Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Κρούσμα λύσσας σε αλεπού στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Επί ποδός βρίσκονται οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη μετά την επιβεβαίωση κρούσματος λύσσας σε αλεπού, στην αγροτική περιοχή της Σίνδου.Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με την γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ Αγορίτσα Μπάκα, εντοπίστηκε όταν ιδιοκτήτης αγροκτήματος στην περιοχή ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι ο σκύλος του ενεπλάκη σε μάχη με την αλεπού, που μάλιστα συμπεριφερόταν περίεργα καθώς έδειχνε ήρεμη και φιλική.

Περιφέρεια: Αρχίζει η διαβούλευση για το ΕΣΠΑ 2014-2020

Το πράσινο φως για την έναρξη της διαβούλευσης την ερχόμενη εβδομάδα για το ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 ανάβει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε φορείς, φυσικά πρόσωπα και κοινωνικές ομάδες να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

H Δράση συμμετέχει στα 9ο Athens και 2ο Thessaloniki Pride

H Δράση στηρίζει τα αιτήματα της ΛΟΑΤ κοινότητας και συμμετέχει στο 9ο Athens Pride, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου (12.00-00.00, Πλατεία Κλαυθμώνος) και στο 2ο Thessaloniki Pride (Σάββατο 15 Ιουνίου, Πλατεία Λευκού Πύργου).

Θεσσαλονίκη: Εργολάβος για τη δυτική περιφερειακή

Στα τέλη του 2015 υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του τμήματος της δυτικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης με τη μετατροπή του σε κλειστό αυτοκινητόδρομο από τον κόμβο Λαχαναγοράς μέχρι τον Εύοσμο.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Επίσκεψη της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και φορέων αλληλεγγύης στην Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Αθηναίων

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου συνοδευόμενη από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Νομαρχιακής, Δήμήτρη Σούφλα,  μαζί με αντιπροσωπεία του Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου αποτελούμενη από τις Μίνα Ρίσκα και Αγγελική Μηλιτσοπούλου, επισκέφθηκαν την Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Αθηναίων.

Η παχυσαρκία κληρονομείται στα.. . εγγόνια μας

Τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης, ενδέχεται σύμφωνα με νέα έρευνα να κληρονομούνται όχι στα παιδιά μας… αλλά στα εγγόνια μας.

Ειδικοί από το Εδιμβούργο ανακάλυψαν ότι τα παιδιά παχύσαρκων μητέρων ενδέχεται να μην εμφανίσουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, ενώ τα εγγόνια κληρονομούν τελικώς τις σχετιζόμενες με την παχυσαρκία παθήσεις.

Eυρωπαίοι ηγέτες της χρονιάς οι Guy Verhofstadt και Daniel Cohn-Bendit

Ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ΑLDE) κ.  Guy Verhofstadtεξελέγη Ευρωπαίος Ηγέτης της Χρονιάς, μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων κ. Daniel Cohn-Bendit.

Η Χρυσή Αυγή για τη διαμάχη Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. για το Ελληνικό ζήτημα

Η τρόικα δηλώνει επισήμως πλέον την αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής που διέλυσε τη χώρα μας και τσάκισε τον ελληνικό λαό. Η συγκυβέρνηση παραμένει άβουλο πιόνι στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 76χρονου στη Λακωνία

ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ
Εξιχνιάστηκε από το αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης και την ασφάλεια Σπάρτης, η ανθρωποκτονία ενός 76χρονου, η οποία είχε διαπραχθεί στο σπίτι του, στις 31 Αυγούστου του 2012, στον οικισμό Βεργαδέικα, στο Λογκανίκο Λακωνίας. Δράστες είναι ένας 24χρονος Έλληνας, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, για ληστεία που είχε διαπράξει στην Αττική κι ένας Αλβανός, ο οποίος στο παρελθόν έμενε στο χωριό κι είχε εργαστεί περιστασιακά στον 76χρονο. Οι κατηγορούμενοι σκότωσαν τον 77χρονο για να τον ληστέψουν...

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζήτησε ο Νίκος Χουντής, για τη δήλωση-σιωπής που επιβάλλεται στους εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ, ακόμα και απέναντι στις Δικαστικές Αρχές.

Σε συνέχεια της χθεσινής “ερώτησης-καταγγελίας” του Νίκου Χουντή στον Επίτροπο Σεμέτα, για τη δήλωση-σιωπής που καλούνται να υπογράψουν, σήμερα, οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, (με την οποία τους απαγορεύεται να καταθέτουν στοιχεία, ακόμα και αν τους ζητηθούν για έρευνες που διεξάγει η Δικαιοσύνη), ο Έλληνας ευρωβουλευτής επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζήτησε την άμεση παρέμβασή της, για να εμποδιστεί η φίμωση μαρτύρων για υποθέσεις που αφορούν την ΕΛΣΤΑΤ, σήμερα και στο μέλλον.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, απ΄τον ανισόπεδο κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) Αλεξανδρούπολης μέχρι εκείνον του Αρδανίου, θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου μέχρι τις 30 του μηνός, λόγω εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος.

Κουνούπια: όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε – Η αντιμετώπιση

Κουνούπια, ένα αιώνιο πρόβλημα που δυστυχώς ταλαιπωρεί αιώνες τώρα την ανθρωπότητα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το κουνούπι είναι ένα δίπτερο της οικογένειαςCulicidae με 2.500 είδη. Είναι έντομο, το οποίο βέβαια τρέφεται με διάφορους χυμούς από φυτά και φρούτα και ζει εκεί που υπάρχουν λιμνάζοντα νερά όπως έλη, βάλτοι, ορυζώνες, σιντριβάνια, διακοσμητικές λιμνούλες άλλα ακόμα και στα πιάτα από τις γλάστρες αν σε αυτά υπάρχουν στάσιμα νερά.

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ι.Τ με αφορμή την πρόσφατη Απολογιστική Έκθεση του ΔΝΤ για το Ελληνικό Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής

Η νέα “ομολογία” του ΔΝΤ επιβεβαιώνει με τον πιο απόλυτο, επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ότι το Μνημόνιο ήταν μια “λάθος συνταγή”.
 Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι η Ελλάδα, ενώ κατηγορούνταν ψευδώς και διασύρονταν παγκοσμίως ως το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης, αποτελούσε την “Ιφιγένεια”

Η τσάντα που έκρυψε την ωρολογιακή βόμβα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το περίφημο «περιστατικό της τσάντας» δεν υπήρξε απλώς ένα εντελώς διαδικαστικό θέμα που στρεβλώθηκε και διογκώθηκε, για να καταλήξει τελικά στην επιτομή της αντιστροφής της πραγματικότητας.

Αποκάλυψε και την ύπαρξη μιας ωρολογιακής βόμβας στα θεμέλια της Δημοκρατίας μας, που, καθώς φαίνεται, δεν είναι δυνατόν να ανιχνευθεί από κανένα μηχάνημα επί του πλανήτου.

Αποκάλυψε ότι σημαντικό τμήμα του λαού, παραζαλισμένο, υπερπληροφορημένο – δηλαδή ανενημέρωτο – χειραγωγούμενο, δεν μπορεί να δει (δεν του επιτρέπουν να δει) την αλήθεια.

Ούτε να ανησυχεί γι’ αυτό που πράγματι αξίζει να προκαλεί την ανησυχία του.

Νέο είδος αμφίποδων, παγκοσμίως άγνωστο, ανακαλύφθηκε σε σπήλαιο στη Λάρισα

Ένα νέο είδος αμφίποδων, άγνωστο μέχρι σήμερα στους επιστήμονες, εντοπίστηκε στο σπήλαιο Μελισσότρυπας Ελασσόνας στη Λάρισα, μετά από έρευνες δυο ετών.

Ο νέος οργανισμός ανακαλύφθηκε από Γερμανούς και Ρουμάνους σπηλαιολόγους, με επικεφαλής τον σπηλαιοδύτη, επιστημονικό συνεργάτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου, Μάρκο Βαξεβανόπουλο.

Χατζημαρκάκης: Η Γερμανία οφείλει να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη

Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ανοιχτή συζήτηση για την ευθύνη της Γερμανίας έναντι των λαών της ΕΕ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ξεκάθαρη συμμετοχή της στην ανάκαμψη της Ελλάδας, εισηγήθηκε ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Βερολίνο από κοινού με την πρόεδρο της Επιτροπής Γερμανοελληνικής Συνεργασίας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, βουλευτή της Αριστεράς, Ανέτε Γκροτ, με θέμα το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε ότι έχει πάρει διαζύγιο

Νέα 24ωρη απεργία στα δημόσια νοσοκομεία

Γιατροί και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σήμερα, 7 Ιουνίου, καταγγέλλοντας διάλυση του κοινωνικού κράτους και «οικτρή πραγματικότητα που εξευτελίζει τον άνθρωπο και τους εργαζόμενους».

Βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού

ΜΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ
Έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5 το πρωί σε ΙΧ αυτοκίνητο στη διασταύρωση των οδών Διομήδους και Αγίας Βαρβάρας, στη Δάφνη.