Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

«Εμφύλιο» έφερε η ομολογία

Την εμφανή όχληση και δημόσια εκδήλωση της διαφωνίας τους, προκάλεσε σε Κομισιόν και ΕΚΤ το εμπιστευτικό εγγράφο του ΔΝΤ, με το οποίο ο διεθνής οργανισμός ομολόγησε σωρεία αστοχιών στους χειρισμούς του περί την ελληνική κρίση διατυπώνοντας παράλληλα αιχμές κατά της ευρωπαϊκής πλευράς των πιστωτών. Στο θέμα «παρενέβη» ο Αντώνης Σαμαράς, δηλώνοντας από το Ελσίνκι ότι η ελληνική κυβέρνηση, εδώ και ένα χρόνο, διορθώνει τα παραδεδογμένα λάθη.

ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Επιδημία οι κλοπές ροδακίνων

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί στα χωριά της Ημαθίας η κλοπή της παραγωγής ροδάκινων από τα δέντρα κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, η οποία ανάγκασε τους κατοίκους κάποιων περιοχών να οργανώσουν περιπολίες φύλαξης.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ


·        Μπορεί ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ να εμποδίζει δικαστικές έρευνες;
·        Ερώτηση Νίκου Χουντής στον Επίτροπο Σεμέτα.

Μπορεί ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ να εμποδίζει δικαστικές έρευνες, επικαλούμενος κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το στατιστικό απόρρητο; Αυτό το ερώτημα θέτει με γραπτή ερώτησή του στον αρμόδιο Επίτροπο για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές, κ. Σεμέτα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Αυτόφωρο για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα

Θετικό βήμα η εγκύκλιος του Αντεισαγγελέα του ΑΠ για την προστασία του περιβάλλοντος
Η Δράση επικροτεί την εγκύκλιο του Αντεισαγγελέα του ΑΠ  κ. Δ. Δασούλα, σύμφωνα με την οποία, στις περιπτώσεις τέλεσης αυτόφωρων περιβαλλοντικών αδικημάτων, οι παραβάτες θα πρέπει να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ οι σχετικές υποθέσεις θα πρέπει να εκδικάζονται κατ' απόλυτη προτεραιότητα. Η εγκύκλιος αναδεικνύει την αυτονόητη σημασία της  προστασίας του περιβάλλοντος από βλαπτικές ενέργειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας. 

Διάσωση κατοίκων της Γερμανίας με ελικόπτερο

Με ελικόπτερα απομάκρυναν οι διασώστες ολόκληρες οικογένειες που είχαν βρει καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους στην πόλη Ντέγκεντορφ στην Γερμανία, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει υπερχείλιση του Δούναβη και εκτεταμένες πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη.

Τίμησαν έμπρακτα το περιβάλλον

Μικροί και μεγάλοι την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πήραν σακούλες στα χέρια και καθάρισαν την δυτική παραλία του Σταυρού

Για μια ακόμη χρονιά ο δήμος Βόλβης έδωσε με πράξεις το παρόν στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος.
Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, με οργανωτικό φορέα τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης, η δημοτική κοινότητα Σταυρού σε συνεργασία με την 1η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών-Καταδρομων Ρεντίνας, τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης και τα δημοτικά σχολεία του Σταυρού, οργάνωσε εκστρατεία καθαρισμού στη δυτική παραλία του Σταυρού.

Η ουτοπία της «Συμμαχίας του Νότου» και η προπαγάνδα της «Εναλλακτικής»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εδώ και αρκετό καιρό, ο κ. Αλέξης Τσίπρας καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες να ξεφύγει από τη σκληρή (εσωκομματική του) πραγματικότητα και από τα πιεστικά ερωτήματα σχετικά με την ανάγκη να εξηγήσει πώς θα κατορθώσει να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της (πτωχευμένης) χώρας μετά την ακύρωση του μνημονίου και την κατάργηση (αυτό παίζεται, διότι λέει ότι απλώς θα την επαναδιαπραγματευτεί)της δανειακής σύμβασης. 

Εν αναμονή, λοιπόν, του συνεδρίου του κόμματός του, όπου θα πληροφορηθούμε αν και ποιες από τις δεκατρείς συνιστώσες του θα δεχθούν να αυτοδιαλυθούν ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα… 

Και εν αναμονή συγκεκριμένων απαντήσεων για το πώς ακριβώς θα είναι αυτή η μεταμνημονιακή εποχή την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επαγγέλλεται (και για την οποία απλώς μας λέει πως τίποτε δεν θα είναι ίδιο, χωρίς να διευκρινίζει αν θα είναι καλύτερα, τα ίδια ή χειρότερα)… 

Εθελοντική αιμοδοσία

Όπως ήδη γνωρίζετε η ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ, Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία λειτουργεί στην πόλη μας από το 1997 ως Μη Κυβερνητική Εθελοντική Οργάνωση. Ήδη 6000 εθελοντές αιμοδότες βοηθούν τον αγώνα μας. Είναι εγγεγραμμένοι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μας και καλούνται τηλεφωνικά να δίνουν «στοχευμένα» αίμα για άτομα με Μεσογειακή Αναιμία.

O νέος φόρος για όλα τα ακίνητα το 2014

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη παρουσίασαν χθες προφορικά τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Σε βαρύτερες οικονομικές θυσίες καλούνται να υποβληθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τον επόμενο χρόνο. Ο νέος Ενιαίος Φόρος αφορά όλα τα εντός και εκτός σχεδίου οικόπεδα ή κτίσματα. Δεν εξαιρούνται οι κατ' επάγγελμα αγρότες. Περιορισμένες απαλλαγές και ελαφρύνσεις προβλέπονται μόνο για συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στους έξι οι νεκροί από τα συντρίμμια στη Φιλαδέλφεια

Μέσα στα θύματα και μια 35χρονη γυναίκα η οποία έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου, δήλωσε ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος, Λόιντ Έιρς.