Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΑΠΘ Στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Ένα από τα 200 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως σε 10 από συνολικά 30 επιλεγμένα επιστημονικά πεδία αναδεικνύεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό κατάταξης QS.

Αποστάσεις της ΔΗΜΑΡ από τις θέσεις της Ρεπούση για τις γενοκτονίες Ποντίων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Αποστάσεις έλαβε την Τρίτη η ΔΗΜΑΡ από τη θέση της βουλευτού της και ιστορικού Μαρίας Ρεπούση σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. 
Η Μαρία Ρεπούση, με επιστολή της, είχε επιστήσει την προσοχή σε συναδέλφους της πανεπιστημιακούς για το ενδεχόμενο, στην πρόβλεψη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για την άρνηση των γενοκτονιών και εγκλημάτων πολέμου, να συμπεριληφθούν οι γενοκτονίες των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, κάτι που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για εθνικιστικούς λόγους.

ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αναθεωρούνται τα προϊόντα ΠΟΠ

Σε αναθεώρηση των φακέλων των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) θα προχωρήσει ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα», καθώς η στρατηγική που έχει ακολουθηθεί έως τώρα από τη χώρα μας χαρακτηρίζεται λανθασμένη.

 Επιμέλεια: Φώτης Κουτσαμπάρης

ΣΕΪΧ ΣΟΥ Κόκκινος συναγερμός για πυρκαγιά

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται το επόμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών λόγω των ανεξέλεγκτων σκουπιδότοπων, των υψηλών θερμοκρασιών και της βλάστησης, που εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων έχει οργιάσει ακόμη και στο Σέιχ Σου.


 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Χρυσή Αυγή: «Σκληρά κατασταλτικά μέτρα για να τσακιστεί η εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών»

Αδίστακτοι εγκληματίες λαθρομετανάστες έχουν πάρει στο ψιλό ένα ολόκληρο κράτος: δηλώνουν ανήλικοι, οι αρμόδιοι τους πιστεύουν και τους ρίχνουν στα μαλακά. Ο πακιστανός δράκος της Πάρου, οι αφγανοί δολοφόνοι του Θανάση Λαζανά και τώρα ο ληστής της Κέρκυρας ξεφτίλισαν με αυτό τον τρόπο αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Καταγράφονται τα προσόντα των εργαζομένων σε υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ

Στην καταγραφή των τυπικών προσόντων και την αποτύπωση του εργασιακού προφίλ του προσωπικού στα υπουργεία και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, καθώς και στους δήμους και περιφέρειες, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σοκάρει η περιγραφή της 20χρονης που χτύπησε ο Αφγανός

Ένας νέος «Ανένδοτος» κρύβεται πίσω από την «επιστροφή» Παπανδρέου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά τι ακριβώς σημαίνει «ο κύκλος του εξωτερικού» ολοκληρώθηκε (όπως πληροφορηθήκαμε από άτυπη ενημέρωση) όταν μιλάμε για τον κ. Γ. Παπανδρέου; 

Προφανώς ότι ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε μια περίοδο «ακαδημαϊκής αναζήτησης» (ειπώθηκε κι’ αυτό)και θα σταματήσει τις περιπλανήσεις του ανά τον κόσμο. 

Ναι, αλλά γιατί; 

Τι σημαίνει αυτή η προαναγγελλόμενη «επιστροφή»; 

Νίκος Χουντής: «Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί η Οδηγία για το κούρεμα των καταθέσεων;».

      Μισέλ Μπαρνιέ: «Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω...».

Έκπληξη προκάλεσε ο Γάλλος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες, κ. Μπαρνιέ, όταν σε προφορική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το κατά πόσο θα εφαρμοστεί από τώρα η Οδηγία για το κούρεμα των καταθέσεων, σε περίπτωση που η αύξηση του όγκου των κόκκινων δανείων συνεχιστεί, απάντησε μεταξύ άλλων:

Δημόσιο: οι πρώτες 200 απολύσεις – Πρόβα εκκαθάρισης με 50% μείωση του προσωπικού – Δείτε τη λίστα με τους πρώτους οργανισμούς που κλείνουν

- Λουκέτο σε 17 οργανισμούς φέρνει 200 από τους 416 υπαλλήλους εκτός Δημοσίου - Θα ακολουθήσουν οι συγχωνεύσεις 46 δημοσίων βιβλιοθηκών με 200 υπαλλήλους - “Plan B” με απολύσεις υπαλλήλων που υπηρετούν σε νομικά πρόσωπα των δήμων - Τα Αμυντικά Συστήματα και πάλι στο στόχαστρο.