Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Συνέδριο της Δράσης

Εξελέγη η νέα Κεντρική Επιτροπή
 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Συνέδριο της Δράσης, στο οποίο εξελέγη η νέα Κεντρική Επιτροπή, εγκρίθηκε η εισήγηση της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής για το Καταστατικό και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της πολιτικής στρατηγικής για τη διεύρυνση του κόμματος. 

Σαλμάς: Μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα για ορισμένες κατηγορίες ασθενών

Σαλμάς: Μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα για ορισμένες κατηγορίες ασθενών

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΟ «ΕΛΠΙΣ»
Μειωμένη συμμετοχή στην αγορά φαρμάκου σε ορισμένες κατηγορίες ασθενών και ελεύθερη πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό ασθενών, με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

Ξηλώνουν τα παράνομα και παράτυπα αμπέλια

Σε ξήλωμα των παράνομων αμπελώνων υποχρεώνονται οι καλλιεργητές, που απειλούνται με υψηλά πρόστιμα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ τον κίνδυνο επιβολής προστίμων από την Ε.Ε. αντιμετωπίζει και το ελληνικό κράτος, σε περίπτωση που δεν εφαρμόσει τη σχετική οδηγία.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Πόσο πληρώνουμε για ρεύμα και φυσικό αέριο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη;

Τη μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ σημείωσαν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά στην Κύπρο (21%) και στην Ελλάδα (15%) το δεύτερο εξάμηνο του 2012, σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ σε τιμές αγοραστικής δύναμης, η Ελλάδα έχει το δεύτερο ακριβότερο φυσικό αέριο στην ΕΕ.

Tέσσερα παράθυρα για σύνταξη για τις ασφαλισμένες στο ΙΚΑ

"Η"

Τέσσερα παράθυρα για έξοδο στη σύνταξη υπάρχουν στο ΙΚΑ, με το όριο ηλικίας να συνδέεται με τον αριθμό των ενσήμων. Τυχερές είναι όσες γυναίκες πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, ενώ στον αντίποδα μεγάλες χαμένες είναι οι ασφαλισμένες που «κλειδώνουν» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά τον Ιανουάριο του 2013.

Γρηγόρης Λαμπράκης: Μακάριοι οι Ειρηνοποιοί!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Προσοχή, προσοχή! Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο βουλευτής του λαού, ο υφηγητής Πανεπιστημίου, ο βαλκανιονίκης πρωταθλητής, ο πεζοπόρος του Ολντερμάστον, ο Μαραθωνοδρόμος της Ειρήνης, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, είναι νεκρός! Ο Γρηγόρης Λαμπράκης είναι νεκρός! Ο Γρηγόρης Λαμπράκης είναι νεκρός!»

Χαράματα της 27ης Μαΐου 1963, πριν από ακριβώς πενήντα χρόνια, η Θεσσαλονίκη ξύπνησε με τα μεγάφωνα να μεταδίδουν το φοβερό μήνυμα.

Το αίμα του γεννημένου στις 3 Απριλίου του 1912 στην Κερασίτσα της Αρκαδίας Λαμπράκη, είχε βάψει την άσφαλτο στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης, πέντε μέρες νωρίτερα, στις 22 Μαΐου 1963, στις 21.50΄.

«Γαλάζιες Σημαίες» στο δήμο Βόλβης

Έξι παραλίες απέκτησαν «Γαλάζια Σημαία», τοποθετώντας το δήμο Βόλβης στη τέταρτη θέση σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Για μια ακόμη χρονιά επιβραβεύτηκαν οι παραλίες του δήμου Βόλβης για την καθαριότητα, την οργάνωση, την ασφάλεια των επισκεπτών και την προστασία του περιβάλλοντος. Το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες», απέσπασαν οι παραλίες  Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σερραϊκή ακτή (Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου) και Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Κεντρική και Σταυρός Δυτική (Δ.Ε. Ρεντίνας)

Γυναίκα εισέβαλε στην Εφορία Χανίων με μαχαίρι

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Χανίων, όταν μια γυναίκα, εισέβαλε στο κτίριο κρατώντας στο χέρι της ένα μικρό μαχαίρι κουζίνας και κινήθηκε κατά υπαλλήλων.

Στάση εργασίας την Πέμπτη σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 30 Μαΐου, 11:00 – 15:00, τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, λόγω τετράωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

40 συλλήψεις κάθε νυχτα για χρέη στην Εφορία

Ωρα 8 το πρωί σε μονοκατοικία στα νότια προάστια της Αθήνας. Η φωνή στο θυροτηλέφωνο ήταν κοφτή: «Καλημέρα, από την Αστυνομία. Ο κ. Παπαδόπουλος; Παρακαλώ, κατεβείτε, σας θέλουμε για μια υπόθεσή σας». Μετά την πρώτη «τρομάρα» ο ένοικος ησύχασε διότι προφανώς επρόκειτο περί λάθους: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μένει εδώ, εγώ λέγομαι Πολυξερόπουλος». Η υπόθεση, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς οι αστυνομικοί επέμειναν: «Κατεβείτε με την ταυτότητά σας να το ελέγξουμε».

Η λιτότητα τρόμαξε και τον Σόιμπλε

Από «κομισάριος της λιτότητας» ο Β. Σόιμπλε φαίνεται να μεταμορφώνεται σε «πολιτικό που τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης»

ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ
Απομακρύνεται από την πολιτική της σκληρής λιτότητας το Βερολίνο. Οι οδυνηρές επιπτώσεις από την εφαρμογή της υποχρεώνουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αναθεωρήσει την πολιτική του έναντι του ευρωπαϊκού Νότου. Θεωρεί αναγκαία την οικονομική στήριξή του.

ΓΣΕΕ: Να διαψευστούν άμεσα τα σενάρια περί κλεισίματος της ΕΡΤ

Να διαψεύσει άμεσα όλα τα σενάρια περί «κλεισίματος» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και να βάλει τέλος στην επιζήμια για την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της σεναριολογία, καλεί την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ.