Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Δήμος Λαγκαδά: Απειλεί με αποκλεισμό του ΧΥΤΑ

Νέο πόλεμο για την απόθεση των σκουπιδιών των δήμων της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ανοίξει η πρόθεση του δήμου Λαγκαδά να αποκλείσει τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, σε περίπτωση που το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει την καταβολή αντισταθμιστικών οφελών ύψους 3 εκατ. ευρώ, τα οποία λαμβάνει τα τελευταία χρόνια για τη λειτουργία του χώρου ταφής.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Ας πούμε ότι είμαι τούρκος...

του Χάρη Καρολίδη.
Λοιπόν θα ένοιωθα ικανοποίηση  ότι η χώρα μου δεν δέχεται καμία απειλή από την Ελλάδα όταν έχει πάνω από δυο εκατομμύρια λαθρομετανάστες από ισλαμικές χώρες με φανατικό Ισλάμ.
Ότι έχει μια κυβέρνηση που δέχεται εντολές από άλλες χώρες ένεκα μνημονίων και είναι απλά σε ρόλο εντολοληπτη χωρίς καμία δυνατότητα πρωτοβουλίας δικής της

Φόβοι για ξέσπασμα ελονοσίας σε Ξάνθη και Έβρο

Τα πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, με την Ξάνθη και τον Έβρο να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις περιοχές όπου υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εκδηλωθούν αντίστοιχα κρούσματα. Μετά την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφηκε πέρσι το καλοκαίρι στην Π.Ε. Ξάνθης- με τα περισσότερα κρούσματα πανελλαδικά- παραμένει ορατός ο κίνδυνος κάτι αντίστοιχο να συμβεί και φέτος, δεδομένης και της απουσίας των ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών. 

Έντεκα νεκρές γυναίκες μετά από έκρηξη σε λεωφορείο πανεπιστημίου στο Πακιστάν

Φονική έκρηξη σε λεωφορείο του μοναδικού πανεπιστημίου για γυναίκες στο Πακιστάν προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έντεκα φοιτητριών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το λεωφορείο βρισκόταν κοντά στο κάμπους του πανεπιστημίου Σαρντάρ Μπαχαντούρ Χαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουχιστάν, Κέτα.

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 7.10 το απόγευμα, στα ανοιχτά της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος ήταν στα 14 χλμ, όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Χρυσή Αυγή: «Τολμήστε να κάνετε εκλογές»!

 Δελτίο τύπου
Ας τολμήσουν οι τρεις αρχηγίσκοι της συγκυβέρνησης να κάνουν εκλογές. Γνωρίζουν πως η Χρυσή Αυγή θα λάβει ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 15% που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις και θα είναι πλέον πανίσχυρη. Την ίδια ώρα ΝΔ και Σύριζα παραπαίουν, τα δεκανίκια του Σαμαρά (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) είναι με το ένα πόδι εκτός βουλής,  και τα λοιπά αποκόμματα (ΑΝΕΛ, ΚΚΕ) τελούν υπό διάλυση. Ας αφήσουν λοιπόν τα πολλά λόγια και ας δώσουν τον λόγο στον λαό, που είναι έτοιμος να θέσει την ταφόπλακα στο διεφθαρμένο πολιτικό τους σύστημα.

Στα ΚΕΠ η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΠΑΔ – Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται

Από την 1η Ιουνίου 2013 έως και την 31η Οκτωβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και η απογραφή των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Νίκος Κατσαρός

Π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ

Η Ευρωπαίκή Επιτροπή μετά απο σειρά διαβουλεύσεων  πρότεινε: ολα τα εστιατόρια της Ευρωπαίκής Ενωσης από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα πρέπει να σερβίρουν το ελαιόλαδο σε φιάλες μιας χρήσεως,με σύστημα που δεν θα επιτρέπει να  το γεμίζουν πάλι.Επι πλέον με την απόφαση αυτή καθιερώνονται κανόνες επισήμανσης της φιάλης με ευδιάκριτα γράμματα (ανάλογα του όγκου της φιάλης) που περιλαμβάνει όλες τις προβλεπόμενες πληροφορίες για την ποιότητα, την καταγωγή και τα άλλα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου.

Κίνα: Μυστηριώδης αφρός βγαίνει από το έδαφος!

Στην Κίνα, σε μία πόλη που ονομάζεται Νανκίνγκ, συνέβη κάτι πολύ ιδιαίτερο: Ρωγμές σχηματίζονται στο έδαφος μέσα σε πράσινα λιβάδια και από μέσα τους βγαίνει μια περίεργη άγνωστη ουσία που θυμίζει αφρό

 Οι τομείς του ρυζιού στην Κίνα είναι ένας τεράστιος κόσμος πόρων, αλλά ποτέ οι γεωργοί δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα ήταν σε θέση να αντικρύσουν ένα τέτοιο φαινόμενο στις καλλιέργειές τους.