Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

«ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ» Τσικουδιά και καλιτσούνια στο άγαλμα Βενιζέλου

Γραβιέρα, θυμαρίσιο μέλι, καλιτσούνια, σφακιανές πίτες, ρακή, τσικουδιά, ρακόμελο, ντάκο, λάδι, ξεροτήγανα και αυγοκαλάμαρα από την ορεινή ενδοχώρα της Κρήτης έχουν την ευκαιρία να γευτούν μεταξύ άλλων και να προμηθευτούν οι επισκέπτες της Παγκρήτιας Έκθεσης Προϊόντων Ποιότητας, που αναπτύσσεται στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς (πέριξ του αγάλματος Βενιζέλου), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

«GREENPARTY» Ενεργοί πολίτες πρασινίζουν τα σπίτια και τη γειτονιά

Το καταπράσινο αμπέλι, ηλικίας άνω των είκοσι ετών, το οποίο έχει σκαρφαλώσει στους τοίχους της διώροφης κατοικίας της οδού Βούλγαρη, προσελκύει τα βλέμματα των περαστικών, αποτελώντας πλέον σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή του Αγίου Ελευθερίου.

Της Βαρβάρας Ζούκα

«Για εμάς το αμπέλι αυτό είναι ένα φυσικό κλιματιστικό, μια φυσική τέντα. Μας δροσίζει, μας προσφέρει σκιά, ρίχνει τη θερμοκρασία ακόμη και μέσα στα δωμάτια», αναφέρει χαρακτηριστικά η Λία Καμινάρη, στην οικογένεια της οποίας ανήκει η συγκεκριμένη κατοικία. Όπως θυμάται η ίδια, το αμπέλι αυτό το φύτεψε η μητέρα της πριν από δεκαετίες. «Όλα αυτά τα χρόνια το περιποιούμαστε και πλέον έχει καταπρασινίσει και τους δύο ορόφους του σπιτιού, αποτελώντας μια ‘ανάσα’ δροσιάς», προσθέτει η κ. Καμινάρη.

Αποφάσεις για μεταρρύθμιση στο Δημόσιο

Η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο είναι αυτή την ώρα η πλέον άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, καθώς καλείται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να παρουσιάσει αποφάσεις πλέον και όχι στόχους ή χρονοδιαγράμματα στην τρόικα, που φτάνει στην Ελλάδα την Τρίτη.

Στην Αθήνα ο Ρώσος Πατριάρχης

Στην Αθήνα ο Ρώσος Πατριάρχης

Στην Αθήνα  φθάνει σήμερα, στις 6:15 το απόγευμα, για επίσημη επίσκεψη, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος. Τον προκαθήμενο της ρωσικής Εκκλησίας θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μαζί με μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Ανακαλύπτοντας την άλλη Μονεμβασιά

Ανακαλύπτοντας την άλλη Μονεμβασιά

της Χρύσας Γκόγκα

Ρομαντικές βραδιές, ατέλειωτοι περίπατοι στα γραφικά καλντερίμια και δείπνο υπό το φως το κεριών. Ο δήμος Μονεμβασιάς δεν αξίζει μόνο για την μαγευτική του καστροπολιτεία.

Nόμος - σκούπα για ρύθμιση των δανείων

Το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ενυπόθηκων δανείων και τις αλλαγές στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αποκαλύπτει το «Εθνος». Η επεξεργασία του ολοκληρώθηκε. H κατάθεσή του στη Βουλή προχωρεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.