Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Με δικαστική απόφαση καταργήθηκε η μακρύτερη γερμανική λέξη

ΕΧΕΙ 65 ΓΡΑΜΜΑΤΑ
 Η μεγαλύτερη λέξη της γερμανικής γλώσσας, ένας πραγματικός γλωσσοδέτης με περισσότερα από 60 γράμματα, μπήκε από σήμερα στο χρονοντούλαπο αφού καταργήθηκε—και μάλιστα με δικαστική απόφαση.

Δωρεάν φιλοξενία 100.000 νηπίων σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Ανάσα παίρνουν χιλιάδες γονείς ανά τη χώρα με την επανεκκίνηση του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου εξασφαλίζεται για την επόμενη σχολική χρονιά η δωρεάν είσοδος περίπου 100.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μΕα.

Της Φανής Σοβιτσλή

«Επιχείρηση σκούπα» στις πιάτσες της Γιαννιτσών

Νέα αστυνομική «επιχείρηση σκούπα» στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα της οδού Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, με στόχο τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται σε υπαίθριους χώρους. Στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας και στο Αστυνομικό Τμήμα Μενεμένης προσήχθησαν δεκαεπτά άτομα (15 γυναίκες, εκ των οποίων 4 Ελληνίδες και 11 αλλοδαπές και 2 αλλοδαποί άνδρες), σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις της νομοθεσίας για εκδιδόμενα επ’ αμοιβή πρόσωπα.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης, νέος εκπρόσωπος τύπου του κόμματος ορίσθηκε ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος. Έχει γεννηθεί στις 4 Οκτωβρίου του 1973 στην Αθήνα και κατοικεί στη Γλυφάδα.  Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Heriot-Watt του Εδιμβούργου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ανάλυση επενδυτικών κινδύνων και στα χρηματοοικονομικά από το πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου.

Νεκρός διαδηλωτής στην Τουρκία - Βολές Ιατρικού Συλλόγου κατά Ερντογάν

Έχασε τη ζωή του 20χρονος διαδηλωτής, ο οποίος παρασύρθηκε χθες από αυτοκίνητο, όταν οδηγός έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένους διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας, ο οποίος κατέστησε υπεύθυνη για το θάνατο την τουρκική κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για «απάνθρωπη βία».

Χρυσή Αυγή: "Προκλητική και ανεδαφική η “αισιοδοξία” Στουρνάρα - Σταϊκούρα"

Η αισιοδοξία του Στουρνάρα και του Σταϊκούρα είναι ανεδαφική και προκλητική, την ώρα που η χώρα δεν παράγει απολύτως τίποτα, οι Έλληνες φτωχοποιούνται και η νεολαία τσακίζεται από την ανεργία. Για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα απαιτείται κατάργηση της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου και στροφή των Ελλήνων προς την παραγωγική εργασία και τον πρωτογενή τομέα.


Πυρκαγιά με 112 νεκρούς σε σφαγείο στην Κίνα

Δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών από την φωτιά που ξέσπασε σε σφαγείο πουλερικών στην επαρχία Τζιλίν της βορειο-ανατολικής Κίνας  να αυξηθεί γιατί υπάρχουν αγνοούμενοι.Περισσότεροι από 300 εργάτες βρίσκονταν στο σφαγείο του Μπαογιουάν, στο Ντεχούι της επαρχίας Τζιλίν όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua προσθέτοντας ότι τα συνεργεία που βρίσκονται επί τόπου δεν γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι παγιδεύτηκαν στις φλόγες.

Συνάντηση Παπούλια - Κύριλλου

Συνάντηση Παπούλια - Κύριλλου

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται σε λίγη ώρα ο Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος, παρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Η λεπτή κόκκινη γραμμή που χωρίζει την ελευθερία της γνώμης από την απαγόρευσή της


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Λες και ήταν… παραγγελία: Το περασμένο Σάββατο – την ώρα που εμείς ψάχναμε να βρούμε τι θα επιτρέπεται να λέμε και τι όχι αν ψηφιστεί ο ένας ή ο άλλος από τους αντιρατσιστικούς νόμους που κατατίθενται με καταιγιστικούς ρυθμούς – έγινε γνωστό πως η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ψήφισε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου του γαλλικού (νεοφασιστικού) «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λεπέν. 

Καθώς οι προτάσεις της Επιτροπής έχουν εισηγητικό χαρακτήρα, η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 11 Ιουνίου από την Ολομέλεια. 

Έως το 2016 η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα

Για ακόμα δύο χρόνια, πέραν του αρχικού σχεδιασμού, και συγκεκριμένα έως το 2016, παρατείνεται η επιβολή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, που κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων. Ακόμη παγιώνονται οι φόροι για εισοδήματα και περιουσία ενώ μόνιμο θα γίνει το χαράτσι στα ακίνητα από 1 της χιλίοις έως 2%.

Ο Έλληνας Τιμ Σαμαράς που σκοτώθηκε κυνηγώντας ανεμοστρόβιλους...

Τρεις κυνηγοί ανεμοστρόβιλων, εκ των οποίων οι δύο ήταν Έλληνες ομογενείς, περιλαμβάνονται στα δέκα θύματα των καταιγίδων που σάρωσαν την Οκλαχόμα την περασμένη Παρασκευή.

Ο Δούναβης πλημμύρισε, τέσσερις οι νεκροί, σε κατάσταση συναγερμού η κεντρική Ευρώπη. Δείτε τις εικόνες

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις κατακλυσμιαίες βροχές σε πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης προκάλεσαν τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων. Οκτώ είναι οι αγνοούμενοι, εκατοντάδες αυτοί που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Η Αυστρία, η Γερμανία και η Τσεχία έστειλαν στρατιωτικές μονάδες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις αρωγής έπειτα από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που έπληξαν πολλές περιοχές.