Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα με τις συντάξεις», λέει ο διοικητής του ΙΚΑ

Eως τη Δευτέρα θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως το θέμα με τις συντάξεις με ελλείψεις στον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ, καθώς ήδη έχει εξυπηρετηθεί το 50% των συνταξιούχων, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα στα οποία, το πρωί, προέκυψαν προβλήματα και εμφανίστηκαν ουρές, ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε ότι η διοίκηση του Ιδρύματος θα σταθμίσει την κατάσταση και θα προχωρήσει όπου χρειαστεί σε παρεμβάσεις, ώστε «το αργότερο έως τις 6 Ιουνίου, όλα τα θέματα να έχουν αντιμετωπιστεί και να μην υπάρξουν προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων Ιουλίου».

Θεσσαλονίκη: «Τρελό» ΙΧ χτύπησε γυναίκα σε στάση λεωφορείου

Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρή γυναίκα που περίμενε σε στάση του ΟΑΣΘ, στην οδό 26ης Οκτωβρίου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αυτοκίνητο έπεσε αρχικά στη στάση, παρασύροντας την 25χρονη κοπέλα και στη συνέχεια προσέκρουσε σε νκολώνα ηλεκτροφωτισμού.

Γυρολόγοι βελονιστές

Θραύση κάνουν στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα οι βελονιστές-μαϊμού. Πρόκειται για περίπου 40-50 επιτήδειους, οι οποίοι υποδύονται τους γιατρούς κι εφαρμόζουν τον βελονισμό ακόμη και σε... πατάρια καταστημάτων, εξαπατώντας τους πολίτες που αναζητούν θεραπεία για διάφορες παθήσεις.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Από «κόσκινο» όλες οι άδειες οπλοφορίας

Στο ...στόχαστρο της ΕΛΑΣ θα βρεθούν όλες οι άδειες οπλοφορίας που έχουν χορηγηθεί, με αυστηροποίηση των προϋπόθεσεων έκδοσης. Η εισήγηση έγινε από τον αρχηγό της αστυνομίας, σε συνέχεια της εντολής του υπουργού Δημόσιας Ταξης για επανεξέταση από μηδενική βάση των αδειών που έχουν δοθεί σε βουλευτές.

ΟΤΟΕ: Έτσι συμφωνήσαμε για την κλαδική σύμβαση εργασίας…

Το χρονικό της υπογραφής κλαδικής σύμβασης εργασίας με τις διοικήσεις των τραπεζών έκανε γνωστό η ΟΤΟΕ με ανακοίνωση που περιγράφει τα τεκταινόμενα μέχρι την επίτευξης της τελικής συμφωνίας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
“Μερικές μέρες μετά την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ της ΟΤΟΕ και των Τραπεζών, έχει ιδιαίτερη αξία μία ψύχραιμη αποτίμηση της σύμβασης αυτής, όχι μόνο ως προς το περιεχόμενό της, αλλά κυρίως ως προς τη σημασία που έχει στις δοσμένες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες.

Συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής: Σημαντικό βήμα για μια βιώσιμη ευρωπαϊκή αλιεία



«Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο καταφέραμε να πετύχουμε συμφωνία για το μέλλον της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη βιώσιμη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών θαλασσών και την ευημερία των αλιέων μας.

Η αναθεώρηση της Κ.Αλ.Π ήταν επιτακτική καθώς η ισχύουσα πολιτική είχε οδηγήσει στην υπεραλίευση, την υπερβολική γραφειοκρατία και, ουσιαστικά, στο «άδειασμα» των ευρωπαϊκών θαλασσών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Μεσόγειος στην οποία πάνω από το 80% των αλιευμάτων υπεραλιεύονται. Το επάγγελμα του αλιέα έχει επέλθει σε τέλμα και η εξάρτηση των Ευρωπαϊκών χωρών από εισαγωγές αμφιβόλου ποιότητος αλιευτικών προϊόντων από τρίτες χώρες είχε φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Δεκαοχτάχρονη δημιούργησε φορτιστή 20 δευτερολέπτων, τον γρηγορότερο στον κόσμο

Στα 20 δευτερόλεπτα θα μπορούσε να συρρικνώσει τον χρόνο φόρτισης κινητών τηλεφώνων η συσκευή αποθήκευσης ενέργειας που ανέπτυξε η 18χρονηEesha Khare από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μέχρι στιγμής η μικροσκοπική συσκευή έχει τροφοδοτήσει μόνο έναν λαμπτήρα φωτοδιόδων LED, ωστόσο οι προοπτικές της είναι πολύ καλύτερες.

Αν το θέμα δεν ήταν «εφημερεύον», δεν θα το ξεχνούσαμε τόσο γρήγορα…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Για να καταλάβουμε πόσο ευκαιριακά αντιμετωπίζουμε τα πάντα και πώς κάθε φορά το «εφημερεύον θέμα» κλέβει το ενδιαφέρον μας για να ξεχαστεί λίγο μετά, αξίζει να δώσουμε λίγη προσοχή σε δυο πολύ πρόσφατες ειδήσεις (της περασμένης Τετάρτης) που είτε πέρασαν απαρατήρητες, είτε δημοσιεύθηκαν στα ψιλά. 

Και πάντως δεν συνδέθηκαν με το θέμα που μόλις πριν από δεκαπέντε μέρες κυριαρχούσε στην επικαιρότητα – με αφορμή την σχετική συζήτηση στη Βουλή. 

Μαθήματα σκοταδισμού σε σχολείο

Μαθήματα σκοταδισμού σε σχολείο

Σε εποχές άγριας λογοκρισίας παραπέμπει η απόφαση διευθύντριας δημοτικού σχολείου της Βόρειας Ελλάδας να επιπλήξει τη δασκάλα της Μουσικής επειδή έμαθε στα παιδιά της πέμπτης τάξης το τραγούδι «Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι.Η διευθύντρια απαγόρευσε τη διδασκαλία του τραγουδιού επειδή γονέας μαθητή διαμαρτυρήθηκε θεωρώντας το ...«ισλαμική προπαγάνδα»!



Αυστραλία: Τουρκική οργή για την αναγνώριση των γενοκτονιών

Αυστραλία: Τουρκική οργή για την αναγνώριση των γενοκτονιών
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε καταδικάζοντας το σχετικό ψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε «ομιλίες μίσους που δεν έχουν καμιά σχέση με τα πραγματικά ιστορικά στοιχεία». Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο, το σχετικό ψήφισμα, που είναι γεμάτο «ανακρίβειες» και «υπερβολές», υιοθετήθηκε χωρίς κανένα έλεγχο.

O δικός μας κοντινός αστεροειδής

Με ανυπομονησία περιμένει η επιστημονική κοινότητα το πέρασμα του αστεροειδούς 1998 QE2 διαμέτρου 2,7 χιλιομέτρων, ο οποίος την Παρασκευή θα προσεγγίσει τη Γη στο πιο κοντινό σημείο που αναμένεται να βρεθεί αστεροειδής τους επόμενους δύο αιώνες. Σύμφωνα με τη NASA θα βρεθεί σε απόσταση 15 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Γης με τη Σελήνη κατά προέκταση δίνεται η δυνατότητα στους επιστήμονες να πάρουν εικόνες υψηλής ανάλυσης και να μελετήσουν την επιφάνειά του.

φωτ:Reutersφωτ:Reuters

Σώα βρέθηκε η 13χρονη από τα Σπάτα

Σώα βρέθηκε η 13χρονη από τα Σπάτα ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά από τα Σπάτα, η οποία είχε εξαφανιστεί την περασμένη Κυριακή από το σπίτι της, υπόθεση για την οποία κατηγορείται Αλβανός υπήκοος, 23 χρόνων, με τα στοιχεία Marjon Αjaji. Η κοπέλα βρέθηκε αργά χθες το βράδυ σε δασική περιοχή στα Λουτρά Ελευθερων Καβάλας και είναι πολύ καλά στην υγεία της. Διεκομίσθη για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο και όπως είπε στους αστυνομικούς, ακολούθησε τον 23χρονο με τη θέλησή της. Ο Αλβανός δεν βρέθηκε και αναζητείτο έως σήμερα τα ξημερώματα.