οποίες κατέστρεψαν δεντροκαλλιέργειες, αμπελώνες αλλά και ετήσιες καλλιέργειες. Η περιοχή της Νάουσας δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα αφού για μισή ώρα έβρεχε «παγάκια» και υπάρχει κατά τόπους ολική καταστροφή της αγροτικής παραγωγής σε ροδακινιές, κερασιές, ακτινίδια, αμπέλια.

Πόσοι θα είναι οι κάτοικοι της Γης το 2100

Εντυπωσιακή αύξηση των κατοίκων στην Αφρική και σημαντική μείωση στην Κίνα, αναμένεται έως το 2100, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, που αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις του για τον πληθυσμό στον πλανήτη μας.

Ν. Χουντής: «Τι συγκεκριμένες δεσμεύσεις ανέλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση, απέναντι στην Τρόικα, για απολύσεις από το Ελληνικό Δημόσιο;»

      Όλι Ρεν: «Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στον υποχρεωτικό  σχεδιασμό των αποχωρήσεων που είναι 4000 ως το 2013 και 15000 ως το 2014 και θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο στην κεντρική διοίκηση αλλά και στις ΔΕΚΟ»
Μία εξαιρετικά επίκαιρη απάντηση, λόγω της ΕΡΤ, απέστειλε μέσα στο σαββατοκύριακο στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή,  ο Επίτροπος κ. Όλι Ρεν. Η ερώτησή του  Ν. Χουντή αφορούσε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση για τις «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» από το Ελληνικό Δημόσιο.

Τρόμος σε λούνα παρκ: Έμειναν κρεμασμένοι για τρεις ώρες

Όλοι τους θέλησαν να... δοκιμάσουν την αδρεναλίνη τους ανεβαίνοντας σε ένα από παιχνίδια του πάρκου.

ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ έκλεισαν την ΕΡΤ, ο λαός έκανε lock-out και ο… Τσι Γκεβάρα πάει Σύνταγμα


Τα μάτια τους είναι κατακόκκινα από το κλάμα. 

Το βλέμμα τους θολό από τα (κροκοδείλια) δάκρυα. 

Ο πόνος τους για τους συναδέλφους της ΕΡΤ αβάσταχτος. 

Στέκονται συνέχεια στο πλευρό τους. 

Βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση στο ραδιομέγαρο.

Ακόμη κι’ όταν δεν βρίσκονται εκεί (αποφασίζοντας τις απεργίες… τηλεφωνικά), μπορεί το σώμα τους να απουσιάζει, αλλά το πνεύμα και η ψυχή τους βρίσκονται κοντά στους συναδέλφους της ΕΡΤ.

Για χάρη τους ματαίωσαν (με ένα φονικό sms, που προέτρεπε τα μέλη της ΕΣΗΕΑ να μην παρευρεθούν, αλλά να σπεύσουν στην ΕΡΤ) μια κρίσιμη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων, που συνηθίζουμε να διαφημίζουμε ως το «μοναδικό μας στήριγμα».

Χρυσή Αυγή Έβαλαν την ΕΡΤ πάνω από 2 εκατομμύρια ανέργους και 3 χιλιάδες αυτόχειρες

Γραφείο Τύπου



Η συγκυβέρνηση της ξεφτίλας δε συγκινήθηκε από 2 εκατομμύρια Έλληνες ανέργους και 3 χιλιάδες αυτόχειρες, αλλά από την ΕΡΤ! Αν ο Σαμαράς θέλει περικοπές, ας κόψει τους παχυλούς μισθούς των βουλευτών και τα εκατομμύρια που αρπάζουν τα κόμματα και τα golden-boys του Δημοσίου. Ας τολμήσουν να κάνουν εκλογές και τότε ο λαός θα ρίξει στον Καιάδα το προδοτικό πολιτικό κατεστημένο.

Οι εκλογές θα διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην Ελληνική οικονομία

Ενώ το ζητούμενο είναι η σταθερότητα και οι λύσεις
Τη στιγμή που πολίτες και επιχειρήσεις στο σύνολο τους αντιμετωπίζουν καθημερινά τεράστια εμπόδια ώστε ν’ ανταπεξέλθουν στα προβλήματα τους, οι κυβερνητικοί εταίροι με την συμπεριφορά τους και η αντιπολίτευση με την ανευθυνότητά της, κινδυνεύουν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, που θα καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην ελληνική οικονομία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία από την προσεχή Τρίτη

Η Εγνατία Οδός ΑΕ ανακοινώνει ότι από την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 ξεκινούν εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στο τμήμα από Α/Κ Αρδανίου ως Α/Κ ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης. Για τις ανάγκες των εν λόγω εργασιών θα γίνει σε δεύτερη φάση πλήρης αποκλεισμός στο τμήμα αυτό και εκτροπή της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αρδανίου - Αλεξανδρούπολης.

Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία νότια της Κρήτης

Το σεισμό των 6,0 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Λιβυκό πέλαγος νότια της Κρήτης, έχουν ακολουθήσει μέχρι στιγμής δύο μετασεισμοί εντάσεως 3,5 και 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 02:43 και ο δεύτερος στις 02:43.