Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

«Τίτλους τέλους» ζητά το ΥΠΟΙΚ από ΕΡΤ

«Τίτλους τέλους» ζητά το ΥΠΟΙΚ από ΕΡΤ

ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
Στην υποχρέωσή του να προχωρήσει «στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε.» αναφέρεται, με σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών «ως διάδοχος της ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού».

Λουκέτο στην ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Λουκέτο στην ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά στις 6.00 μμ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ, χαρακτηρίζοντας «μοναδική περίπτωση αδιαφάνειας» την δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Η «Κοινωνική Στέγαση» στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημαντική παρέμβαση του Κ. Πουπάκη με τροπολογίες



 Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Στρατηγική ΕΕ2020, έθεσε τις οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες για την ερχόμενη δεκαετία, στη βάση της άρρηκτης διασύνδεσης μεταξύ της δημοσιονομικής πολιτικής, της κοινωνικής συνοχής και αντοχής, καθώς και της κατάστασης στην αγορά εργασίας. Στην Ευρώπη της κρίσης, με περισσότερους από 115 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες να απειλούνται από τη φτώχεια, είναι πλέον σαφές ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και εξυγίανση επιβάλλεται να συνοδεύονται από μια ολοκληρωμένη πολιτική κοινωνικών μεταβιβάσεων που θα οδηγήσει στη μεγέθυνση της οικονομίας καταπολεμώντας παράλληλα φαινόμενα ακραίας υλικής στέρησης και περιθωριοποίησης.

Νίκος Χουντής: Γιατί υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση Κύπρου και Ισπανίας όταν ζήτησαν δάνειο για τις τράπεζές τους;


·        Όλι Ρέν: Καθένα από αυτά τα κράτη μέλη ζήτησε διαφορετικό μέσο στήριξης και έχουν διαφορετικές χρηματοδοτικές ανάγκες.

«Κύπρος και Ισπανία ζήτησαν διαφορετικό μέσο στήριξης και έχουν διαφορετικές χρηματοδοτικές ανάγκες». Αυτό απάντησε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Όλι Ρέν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, σχετικά με το διαφορετικό καθεστώς ένταξης στον ESM της Κύπρου και της Ισπανίας.

Χρυσή Αυγή: Για την ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Η Ελλάς ουραγός των εξελίξεων παρά τον τεράστιο ενεργειακό της πλούτο

Η Ελλάδα παρά τον τεράστιο ενεργειακό της πλούτο έχει καταστεί ουραγός των εξελίξεων και ασήμαντος παίκτης στη διεθνή γεωστρατηγική σκακιέρα. Ευρωπαίοι και Ρώσοι άδειασαν τον Σαμαρά, που δεσμεύεται με τους τουρκόφωνους Αζέρους και τον αγωγό ΤΑΡ, μετατρέποντας τη χώρα σε ενεργειακό δορυφόρο της Τουρκίας.


Αποκρατικοποιήσεις με κανονικούς διαγωνισμούς και χωρίς ειδικές συμφωνίες

Αποσπάσματα συνέντευξης του προέδρου της Δράσης, Θόδωρου Σκυλακάκη,  στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98.9 (Ν. Μάνεσης)
Να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις φυσικών μονοπωλίων, που κακώς παραμένουν εκτός ρυθμισμένου πλαισίου, με κανονικούς διαγωνισμούς και χωρίς ειδικές συμφωνίες υπέρ «προνομιούχων» ζήτησε ο Πρόεδρος της Δράσης και Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο του ALPHA κ. Ν. Μάνεση. 

Υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Εκτός από την Κομισιόν υπάρχει και η ελληνική Δικαιοσύνη


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με δεδομένο ότι η υπόθεση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ της Βουλής και του υπουργείου των Οικονομικών – ο υπουργός των Οικονομικών λέει πως τον διόρισε η Βουλή και ο Πρόεδρος της Βουλής ότι τον εκάστοτε επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας τον κουβαλάει ο εκάστοτε υπουργός των Οικονομικών και αυτός οφείλει να τον αποσύρει και να φέρει προς έγκριση τον αντικαταστάτη του – νομίζω ότι ήλθε η ώρα να πούμε μερικές καθαρές κουβέντες:

Όπως προέκυψε από την απάντηση που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο Επίτροπος Σεμέτα στον Προκόπη Παυλόπουλο, σχετικά με τα νέα καμώματα του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ (που παρουσίασε στα στελέχη της υπηρεσίας έγγραφο εμπιστευτικότητας, η οποία κατά τη γνώμη του μπορεί να επεκτείνεται και ενώπιον δικαστικών αρχών) η Κομισιόν στηρίζει τον κ. Γεωργίου.

Δήλωση Ν. Χουντή για τις εξελίξεις στην «πώληση» της ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ

Επειδή κάποιοι εμφανίζονται δήθεν έκπληκτοι για την αποχώρηση των Ρώσων από τον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ, παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου της 23ης Ιουλίου 2012 με τίτλο «Η ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ δεν θα πουληθεί σε όποιον προσφέρει την καλύτερη τιμή αλλά σε όποιον συμφωνεί με την ενεργειακή πολιτική ΕΕ και Γερμανίας».  Στο Δελτίο αυτό είχαμε επίσης τονίσει ότι η πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Δημόσιο: φεύγουν 12.500 μέσα σε 20 μέρες – Τι έγραψε στο twitter ο Αντώνης Μανιτάκης

- “Μπλόκο” από την τρόικα που απαιτεί εδώ και τώρα τις απολύσεις στο Δημόσιο - Σάλος σε ΕΡΤ και αμυντική βιομηχανία για τις 1.500 απολύσεις υπαλλήλων - Δεν διαψεύδει η κυβέρνηση τις απολύσεις από τις μεγάλες ΔΕΚΟ  Με δυο twitter ο υπουργός Α. Μανιτάκης επιβεβαίωσε ότι ως το τέλος του μήνα, μέσα στις επόμενες 20 ημέρες δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων του δημοσίου.

Μεγάλες καταστροφές από χαλαζόπτωση στην Ημαθία

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας (10/06) την Ημαθία, προκαλώντας ουκ ολίγες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες κυρίως και αυτοκίνητα.
Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα το χαλάζι είχε υπερφυσικό μέγεθος, φτάνοντας ακόμα να συγκριθεί με ροδάκινο!

Gazprom: Δεν λάβαμε επαρκείς εγγυήσεις - Σε νέο διαγωνισμό προχωρά η κυβέρνηση

Η ρωσική εταιρεία Gazprom ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην συμμετάσχει τελικά στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, διότι δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις ότι η οικονομική κατάσταση της ελληνικής εταιρείας δεν θα επιδεινωθεί έως τη στιγμή της ολοκλήρωσης της αγοράς της. Δηλώνει ωστόσο ότι η παρουσία της εταιρείας στη χώρα μας θα ενισχυθεί...