Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τσεχία, Γερμανία και Αυστρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται αρκετές περιοχές στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Τσεχία λόγω των πλημμυρών που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες.

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας τους στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους ενώ προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και ανάγκασαν εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο ασφαλείς περιοχές.

Πολέμησαν τον καρκίνο και νίκησαν

«Δεν τον φοβάμαι τον καρκίνο. Μου χτύπησε αρκετές φορές την πόρτα. Πριν από περίπου μία εβδομάδα έκανα την τελευταία μου χημειοθεραπεία. Αν ξαναέρθει, θα τον αντιμετωπίσω. Και θα τα καταφέρω πάλι».

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Η Σούλα Αναστασιάδου, 45 ετών και μητέρα δύο παιδιών, είναι νικήτρια της μάχης για τη ζωή ενάντια στον καρκίνο. Μέχρι σήμερα βρέθηκε τρεις φορές αντιμέτωπη με τη νόσο, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Πάλεψε, αγωνίστηκε, πείσμωσε και την αντιμετώπισε.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο στο Ωραιόκαστρο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε φωτιά  που ξέσπασε γύρω στις 5 το απόγευμα σε εργοστάσιο  ανακύκλωσης υλικών στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης .Στο σημείο επιχειρούν επτά υδροφόρα οχήματα με 16 πυροσβέστες.

Έρχεται η ηλεκτρονική ταυτότητα για τα ακίνητα

Σε περίπου έξι μήνες θα είναι έτοιμο το πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κτιρίων της χώρας. Θα είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε μία πενταετία για τα αυθαίρετα και σε 10 χρόνια για όλα τα υπόλοιπα κτίρια.

Τρίτη μέρα διαδηλώσεων στην Τουρκία

Σε αναβρασμό όλη η χώρα

Στις δύο η ώρα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη νέα διαδήλωση κατά της κυβέρνησης Ερντογάν στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Για τρίτη συνεχή ημέρα αναμένονται χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Πόλης, όπου θα συμμετέχουν στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη δεκατριάχρονη περίοδο διακυβέρνησης του Τούρκου πρωθυπουργού.




Μετά τα γεγονότα της Παρασκευής, όπου δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να απωθήσουν το πλήθος με βίαιο τρόπο από την Ταξίμ, διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας μέσα σε μερικές ώρες. Στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο οι διαδηλωτές υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τις 50.000. Ο Ταγίπ Ερντογάν με δημόσια δήλωσή του κάλεσε τους διαδηλωτές να αποσυρθούν και αναγνώρισε ότι «έγιναν λάθη και ακραίες ενέργειες από την πλευρά της αστυνομίας». Μάλιστα συνέκρινε τις κινητοποιήσεις με αντίστοιχες της δεκαετίας του ’50 και του ’80, κάτι που αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο πως για τη γενιά των τριαντάρηδων – οι οποίοι κατά κύριο λόγο συνθέτουν το προφίλ των διαδηλωτών – αυτό που γίνεται τούτες τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη είναι κάτι το πρωτόγνωρο.

Παγκόσμια ταξιδιωτικά ρεκόρ

Παγκόσμια ταξιδιωτικά ρεκόρΓια μερικούς ανθρώπους δεν είναι αρκετό το να γνωρίσουν
 μόνο τον κόσμο. Κάποιοι αισθάνονται την υποχρέωση να δουν τον κόσμο με πιο γρήγορο, παράξενο ή πιο τρελό τρόπο.Ο Αυστριακός Felix Baumgartner έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ με την πρόσφατη ελεύθερη πτώση του από 24 μίλια πάνω από τη Γη.
Με απεριόριστο χρόνο και χρήμα, κάποιος θα μπορούσε θεωρητικά να σπάσει οποιοδήποτε παγκόσμιο ρεκόρ ταξιδιού, αλλά τι γίνεται με τους υπόλοιπους από εμάς;