Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η Γερμανία ζητά ανειδίκευτους νέους

Μετά τη «διαρροή» επιστημονικού δυναμικού προς τη Γερμανία προς εύρεση καλύτερης τύχης, ανοίγει ο δρόμος και για τους ανειδίκευτους νέους, με απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αναζητούν επαγγελματική εμπειρία.

 Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Από 1η Ιουνίου η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΠΑΔ μέσω ΚΕΠ

Από την 1η Ιουνίου 2013 και έως την 31η Οκτωβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και η απογραφή των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.

«Κόκκινη κάρτα» στη φορολόγηση των αγροτικών ακινήτων

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι υπηρεσίες του ανέλαβαν να εκπονήσουν σενάρια για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και ειδικότερα για τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου ακινήτων, χωρίς να συμπεριλάβουν τη γη των κατ’ επάγγελμα αγροτών.

 Του Γιώργου Παππού

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΗΝ… ΤΟΥΡΚΙΑ



γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δυο σημαντικές προειδοποιήσεις από πολύ σοβαρούς παράγοντες της δημόσιας ζωή της Τουρκίας ότι ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στην γειτονική Συρία αλλά και η λάθος πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία εμπεριέχει τον κίνδυνο να προκαλέσει ένα αιματηρό εμφύλιο πόλεμο στην ίδια την Τουρκία, έγιναν ταυτόχρονα δείχνοντας και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε μια Τουρκία με πολλά πολιτικά αδιέξοδα που δεν δικαιολογούν με κανένα τρόπο την τουρκοφοβία με την  οποία την αντιμετωπίζουμε

Πεθαίνοντας χριστιανός στη Συρία. Οι σύγχρονοι Μάρτυρες...!

Από τον Πορφύρη Δημήτρη και τη Σταφυλά Πηνελόπη 

Ο νυν ηγέτης της Συριακής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του « Εθνικού Συριακού Συνασπισμού » , κ. Ζόρζ Σάμπρα κατά διαβολική σύμπτωση εξελέγη σε αυτό το αξίωμα στις 22/04/13 , ημερομηνία απαγωγής των δυο επισκόπων. Πρόσφατα διαβεβαίωσε το Διεθνές Παρατηρητήριο (World Watch Monitor 24/05/13) : « Στη Συρία έχουμε χιλιάδες εκκλησίες και κανείς δεν μπορεί να δώσει ούτε ένα παράδειγμα εκκλησιαστικού διωγμού από μουσουλμάνους ...

Οι «Μπλε» ανοίγουν το καλοκαίρι

 Με τη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος «Μπλε» στο Σταυρό, αρχίζουν οι φετινές εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2013» του δήμου Βόλβης

Το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στο δήμο Βόλβης ανοίγει αυλαία, με πολύ μουσική, κέφι και τραγούδι.
Το Σάββατο 1 Ιουνίου, στην Παιδική Εξοχή Σταυρού, στις 22.00 το βράδυ οι «Μπλε» στο πρώτο μεγάλο συναυλιακό γεγονός του καλοκαιριού.

Ν. Χουντής «Δύο αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνουν αντισυνταγματικές ρυθμίσεις που συνδιαμορφώθηκαν με την Τρόικα. Θα δεχτεί η Κομισιόν την αλλαγή αυτών των ρυθμίσεων;»

Όλι Ρεν «Οι ελληνικές αρχές δεν μας πληροφόρησαν για την ύπαρξη προβλήματος»… «Μέτρα που παραβιάζουν το σύνταγμα ή την ελληνική νομοθεσία, θα πρέπει να τροποποιηθούν από τις ελληνικές αρχές»

«Τα μέτρα που παραβιάζουν το Σύνταγμα ή την ελληνική νομοθεσία, θα πρέπει να τροποποιηθούν, από τις ελληνικές αρχές». Αυτό απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος κ. Όλι Ρεν σε  ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ο οποίος αναφέρονταν σε δύο αποφάσεις του ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου (Συνεδριάσεις 30/10/2012 και 23/2/2013) που έκριναν αντισυνταγματικές ρυθμίσεις που συνδιαμορφώθηκαν από την κυβέρνηση και την Τρόικα, στα πλαίσια των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Κατερίνη. «Θηλυκή» συμμορία άδειαζε σούπερ μάρκετ

Είχαν κάνει… εξάσκηση πώς να κρύβουν προϊόντα μέσα στις τσάντες ή τα ρούχα τους χωρίς να δίνουν στόχο, οι τρεις νεαρές Αλβανίδες που άδειασαν τα ράφια τριών σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη μέσα σε λίγη ώρα! Και μόνο η αξία των κλοπιμαίων που έφτασε τα… 910 ευρώ, δείχνει πόσο ικανές ήταν!

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε να δικαστεί ο ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που εμπλέκεται σε υπόθεση «μαϊμού» προϊόντων

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών σε βάρος του 52χρονου ιδιοκτήτη βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που συνελήφθη κατηγορούμενος για την υπόθεση των «μαϊμού» απορρυπαντικών που κατασχέθηκαν σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.

Πλειοδοσία «αντιρατσισμού» και τρικυμία εν κρανίω


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Λυπάμαι, αλλά θα επανέλθω.

Χθες, τόσο ο ΟΟΣΑ με την εξαμηνιαία έκθεσή του, όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος με την Ετήσια Έκθεση για τη Νομισματική πολιτική την οποία κατέθεσε στη Βουλή ο διοικητής της Γ. Προβόπουλος, μας υπενθύμισαν ότι η οικονομία της χώρας μας θα παραμείνει σε ύφεση και το 2014, για έβδομη συνεχή χρονιά, παρά τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της Κομισιόν – στην οποία, για να λέμε την αλήθεια, δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη, διότι οι προβλέψεις και οι εκθέσεις της έχουν συνήθως πολιτικό περιεχόμενο και αποσκοπούν στη δικαιολόγηση των ευρωπαϊκών πολιτικών. 

Θεοχάρης: Τέλος στις συνεχείς παρατάσεις για τις δηλώσεις

Το φαινόμενο των συνεχών παρατάσεων δεν πρόκειται να συνεχιστεί, χρειάζεται σοβαρότητα, είπε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων σχετικά με τις πληροφορίες περί παράτασης στην υποβολή των δηλώσεων