Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Χαράτσι 2014: «Φόρος διασποράς» σε όλα τα ακίνητα...

Γενικευμένο φόρο σε όλα τα ακίνητα από το 2014, έτσι ώστε να πληρώσουν περισσότεροι και να υπάρξει δικαιότερη κατανομή του βάρους σε σχέση με το «χαράτσι» της ΔΕΗ προβλέπει το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα δοθεί αύριο στη διακομματική επιτροπή.

Πληρώσαμε 9 δισεκατομμύρια εξαιτίας λάθους του ΔΝΤ

Το ΔΝΤ ομολόγησε ευθαρσώς την παταγώδη αποτυχία του προγράμματός του στη χώρα μας...Η παταγώδης αποτυχία του πρώτου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, την οποία ομολόγησε με τον πλέον επίσημο τρόπο το ΔΝΤ την περασμένη εβδομάδα, όχι μόνο βύθισε την ελληνική οικονομία σε βαθιά ύφεση, αλλά υπέσκαψε και τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μας, όπως αποδεικνύει πρόσφατη επιστημονική έρευνα που παρουσιάζει σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας.

Μπλοκάρουν 300.000 συντάξεις

«Όμηροι», ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Παγιδευμένοι στα Ταμεία τους παραμένουν 100.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και 200.000 αυτοαπασχολούμενοι του ΟΑΕΕ, που θεμελίωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με βάση τους νόμους Λοβέρδου-Κουτρουμάνη. 

Αγνοούν την έκκληση του Ερντογάν οι διαδηλωτές



Αψηφώντας την έκκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσουν τις διαδηλώσεις, χιλιάδες κόσμος βρέθηκε και χθες στους δρόμους της Τουρκίας, ενώ από πολλούς η συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη των τελευταίων δέκα ημερών. Στο κενό και η προσπάθεια της κυβέρνησης για να κατευναστούν τα πνεύματα. Προγραμματίζονται συγκεντρώσεις υποστηρικτών του Τούρκου πρωθυπουργού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. 

Εως 50% κάτω οι τιμές ακινήτων στη δυτική Θεσσαλονίκη

ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Σε… ελεύθερη πτώση κινούνται οι τιμές των ακινήτων στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπως άλλωστε συμβαίνει στις περισσότερες περιοχές του νομού. Ευκαιρίες υπάρχουν παντού, ακόμη και σε γειτονιές όπου πριν από την κρίση οι αξίες είχαν απογειωθεί. Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι υποτονικό, καθώς οι δυτικές συνοικίες κατέχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.

Στη φάκα οι κατά συρροήν... ληστές περιπτέρων

Συνολικά δέκα περίπτερα και καταστήματα είχαν διαρρήξει τον τελευταίο χρόνο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τρεις νεαροί ημεδαποί, οι οποίοι αφαιρούσαν από αυτά διάφορα εμπορεύματα.

«Φουσκώνει» ο Δούναβης - Εκκενώθηκαν περιοχές στην Ουγγαρία

Εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους οι παραποτάμιες περιοχές στην δυτική Ουγγαρία καθώς η στάθμη των νερών του Δούναβη αυξανεται επικίνδυνα. Ειδικότερα, περίπου 2.000 άνθρωποι μετακινήθηκαν από το χωριό Γκιορούιφαλου αργά το βράδυ της Παρασκευής, άλλες μικρές πόλεις και χωριά έχουν αποκλειστεί, ενώ τα επίπεδα του ποταμού αναμένεται να ανέβουν στη Βουδαπέστη τη Δευτέρα.