Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δήμος Θεσσαλονίκης: Προσλαμβάνονται 440 εποχικοί στην καθαριότητα

Το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών εκτιμάται ότι θα προσελκύσει η προκήρυξη, την οποία εξέδωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, για την πρόσληψη 440 εποχικών υπαλλήλων, με σκοπό να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες κυρίως στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Δεν άντεξε ο Κιλιγκαρίδης

Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης δυστυχώς δεν απέφυγε το μοιραίο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον κρατούσε στη ζωή στο νοσοκομείο του Μπιντγκός, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή σε ηλικία 37 ετών, νικημένος από την οξεία λευχαιμία.

«Σφαγεία Κιλκίς Α.Ε.»: Στον πάγκο της γραφειοκρατίας

Σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και προσκόμματα που επικαλούνται οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κολλά η επένδυση της κατασκευής μιας σύγχρονης μονάδας αδρανοποίησης των υποπροϊόντων σφαγής από τη δημοτική επιχείρηση «Σφαγεία Κιλκίς Α.Ε.».

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Λεωφορειολωρίδες: Αμφίδρομη ροή σε κεντρικούς δρόμους

Λεωφορειολωρίδες αμφίδρομης κυκλοφορίας για τα αστικά του ΟΑΣΘ στους οδικούς άξονες της Τσιμισκή και της Βασιλίσσης Όλγας σχεδιάζει να δημιουργήσει η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.

Των Βαρβάρας Ζούκα - Φανής Σοβιτσλή
Vzouka@makthes.gr - fanisovi@gmai.com

Δεκάδες τραυματίες από την έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Λουιζιάνα

Μια «τεράστια» -όπως την χαρακτηρίζουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης- έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο σε εργοστάσιο χημικών στην πόλη Γκέισμαρ, κοντά στη Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών.  


   

Θεσσαλονίκη. Εικόνες από την συγκέντρωση των εργαζομένων στην ΕΡΤ3


«Μαύρο» στην ενημέρωση; Ας πούμε και μερικές αλήθειες!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δυο μέρες τώρα παρακολουθώ βουβή τα περί την ΕΡΤ τεκταινόμενα. 

Περιμένω να δω πόσο ακόμη θα κρατήσει η υποκρισία.

Πόσα ακόμη κροκοδείλια δάκρυα θα χυθούν.

Πόσοι ακόμη δημαγωγοί με χοντρά πορτοφόλια – μεγαλοδικηγόροι, αρειμάνιοι συνδικαλιστάδες του Δημοσίου, πρώην νυν και επόμενοι βουλευτές, με παχυλές συντάξεις για τις οποίες ουδέποτε εργάστηκαν – θα παρελάσουν από το ραδιομέγαρο για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους απολυμένους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων.

Παρασκήνιο για αποτροπή των εκλογών

Σαμαράς: Η παλιά ΕΡΤ έκλεισε - Συζητάμε για τη νέα ΕΡΤ.  Bενιζέλος: Ανοιγμα-εξπρές της ΕΡΤ με το σχέδιο Αλιβιζάτου.  Koυβέλης: Εξορθολογισμός με όρο ανοιχτή τη δημόσια τηλεόραση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΚΟΥΒΕΛΗ
Η παλιά ΕΡΤ έκλεισε - Συζητάμε για τη νέα ΕΡΤ.Ανοιγμα-εξπρές της ΕΡΤ με το σχέδιο Αλιβιζάτου.Εξορθολογισμός με όρο ανοιχτή τη δημόσια τηλεόραση.

Σαμαράς: Η παλιά ΕΡΤ έκλεισε - Συζητάμε για τη νέα ΕΡΤ.

Bενιζέλος: Ανοιγμα-εξπρές της ΕΡΤ με το σχέδιο Αλιβιζάτου.

Koυβέλης: Εξορθολογισμός με όρο ανοιχτή τη δημόσια τηλεόραση.

ΟΑΣΘ. Στάση Εργασίας σήμερα

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00΄ π.μ. και από 21:00΄μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας,συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

Δείτε πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει σήμερα, Πέμπτη, η Αθήνα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

Νίκος Χουντής για το κλείσιμο της ΕΡΤ: «Ντροπή στην Κομισιόν και στην κυβέρνηση της τρόικα»


Σε οργισμένο ύφος, και μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε σχέση με έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για την ελευθερία του τύπου και των μέσων ενημέρωσης σε τρίτες χώρες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής επιτέθηκε τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που την κατηγόρησε ευθέως ότι έχει επιβάλλει στη χώρα μας μία fast track δημοκρατία όσο και στην ελληνική κυβέρνηση, ως υποχείριο της τρόικα.