Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Γιατί η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε κλοιό σκόνης

Σε κλοιό σκόνης βρίσκεται η Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες λόγω της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, που συνδυάζεται με τα έργα αντικατάστασης αγωγών της ΕΥΑΘ, τα εργοτάξια του μετρό που παραμένουν επτά χρόνια ανοικτά και το μόνιμο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr
Οι πολίτες αισθάνονται έντονη δυσφορία από τη «σκονισμένη» ατμόσφαιρα, ενώ καθημερινές είναι οι πλύσεις μπαλκονιών, αυτοκινήτων, μοτοσικλετών που σκεπάζονται από καφέ άμμο.

Ν. Χουντής: να ερευνήσει η Κομισιόν την υπόθεση απαγωγής του Τούρκου πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά

Να ερευνήσει η Κομισιόν τις καταγγελίες για απαγωγή από την Αθήνα του Τούρκου πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά, «ιδίως όσον αφορά στην ενδεχόμενη συνέργεια οργάνων κράτους μέλους στην παράνομη επαναπροώθηση πολιτικού πρόσφυγα» ζήτησε με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Ανάβρα, ένα χωριό πρότυπο με 0% κρίση και 0% ανεργία

Πριν 16 χρόνια η Ανάβρα ήταν απλά ένα απομακρυσμένο χωριό της Μαγνησίας, όπου λίγοι κάτοικοι και πολλά ζώα συμβίωναν σε ένα ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο από τους πάντες τόπο. Λίγα χρόνια μετά, όχι μόνο κατάφερε να σταθεί όρθιο, αλλά και να γίνει το χωριό πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ευρώπη. Κρατικά κανάλια κάθε ευρωπαϊκής χώρας, αλλά και επισκέπτες τόσο από την Ευρώπη όσο και…….

Δήμος Λαγκαδά: Απειλούν με αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Νέο πόλεμο για τα σκουπίδια των δήμων της Θεσσαλονίκης ανοίγει η πρόθεση του δήμου Λαγκαδά να προχωρήσει σε αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ενδεχομένως και από σήμερα.

Δήμος και κάτοικοι διαμαρτύρονται για την πλημμελή λειτουργία του χώρου ταφής, που έχει ως αποτέλεσμα την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, για τη μη κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ευκαρπίας που θα συνέβαλλε στην ασφαλή μεταφορά των σκουπιδιών, καθώς και για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην εγκρίνει στο εξής την καταβολή αντισταθμιστικών οφελών ύψους 3 εκατ. ευρώ στον οικείο δήμο για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Καταδίκη υπαλλήλου εισπρακτικής εταιρείας

Υπάλληλος εισπρακτικής εταιρείας τράπεζας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, επειδή δημοσιοποίησε το χρέος μιας οφειλέτου σε... συναδέλφους της τελευταίας.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Τουλάχιστον 11 νεκροί από τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη

Τουλάχιστον 11 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε Τσεχία, Πολωνία, Αυστρία και Γερμανία από τις εκτεταμένες πλημμύρες που πλήττουν την Κεντρική Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες.

Εκατομμύρια επικίνδυνες μέδουσες απειλούν τη Μεσόγειο

Για «επέλαση» μεδουσών στη Μεσόγειο φέτος το καλοκαίρι προειδοποιούν οι ειδικοί επισημαίνοντας ότι οι τσούχτρες όχι μόνο απειλούν την βιοποικιλότητα της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και την υγεία δεκάδων χιλιάδων τουριστών. Μάλιστα, ορισμένα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου προσανατολίζονται στην τοποθέτηση ενός ειδικού διχτυού για την προστασία των λουόμενων.

Δήλωση Νίκου Χουντή «Η κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ανακοινώσει μονομερώς τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όπως έχει δικαίωμα».

Με αφορμή το αίτημα που εμφανίζεται να απευθύνει η ελληνική κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χτες ανακοινώθηκε ότι ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν με τον Επίτροπο Σεμέτα, αρμόδιο για Θέματα Φορολογίας, στον οποίο απηύθυναν το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σε επίπεδα τουλάχιστον αντίστοιχα χωρών της περιοχής με έντονη τουριστική δραστηριότητα. Θυμίζουμε ότι ο Επίτροπος Σεμέτα σε απάντησή του το 2011 σημείωνε ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της Ελλάδας να μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση, αφού τόνιζε συγκεκριμένα ότι:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΝΕΡΓΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ Σε μια εποχή που δεν υπάρχει καν αγορά για την αξιοποίησή τους

Στην κυβέρνηση επικρατεί σύγχυση σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς ουδείς γνωρίζει ποιοί θα φορολογηθούν και πόσο. Ο στόχος για την είσπραξη 3,2 δισ. ευρώ από περίπου 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, εκ των οποίων τα 700-800 εκατ. ευρώ επρόκειτο να προέλθουν μόνο από ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, έχει προκαλέσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κενό τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ. Αντί η κυβέρνηση να μειώσει δαπάνες, ψάχνει να καλύψει το κενό με νέες παράλογες φορολογίες, όπως η υπερφορολόγηση ανενεργών ιδιοκτησιών, που δεν αποδίδουν εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους, σε μια εποχή που λόγω του τεράστιου ύψους των επιτοκίων και της υπερπροσφοράς ακινήτων, δεν υπάρχει καν αγορά για την αξιοποίησή τους.

Με τη σύνταξη Ιουλίου το ΕΚΑΣ του ΟΑΕΕ

Αυτό ανακοίνωσε ο ΟΑΕΕ  καθώς ήταν αδύνατο να καταβληθεί με τις συντάξεις του Ιουνίου. Έτσι οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών αναγκαστικά θα πρέπει να κάνουν υπομονή έναν μήνα.Σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ για τον έλεγχο των δικαιούχων, απαιτείται η διασταύρωση των εισοδημάτων έτους 2011 (οικ.έτος 2012) ώστε να χορηγηθεί σε όσους το δικαιούνται βάσει των κριτηρίων αυτών και να διακοπεί στους λοιπούς.

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε πρόταση Νόμου για την πάταξη του ρατσισμού κατά των Ελλήνων

 Δελτίο τύπου
Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε: ο μοναδικός ρατσισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων. Τα συστημικά κόμματα διαγωνίζονταν για ημέρες ολόκληρες, ποιο θα καταθέσει το πιο αυστηρό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για να διαιωνίσει την παραβατικότητα και να κάνει τους Έλληνες μειοψηφία μέσα στη χώρα μας. Η απάντησή μας σε αυτό το αίσχος ήρθε άμεσα από το Νομικό Τμήμα της Χρυσής Αυγής.

 Στη σχετική Πρόταση Νόμου που κατέθεσε σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου αναφέρονται λεπτομερώς οι νομικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, ώστε να περιοριστεί άμεσα η εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών.

Εκτός αυτού, η Πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής περιέχει και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να παταχθούν οι υβριστές της Ελληνικής Ιστορίας. Δεν είναι τυχαίο πως μέσα στο γενικό «αντιρατσιστικό» κλίμα εμφανίστηκε πάλι η αλήστου μνήμης Ρεπούση, για να αμφισβητήσει ακόμη και τον χορό του Ζαλόγγου. Για την πάταξη τέτοιων θλιβερών φαινομένων που στοχεύουν στον αφελληνισμό της Πατρίδας μας, το σχέδιο Νόμου που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή προβλέπει αυστηρότατες ποινές.

Διευκρινίζουμε ότι με τη συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου στην ουσία θεσπίζεται ιδιώνυμο αδίκημα για τα εγκλήματα των λαθρομεταναστών. Σήμερα παρατηρείται το εξής θλιβερό φαινόμενο: όσοι αλλοδαποί εγκληματίες έχουν σκοτώσει συμπολίτες μας (υποθέσεις Μανόλη Καντάρη, Θανάση Λαζανά καθώς και άλλες) έχουν ήδη καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής λύνει άμεσα αυτό το μείζον θέμα, στέλνοντας στη φυλακή κάθε λαθρομετανάστη που παρανομεί. Εντελώς αντίθετη γνώμη βέβαια έχουν τα ανδρείκελα του κατεστημένου, που αισθάνονται απόλυτη ασφάλεια μέσα στις θωρακισμένες BMW και στις βιλάρες τους στα βόρεια προάστια.

Ακολουθούν τα πιο σημαντικά σημεία της σχετικής πρότασης Νόμου:

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στην πρόταση νόμου για την «Αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας λόγω λαθρομετανάστευσης και τη διαφύλαξη της εθνικής μνήμης»
Το φαινόμενο της παράνομης (λαθραίας) μετανάστευσης, έχει αναδειχθεί σε μείζον πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία από το 1991 μέχρι σήμερα. Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν ξεκάθαρο χαρακτήρα ασύμμετρης απειλής. Στην ουσία πρόκειται για καθοδηγούμενη εισβολή στα πλαίσια ενός ακήρυκτου πολέμου, που απειλεί να καταλύσει την εθνική μας κυριαρχία.
Η δημόσια τάξη της χώρας έχει διασαλευθεί πλήρως και οι Αρχές δεν μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά τους Έλληνες πολίτες που πέφτουν καθημερινά θύματα ειδεχθών εγκληματικών ενεργειών. Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό το χαλαρό πλαίσιο της ποινικής νομοθεσίας της χώρας μας.


Διαφύλαξη της εθνικής μνήμης: Είναι διαπιστωμένο ότι τα τελευταία χρόνια καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια από διάφορα κέντρα του εξωτερικού, καθώς επίσης και από εντεταλμένους εκπροσώπους του ξένου παράγοντα στο εσωτερικό, για την άμβλυνση της εθνικής συνείδησης και του πατριωτικού φρονήματος των Ελλήνων πολιτών. Κρίνεται συνεπώς επιβεβλημένο για την Πολιτεία να μην παραμείνει αδρανής απέναντι στο φαινόμενο αυτό και να τονίσει την ανάγκη για ενδυνάμωση της αγωνιστικότητας που συντελεί στη διατήρηση της Λαϊκής Κυριαρχίας (άρθρο 1 Συντάγματος).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

Άρθρο 1
«Αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας λόγω λαθρομετανάστευσης»
Όποιος, ευρισκόμενος παράνομα στο ελληνικό έδαφος ή έχοντας εισέλθει σε αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις (ασχέτως εάν μεταγενέστερα απέκτησε με οποιονδήποτε τρόπο καθεστώς νόμιμης παραμονής),   τελέσει με δόλο πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, τιμωρείται για μόνη τη συμμετοχή του σ’ αυτήν την πράξη με κάθειρξη. Σε περίπτωση που διαπράξει κακούργημα, τιμωρείται για μόνη τη συμμετοχή του σ’ αυτήν την πράξη με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.


Άρθρο 3
«Διαφύλαξη Εθνικής Μνήμης»
Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας σε βάρος Ελλήνων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή δέκα έως είκοσι χιλιάδων (10.000-20.000) ευρώ.


Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου



Για μια γυναικεία τσάντα: Κουμπουροφόροι και θέατρο του παραλόγου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν και είμαι βέβαιη πως όλοι συμφωνούμε ότι για μια πτωχευμένη χώρα ζητήματα όπως αυτό στο οποίο θα αναφερθώ είναι κάτι περισσότερο από πολυτέλεια, θεωρώ πως πρέπει να το πράξω, διότι έτσι θα προστεθεί άλλο ένα κεφάλαιο στον τόμο υπό τον γενικό τίτλο «Δεν είναι τυχαίο που χρεοκοπήσαμε».

Χθες, λοιπόν, χάλασε ο κόσμος επειδή, λέει, αρνήθηκα τον έλεγχο κατά την είσοδό μου στο κτίριο της Βουλής.

Η αλήθεια είναι μία: Δεν αρνήθηκα να υποβληθώ σε έλεγχο, αλλά – καθώς δεν είμαι ηθοποιός – αρνήθηκα να λάβω μέρος σε ένα θέατρο του παραλόγου, σε μια παρωδία που πιστεύω ότι δεν αντανακλά το πνεύμα της απόφασης του προεδρείου της Βουλής, αλλά αποτελεί αυθαίρετη (και άχρηστη) ερμηνεία της γενικής οδηγίας για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ που έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Πολιτική προστασία ενόψει θερινής περιόδου

 Το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλβης προγραμμάτισε δράσεις και μέτρα για το φετινό καλοκαίρι

 Έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στον Σταυρό, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε η δημόσια συνδιάσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλβης.

Ολόκληρο το νομοσχέδιο για την διευκόλυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Στη Βουλή κατατέθηκε την Δευτέρα το απόγευμα, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με τα μέτρα διευκόλυνσης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, προκειμένου να ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης του Ιουνίου.

4,4 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Αττική

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε λίγο πριν τις 5 το πρωί την Αττική, με επίκεντρο το Πικέρμι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 04.56 τα ξημερώματα της Τρίτης, 24 χλμ. ανατολικά από την Αθήνα και 4 χλμ. νότιοανατολικά από το Πικέρμι, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 10 χλμ..