Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Νέες οάσεις πρασίνου σε τρεις γειτονιές

Ένα βιοκλιματικό στέγαστρο θα δεσπόζει μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες στη συμβολή της οδού 25ης Μαρτίου με τη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα ένας τοίχος νερού θα αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς για την επιβαρημένη περιοχή της Λαγκαδά.
Της Βαρβάρας Ζούκα

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ Μέσα Ιουνίου οι ψεκασμοί και... βλέπουμε

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας κόλλησε και πάλι το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στη Θεσσαλονίκη και τους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι ψεκασμοί από έδαφος και αέρα, που είχαν προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου.

 Της Φανής Σοβιτσλή

Συμφωνία για εξαίρεση των κατ' επάγγελμα αγροτών από το φόρο ακινήτων

Συμφωνία για εξαίρεση των κατ' επάγγελμα αγροτών από το φόρο ακινήτων

ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
Την επόμενη Τρίτη σε νέα συνάντηση της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα οριστικοποιηθούν οι κατευθύνσεις για το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2014.


KΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ TASK FORCE ΑΠΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΟ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ: «ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ»


Ο Στέφανος Μάνος και ο Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών και μέλος της ΚΕ της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης συμμετείχαν σε ειδική ακρόαση  στην Επιτροπή Ελέγχου των Προϋπολογισμών του Ευρωκοινοβουλίου για το έργο της Task Force.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ


Δακίτες, σες
 Απευθυνόμαστε σ’ όλους εσάς που είστε ενταγμένοι ιδεολογικά στο χώρο των κοινωνικά φιλελεύθερων δυνάμεων.
 Απευθυνόμαστε στον καθένα και στην καθεμία ξεχωριστά αναζητώντας τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια όλων ώστε να διαφυλάξουμε την ενότητα της συνδικαλιστικής μας παράταξης μακριά από ιδιοτελείς και προσωπικούς στόχους.

ΧΡΗΣΤΕΣ Στροφή σε νέες, πιο φθηνές και επικίνδυνες ουσίες στην Ελλάδα της λιτότητας

Στροφή σε νέους τρόπους χρήσης των ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας έχει επιφέρει η οικονομική κρίση. Οι χρήστες επιλέγουν νέες και πιο επικίνδυνες ουσίες, οι οποίες είναι συνήθως πιο οικονομικές, μπορούν να τις φτιάξουν στο σπίτι τους ή να τις προμηθευτούν μέσω διαδικτύου.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Στον ΕΟΠΥΥ οι συνταξιούχοι της Αγροτικής Τράπεζας

Λύθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει για περίπου 7.000 συνταξιούχους της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, που είχαν μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μετά την απορρόφηση της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Εκδήλωση Παγκαλαβρυτινού για την λήξη της χορευτικής περιόδου

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 ώρα 08:00 μ.μ. στο Θέατρο στη Μαρίνα Πατρών π. Ο.Λ.Π.Α.  ο Σύλλογος Παγκαλαβρυτινός πραγματοποιεί   γιορτή λήξης της χορευτικής χρονιάς 2012 – 2013, των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου.

Στη Δημοκρατία δεν διώκουμε ιδέες, αλλά πράξεις


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν. Και τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης που έδωσαν (και συνεχίζουν να δίνουν) μάχη προκειμένου να έλθει στη Βουλή ο λεγόμενος αντιρατσιστικός νόμος (Νόμος κατά του Ρατσισμού και… άλλες διατάξεις, έπρεπε να ονομάζεται, ώστε να περιλαμβάνει και τον περιορισμό της ελευθερίας της γνώμης), όφειλαν να προβλέψουν ότι η κοινή γνώμη δεν θα ξεσπούσε σε ξέφρενες εκδηλώσεις χαράς με αυτή τους την εμμονή. 

Όχι πως ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο ναζισμός, η βία δεν αποτελούν πολύ σοβαρά ζητήματα – είμαι η τελευταία που θα ισχυριζόταν κάτι τέτοιο, καθώς έχω υποστηρίξει πως τα φαινόμενα αυτά πρέπει να παταχθούν, με την Πολιτεία να εξαντλεί όλη την αυστηρότητά της. 

Τί να προσέξετε στις φορολογικές δηλώσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ -
 Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Η δήλωση των τόκων από τις καταθέσεις εξακολουθεί να προβληματίζει όχι μόνο τους φορολογουμένους αλλά και το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ακόμη και με ανοιχτή την ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των δηλώσεων βρίσκεται σε αναζήτηση λύσης με τις τράπεζες για τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των φορολογουμένων.

Ιταλία: Τρεις δολοφονίες συγκλονίζουν τη Ρώμη

Πόθεν έσχες για τα πτυχία στο Δημόσιο

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗ
Tίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, βάσει των οποίων προσελήφθησαν και εξελίχθηκαν βαθμολογικά οι δημόσιοι υπάλληλοι, μπαίνουν στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι πλαστογραφημένα, ο υπάλληλος θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.