Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Στο έλεος του χαλαζιού Ημαθία και Πέλλα

Καταστροφή σχεδόν στο σύνολο της παραγωγής ροδάκινων και ανυπολόγιστες ζημιές στις υπόλοιπες καλλιέργειες, στα αμπέλια και στην παραγωγή κερασιών, βερίκοκων, αχλαδιών και μήλων προκάλεσε στο μεγαλύτερο μέρος της Ημαθίας και της Πέλλας η σφοδρή χαλαζόπτωση που ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Σαμαράς : Δεν κλείνουμε την ΕΡΤ - Αποκαθιστούμε τη δημόσια ενημέρωση

Σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης χαρακτήρισε την ΕΡΤ ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Τετάρτης. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν κλείνει τη δημόσια τηλεόραση αλλά κάνει εκείνες τις ενέργειες για τη δημιουργία μιας πραγματικά δημόσιας τηλεόρασης σημειώνοντας πως «τη νέα ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στους Έλληνες το ταχύτερο».

ΟΑΣΘ. Στάση Εργασίας αύριο

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00΄ π.μ. και από 21:00΄μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας,συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

Πώς θα κινηθούν την Πέμπτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Χειρόφρενο τραβούν αύριο, Πέμπτη, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιούν ΟΣΕ και Προαστιακός, ενώ στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 πρωί θα κάνουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, συμμετέχοντας στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

ΔΑΚΕ Ι.Τ. "ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ “ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ & ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ”

Επί τρία χρόνια οι Έλληνες πολίτες εκβιάζονται, με δηλώσεις του τύπου “Μνημόνιο ή χρεοκοπία” “Mεσοπρόθεσμο ή τανκς”, υποτιμάται η ζωή τους, διαλύονται οι οικογένειές τους, κλείνουν τα μαγαζιά τους, χάνουν τις δουλειές τους και μεταναστεύουν τα παιδιά τους, προκειμένου κάθε φορά η Ελλάδα να λάβει την επόμενη δόση για να ξεπληρώσει τους τοκογλύφους  “εταίρους” και δανειστές της.

Κ. Πουπάκης: "Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους"

Το μέλλον της Ε.Ε. περνά μέσα από την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και την ανάσχεση της μεταβίβασής της από γενιά σε γενιάΥιοθετήθηκε σήμερα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ηΈκθεση σχετικά με την Πρόταση Κανονισμού για τη σύσταση του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους».

Αναγκαίο το κλείσιμο αυτής της ΕΡΤ, αντικοινοβουλευτική η μεθόδευση και επικίνδυνα τα κίνητρα

Δήλωση του προέδρου της ΔΡΑΣΗΣ Θ. Σκυλακάκη για την ΕΡΤ

Εδώ και δύο χρόνια είχα ζητήσει (στη συζήτηση του μεσοπρόθεσμου), να μειωθούν τα έξοδα της ΕΡΤ κατά 180 εκ. ευρώ ετησίως. Η τοποθέτηση αυτή ισχύει απολύτως και σήμερα. Είχα ζητήσει τη μείωση και όχι τον μηδενισμό των δαπανών αυτών, επειδή πιστεύω ότι η τηλεόραση από πλευράς περιεχομένου είναι και κοινωνικό αγαθό, καθώς και ότι η ιδιωτική τηλεόραση χωρίς κάποιου είδους δημόσια παρέμβαση σε θέματα ευρύτερης παιδείας και πολιτισμού (αλλά και για άλλα όπως η παροχή υπηρεσιών στους ομογενείς), δεν είναι ικανή να μεγιστοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον. 

Και το όνομα της νέας ΕΡΤ είναι ΝΕΡΙΤ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ. Πλέον θα ονομάζεται ΝΕΡΙΤ δηλαδή "ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε".Σύμφωνα με το επίσημο σχέδιο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση θα είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.
Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Κράτος. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Σίγησε η ΕΡΤ

Δραματικές οι εξελίξεις στην ΕΡΤ, καθώς ανακοινώθηκε το κλείσιμο του Οργανισμού. Την ώρα που χιλιάδες πολίτες παρέμεναν έξω από το κτίριο το ραδιομέγαρο στη λεωφόρο Μεσογείων αλλά και όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην επικράτεια, η κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή την επιχείρηση διακοπής του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πέθανε στην Ιαπωνία ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος γιόρτασε τα 116 χρόνια της ζωής του τον περασμένο Απρίλιο, πέθανε το πρωί της Τετάρτης στη δυτική Ιαπωνία, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Κιόντ

Απεργίες στα ΜΜΕ κήρυξε η ΕΣΗΕΑ

Σε απεργία προχωρούν σήμερα από τις 6 το πρωί οι δημοσιογράφοι των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ενώ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου απεργούν οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.