Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Εσείς θα περνούσατε από αυτές τις… τρομακτικές γέφυρες;




Κρεμαστές γέφυρες σε μεγάλα ύψη και άλλες από μπαμπού, που για να τις διασχίσει κανείς χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, είναι μερικές μόνο από τις πιο… τρομακτικές γέφυρες του κόσμου.
Μισοφαγωμένες ξύλινες σανίδες, σκουριασμένα κομμάτια από σύρμα και τοποθεσίες σε ανεμοδαρμένες κορυφές βουνών ή σε κοραλλιογενείς θάλασσες, αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικά των πιο… τρομακτικών γεφυρών του κόσμου.

Σε θέση μάχης οι ιπτάμενοι των Καναντέρ

«Εμείς οι ιπτάμενοι και οι τεχνικοί των Καναντέρ CL-415 σε κάθε ενδεχόμενο είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε άμεσα οποιαδήποτε ανθρώπινη απώλεια και οικολογική καταστροφή».
 

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Με τα λόγια αυτά ο διοικητής της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης (ΜΕΕΑ), που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε την ετοιμότητα των πιλότων των Καναντέρ τόσο κατά την αντιπυρική περίοδο, που άρχισε την 1η Μαΐου, όσο και κατά τη χειμερινή.

Ξεκινά η χορήγηση του επιδόματος τέκνων σε 650.000 οικογένειες


 Διαβάστε ποιοι δικαιούνται το βοήθημα και ποιες προϋποθέσεις θέτει το Υπουργείο Οικονομικών
950.000.000 ευρώ φιλοδοξεί να χορηγήσει η κυβέρνηση, μέσω του ΟΓΑ σε οικογένειες με παιδιά, ως ετήσια ενίσχυση τέκνων.
Το ποσό ανά γονείς θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των παιδιών και το οικογενειακό εισόδημα ενώ αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή του αμέσως μετά τη διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Συνελήφθησαν 20 οδηγοί ταξί για «πειραγμένα» ταξίμετρα

Είκοσι οδηγοί ταξί, οι οποίοι είχαν επέμβει στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους, συνελήφθησαν χθες, μπροστά στον Σταθμό ΗΣΑΠ στον Πειραιά, στον Υπεραστικό Σταθμό Λεωφορείων ΚΤΕΛ Κηφισού, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε διαφορετικά σημεία στις περιοχές της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και του Αγ. Δημητρίου, κατά τη διάρκεια εξόρμισης για τον έλεγχο ΔΧ ταξί, των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Απορριμματοφόρο σκότωσε 85χρονη στο Αστρος Κυνουρίας

Τη ζωή της έχασε μια 85χρονη γυναίκα στο Άστρος Κυνουρίας όταν παρασύρθηκε από ένα απορριμματοφόρο. Το όχημα, που παραχωρήθηκε από τον δήμο Γλυφάδας στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας και οδηγούσε 37χρονος, κατευθυνόταν από δημοτικό δρόμο προς την κεντρική οδό για το Παράλιο Άστρος κάνοντας την αποκομιδή των απορριμμάτων όταν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτύπησε την άτυχη γυναίκα.

Τραγωδία σε σχολικό λεωφορείο όταν εξερράξη η φιάλη αερίου

Ενα σχολικό λεωφορείο εξερράγη και τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ μετέφερε δεκάδες παιδιά, το πρωί του Σαββάτου στην πόλη Γκουζράτ, περίπου 170 χλμ. νοτιοανατολικά του Ισλαμαμπάντ, στο Πακιστάν Το λεωφορείο χρησιμοποιούσε ως καύσιμο το φυσικό αέριο, όπως μεγάλο ποσοστό των οχημάτων στην χώρα, όπου οι εκρήξεις αυτού του είδους είναι συνηθισμένες λόγω της ελλιπούς συντήρησης και της παλαιότητας πολλών οχημάτων.

Εκτη νύχτα ταραχών στη Στοκχόλμη

Εκτη νύχτα ταραχών στη Στοκχόλμη

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ
Πολλά οχήματα καταστράφηκαν από φωτιές κατά την έκτη νύχτα ταραχών, στις φτωχές γειτονιές στα περίχωρα της Στοκχόλμης, όπου η ένταση, ωστόσο, φαίνεται να έχει μερικώς κοπάσει. Τα περιστατικά βίας που λαμβάνουν χώρα κάθε βράδυ για σχεδόν μια εβδομάδα στις «παραγκουπόλεις» στα περίχωρα της Στοκχόλμης, όπου πλειοψηφεί το αλλοδαπό στοιχείο, φαίνεται να έχουν ατονήσει, μετά την άφιξη επιπρόσθετων αστυνομικών δυνάμεων.

Θεσσαλονίκη: Κλέφτες με ειδικότητα στις πόρτες ασφαλείας

«Μετρ» στην παραβίαση θωρακισμένων θυρών ασφαλείας ήταν τέσσερις Γεωργιανοί, που κατηγορούνται ότι διέρρηξαν διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Οι δράστες, ηλικίας 28 έως 34 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Εντόπισαν μάντρα με κλεμμένα αυτοκίνητα

Συνελήφθη ο 53χρονος ιδιοκτήτης μάντρας με κλεμμένα αυτοκίνητα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ο οποίος διέλυε τα οχήματα και τα μετέτρεπε σε ανταλλακτικά. Στη μάντρα βρέθηκαν 34 αυτοκίνητα, που, όπως διαπιστώθηκε, είχαν κλαπεί, στην πλειονότητά τους από περιοχές της Αττικής.

Αδεια άνευ αποδοχών για χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους στις ΗΠΑ

Αδεια άνευ αποδοχών για χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους στις ΗΠΑ

ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
Σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών τέθηκαν χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου τομέα στις ΗΠΑ, περίπου το 5% των ομοσπονδιακών δημοσίων λειτουργών, λόγω των δημοσιονομικών περικοπών που εφαρμόστηκαν αυτόματα στη χώρα από τις αρχές του Μαρτίου.