Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ατυχείς χειρισμούς στην ελληνική κρίση ομολογεί το ΔΝΤ

Ετοιμο να προβεί σε μία νέα, και τούτη τη φορά επίσημη παραδοχή ότι κατά τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης υπέπεσε σε λάθος υπολογισμούς, φέρεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, επικαλούμενο έγγραφο που κυκλοφόρησε στο Ταμείο ως «αυστηρώς εμπιστευτικό» και το οποίο περιήλθε σε γνώση της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal.

Πρόταση Στουρνάρα: Φόρος για όλους σε αγροτεμάχια και ακίνητα. Δεν εξαιρούνται οι αγρότες

Διευρυμένο "χαράτσι" θα είναι ουσιαστικό ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων. Τι περιλαμβάνει η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών
Τελικά η πρόταση του υπουργού Οικονομικών για το φόρο σε αγροτεμάχια, βοσκοτόπια και αγρούς θα αφορά όλους και δεν θα εξαιρούνται οι αγρότες.

Μαύρος καπνός κάλυψε την δυτική Θεσσαλονίκη. Έντονη η μυρωδιά. Πληροφορίες αναφέρουν οτι η φωτιά εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ. Δείτε το βίντεο




Εκδήλωση Παγκαλαβρυτινού για την λήξη της χορευτικής περιόδου

Επιβεβαιώνοντας τη φήμη τους τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, διοργάνωσαν μια ανεπανάληπτη βραδιά που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρευρέθηκαν, στο κατάμεστο θεατράκι π. ΟΛΠΑ στη Μαρίνα Πάτρας, την Κυριακή 2 Ιουνίου, στη μεγάλη γιορτή για την λήξη της χορευτικής χρονιάς 2012 – 2013.
Περισσότεροι από 300 χορευτές εναλλάσσονταν στη σκηνή παρουσιάζοντας ένα μοναδικό χορευτικό πανόραμα, βασισμένο σε διαφορετικά ηχοχρώματα «φωτίζοντας» την πολιτισμική κληρονομιά και κουλτούρα όχι μόνο της Αχαΐας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

Χρυσή Αυγή. «Θρίαμβος των Εθνικιστών Οδηγών Ταξί - Τρίτη δύναμη ο ΛΑΣΙΤΑ στις εκλογές του ΣΑΤΑ με 14%

Δελτίο τύπου
Τα αποτελέσματα των εκλογών των οδηγών ταξί επιβεβαίωσαν την δυναμική και την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία. Το τριήμερο που πέρασε διενεργήθηκαν οι εκλογές του ΣΑΤΑ, με την συμμετοχή του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΛΑΣΙΤΑ. Μία συμμετοχή που γνώρισε την πολεμική σύσσωμου του κλαδικού κατεστημένου.

Στο πλευρό των απεργών της ΜΕΒΓΑΛ στον Ασπρόπυργο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Στην πύλη του υποκαταστήματος της ΜΕΒΓΑΛ στον Ασπρόπυργο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουνίου, πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους βουλευτές Λίτσα Αμμανατίδου, Μαρία Μπόλαρη, Γιάννη Σταθά, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, τον υπεύθυνο Εργατικής Πολιτικής της Συντονιστικής Γραμματείας, Γιώργο Γαβρίλη και το στέλεχος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, Γιάννη Σπινάσα.

Δυσαρεστημένοι 6 στους 10 Θεσσαλονικείς από τις υπηρεσίες υγείας

Δυσαρεστημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας δηλώνουν 6 στους 10 Θεσσαλονικείς. Ταυτόχρονα παραδέχονται ότι έχουν μειώσει σημαντικά τις επισκέψεις τους σε όλες τις δομές, κυρίως στα ιδιωτικά ιατρεία αλλά και στα νοσοκομεία της πόλης, εξαιτίας του αυξημένου κόστους των εξετάσεων, το οποίο καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους.

 Της Νικολέττας Μπούκα

ΤΕΕ/ΤΚΜ Δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα!

Στον «αέρα» βρίσκεται το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ (ΤΚΜ/ΤΕΕ), με έδρα στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, τα οποία οδηγούν το Επιμελητήριο σε «λουκέτο».

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Θεσσαλονίκη: Καταστροφές από χαλαζόπτωση σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Ζημίες, κυρίως σε γεωργικές καλλιέργειες, σημειώθηκαν σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών και Χαλκιδικής, εξαιτίας της χαλαζόπτωσης και των έντονων βροχοπτώσεων, που σημειώθηκαν αργά το απόγευμα.

Ζημίες, κυρίως σε γεωργικές καλλιέργειες, σημειώθηκαν σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών και Χαλκιδικής, εξαιτίας της χαλαζόπτωσης και των έντονων βροχοπτώσεων, που σημειώθηκαν αργά το απόγευμα.

Η Χρυσή Αυγή για τον Έλληνα Πεζοναύτη που έπεσε εν ώρα καθήκοντος

Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Πεζοναύτη που έπεσε σήμερα εν ώρα καθήκοντος, καθώς και στη μεγάλη οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, που σε αντίξοες συνθήκες και παρά την εχθρική στάση του καθεστώτος, φυλάττει Θερμοπύλες.

Αν δεν υπάρχει Δημοκρατία, τότε γιατί να μην υπάρχει η Χρυσή Αυγή;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Υποτίθεται πως όλη αυτή η συζήτηση γύρω από τον αντιρατσιστικό νόμο σκοπό έχει να βρεθεί ένας κοινός τόπος για να εξοβελιστεί η γλώσσα του μίσους και η άρνηση των εγκλημάτων που προκάλεσαν ανελεύθερα καθεστώτα με τρομερούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. 

Στην πραγματικότητα, όμως, η γλώσσα του μίσους υπάρχει παντού – και συχνά δεν διαφέρει από την γλώσσα της Χρυσής Αυγής. 

Με τελευταίο επεισόδιο τις πρόσφατες δηλώσεις του στην Ισπανία, ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να υποστηρίζει πως στην Ελλάδα και στην Ευρώπη «τυπικά υπάρχει δημοκρατία», καθώς «οι λαοί μας βρίσκονται κάτω από την ασφυκτική πίεση της δικτατορίας των αγορών, μιας ιδιότυπης δικτατορίας που καταστέλλει βίαια τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών». 

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΟ ΤΗΣ

Εξαγωγή ιατρικών γνώσεων υψηλού επιπέδου, σε παγκόσμιο επίπεδο, κάνουν Έλληνες γιατροί, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια!!
Λαμπρό παράδειγμα η περίπτωση διαπρεπή Έλληνα , πρωτοπόρου στον τομέα του, γυναικολόγου χειρουργού  ο οποίος για πρώτη φορά στην Αγγλία αφαίρεσε την μήτρα 42χρονης Αγγλίδας  μέσα από τον ομφαλό της και από οπή μόλις δυο εκατοστών!!

Παράβαση του ΚΟΚ η συγκέντρωση με 200 διαδηλωτές

Σε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν οι κυρώσεις που θα περιλαμβάνονται στο Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις με 200 άτομα.