Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο θα προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος»

Την χώρα μας και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επέλεξε η Lufthansa για να παρουσιάσει για πρώτη φορά το μεγαλύτερο σε μήκος αεροσκάφος του κόσμου, το B747-8, τη «Βασίλισσα των Αιθέρων», καθώς θεωρεί την Ελλάδα ως μια σημαντική ευρωπαϊκή αγορά, δηλώνοντας την πρόθεσή της να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ισχυρούς ελληνο-γερμανικούς δεσμούς.

Τέλος το τραπεζικό απόρρητο

Διαδικασίες-εξπρές προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών και ο Γιάννης Στουρνάρας για το άνοιγμα εγχώριων τραπεζικών λογαριασμών σε βάρος φυσικών προσώπων, που ελέγχονται για φοροδιαφυγή ακόμα και για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

ΕΛ.ΑΣ. Μέτρα υποδοχής τουριστών

Ασφαλή τουριστικό προορισμό για όλους τους επισκέπτες θέλει να διατηρήσει τη χώρα μας η Ελληνική Αστυνομία, θέτοντας σε εφαρμογή έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό με αυξημένα μέτρα, τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων.

 Επιμέλεια Φώτης Κουτσαμπάρης

Π. Παναγιωτόπουλος: «Τα Σκόπια να σέβονται την ιστορία μας»

Τη διαβεβαίωση ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές και περήφανες και διατηρούν την αποτρεπτική δύναμη της χώρας στον ύψιστο βαθμό, παρά τις περικοπές, έδωσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης για τον Μακεδονικό Αγώνα, στο Μουσείο Πολέμου.

Ο διωγμός και η εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης

Από την πλατεία Ελευθερίας ξεκινούσαν τα καραβάνια των Εβραίων που είχαν προορισμό τα στρατόπεδα Αουσβιτς - ΜπίρκεναουΑΠΟ ΤΟΥΣ 46.091 ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΜΟΛΙΣ 1.950
Oι Ελληνες Εβραίοι πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονταν σε 77.377 άτομα και συγκροτούσαν 25 συμπαγείς θρησκευτικές κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, από τις οποίες μεγαλύτερη ήταν αυτή της Θεσσαλονίκης με 56.000 άτομα.

Από την πλατεία Ελευθερίας ξεκινούσαν τα καραβάνια των Εβραίων που είχαν προορισμό τα στρατόπεδα Αουσβιτς - Μπίρκεναου

Αυτοκτόνησε 53χρονη μητέρα δύο παιδιών στην Αμφισσα

ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Άμφισσας από το τραγικό τέλος της 53χρονης μητέρας δύο παιδιών, η οποία αυτοκτόνησε΄.

Νέος χάρτης για τους εκπαιδευτικούς

Με 13.000 λιγότερους δασκάλους και καθηγητές θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο τα δημόσια σχολεία. Οι 6.000 εκπαιδευτικοί που συνταξιοδοτούνται δεν θα αντικατασταθούν, όπως δεν θα προσληφθούν και 7.000 αναπληρωτές. Το υπουργείο Παιδείας θα καλύψει τα

Έψαχναν για κρυμμένο θησαυρό στη Θεσπρωτία

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., πέντε άνδρες ηλικίας από 24 έως 69 ετών γιατί έψαχναν... κρυμμένο θησαυρό.

Τρεις τραυματίες από πυρά ενόπλου στην Καλιφόρνια

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΟΛΕΓΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΑ ΜΟΝΙΚΑ
Ενοπλη επίθεση εξαπέλυσε άγνωστος κοντά στο κολλέγιο της Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο ένας από τους τραυματίες ήταν ο δράστης του επεισοδίου, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται.

Συνεχίζονται σήμερα και αύριο οι προσυνεδριακές εργασίες της Νέας Δημοκρατίας

 H Προσυνεδριακή Στάση Κεντρικής Μακεδονίας που ξεκίνησε χθες  συνεχίζεται  σήμερα  - Σάββατο 8 Ιουνίου και κορυφώνεται την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, με το Θεματικό Προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη, στο Macedonia Palace, στις 11.00 π.μ. με την παρουσία του
Προέδρου και Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.