Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Θύμα ξυλοδαρμού μία στις τρεις γυναίκες


Με τον εφιάλτη της βίας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ζουν σε καθημερινή βάση οι Ελληνίδες. Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν επιφέρει δραματικές αλλαγές στη συμπεριφορά των ανδρών, οι οποίοι νιώθουν ευνουχισμένοι κι έχουν χάσει τη διάθεσή τους για σεξ, ξεσπώντας ταυτόχρονα σε βάρος των συντρόφων τους.

Της Νικολέττας Μπούκα nikolettabouka@yahoo.gr

Η Αυστρία επιστρέφει στην Αθήνα τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα


Η Αυστρία επιστρέφει στην Αθήνα τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα

281,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΩΣ ΤΟ 2038
Το Αυστριακό Κοινοβούλιο αποφάσισε σήμερα να επιστρέφει στην Αθήνα τα κέρδη που αποκομίζει από τα επιτόκια των ελληνικών κρατικών ομολόγων που διακρατεί η Βιέννη.Η αυστριακή κεντρική τράπεζα εκτιμά πως τα ποσά θα ανέλθουν σε 61 εκατ. ευρώ το 2013, σε 55 εκατ. το 2014, σε 42 εκατ. το 2015, σε 32 εκατ. το 2016 και σε 25 εκατ. ευρώ το 2017. Συνολικά, η Αυστρία αναμένει να επιστρέψει στις ελληνικές Αρχές 281,2 εκατ. ευρώ ως το 2038.

Φωτιά ξέσπασε στο στρατόπεδο Γκόνου κοντα στον σιδηροδρομικό σταθμό Διαλογής


Διακοπήκαν τα δρομολόγια των τρένων
Περισσότερα πατήστε εδώ

Μανιτάκης: Στα 269.122 ευρώ το κόστος λειτουργίας 153 κρατικών οχημάτων


Μανιτάκης: Στα 269.122 ευρώ το κόστος λειτουργίας 153 κρατικών οχημάτων

91.623 ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ 35.672 ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Το υπουργείο διαθέτει στο στόλο των κρατικών οχημάτων 153 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 70 είναι προς κάλυψη των αναγκών της πολιτικής ηγεσίας και των υπολοίπων εξυπηρετούμενων προσώπων προσώπων και τα 83 έχουν διατεθεί για χρήση σε άλλες υπηρεσίες, αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, σχετικά με τα κρατικά αυτοκίνητα,το οποίο διαβίβασε στη Βουλή.

Αστρονομικό εφάπαξ στους κληρονόμους του Αντρεότι


Αστρονομικό εφάπαξ στους κληρονόμους του Αντρεότι

ΕΝΑ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Η γερουσία της Ιταλίας καλείται να καταβάλει τις αμέσως προσεχείς ημέρες ένα εντυπωσιακό ποσό ως εφάπαξ επίδομα στην οικογένεια του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού και γερουσιαστή Τζούλιο Αντρεότι, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών πριν από δύο εβδομάδες.

Εκοψαν δάκτυλα απαχθέντος και τα έστειλαν στη γυναίκα του


Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι Αλβανοί και ένας Έλληνας απήγαγαν 59χρονο και κατά τη διάρκεια της δίμηνης κράτησής του με σκοπό να πάρουν λύτρα από την οικογένειά του, έκοψαν δύο δάκτυλά του και τα έστειλαν στη σύζυγό του. Η υπόθεση εξιχνίαστηκε από την Ασφάλεια Αττικής και όπως έγινε γνωστό, ο απαχθείς είχε βιώσει απάνθρωπες συνθήκες και απάνθρωπη συμπεριφορά από τους απαγωγείς.

Πυρκαγιά κοντά στις φυλακές Διαβατών


Πυρκαγιά κοντά στις φυλακές Διαβατών

ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ
Σε εξέλιξη είναι φωτιά σε ξερά χόρτα και σκουπίδια κοντά στις δικαστικές φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

Η Χρυσή Αυγή με αφορμή το ισλαμικό έγκλημα στο Λονδίνο

Ισλαμιστές εγκληματίες διαπράττουν φρικτές δολοφονίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η χώρα μας έχει ήδη πληρώσει βαρύτατο φόρο αίματος στους λαθρομετανάστες, με πιο πρόσφατες τις δολοφονίες των Μανώλη Καντάρη και Θανάση Λαζανά, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας στο Α.Π.Θ.



Ημερίδα για τον ρόλο και τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) και τις Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας του  (ΚΓΚ) διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από τους καθηγητές του Α.Π.Θ., μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χρυσούλα Παλιαδέλη (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και Ιωάννη Τσουκαλά (Ν.Δ.) και την ΚΓΚ InnoEnergy σε συνεργασία με την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, από τις 9:00 μέχρι τις 12:30, στο αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ. (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) (κόκκινο κτήριο δίπλα στη Φοιτητική Λέσχη, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου).

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ)


Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας ιδρύθηκε το 2008 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ. Το ΕΙΤ σχεδιάστηκε ως ένας «καταλύτης καινοτομίας» με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της υψηλού επιπέδου επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται στην Ευρώπη και της έλλειψης που παρατηρείται στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Έλληνας ξαναβρήκε το φως του μετά από μεταμόσχευση οφθαλμικών βλαστικών κυττάρων, τα οποία του χάρισε η αδελφή του!!!


Η πρωτοποριακή μεταμόσχευση οφθαλμικών βλαστικών κυττάρων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  πριν από έξι μήνες από Έλληνα διαπρεπή χειρουργό οφθαλμίατρο και  παρουσιάστηκε σήμερα στο 46ο  Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στην Πύλο  Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο Costa Navarino .

Δεν περνάνε τα νέα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ


Δεν περνάνε τα νέα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ

ΣΤΑ ΑΤΜ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
«Κόκκινο» χτυπάνε τα νέα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ, τόσο στα ΑΤΜ των τραπεζών, όσο και στα αυτόματα εκδοτήρια των εισιτηρίων (σε σταθμούς μετρό κ.λπ.). Το νέο χαρτονόμισμα, καθώς έχει εμπλουτισθεί με ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, δεν αναγνωρίζεται από τα υπάρχοντα μηχανήματα.

Αγρίνιο: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της αδικοχαμένης μάνας


Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου η κηδεία της αδικοχαμένης 51χρονης δασκάλας που έπεσε νεκρή από τι μαχαιριές του ίδιου της του γιου. Συγγενείς, φίλοι, γείτονες, καθηγητές και μαθητές της άτυχης δασκάλας πλημμύρισαν τον Ιερό Ναό, εμφανώς σαστισμένοι από την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην οικία της οδού Ιωνίας.

«Η Λαγκάρντ πρέπει να παραιτηθεί από το ΔΝΤ αν της απαγγελθούν κατηγορίες»


«Η Λαγκάρντ πρέπει να παραιτηθεί από το ΔΝΤ αν της απαγγελθούν κατηγορίες»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
Αυστηρή ήταν η τοποθέτηση της εκπρόσωπου της γαλλικής κυβέρνησης για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που απαγγελθούν κατηγορίες στην Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της «υπόθεσης Ταπί», υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να παραιτηθεί από την θέση της επικεφαλής του Ταμείου.

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου η παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη του βιβλίου για το έργο και τη ζωή του Κώστα Ζουράρι


«Άξιον και Δίκαιον», είναι ο τίτλος του βιβλίου που αναφέρεται στο έργο και στον βίο του Κώστα Ζουράρι, το οποίο κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα από τις εκδόσεις ΞΥΡΑΦΙ. Η σχετική βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 9 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών) στη Θεσσαλονίκη.

Μήπως θα ποινικοποιηθεί και η ψήφος των βουλευτών;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η ένταση με την οποία διεξάγεται η συζήτηση γύρω από το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο – του οποίου το περιεχόμενο ελάχιστοι γνωρίζουν, πλην όμως όλοι έχουν και από μία γνώμη – γεννά ερωτηματικά για τους πραγματικούς σκοπούς αυτής της επιμονής. 

Ουσιαστικά, η εντύπωση που δημιουργείται είναι πως οι σκοποί αυτοί είναι καθαρά επικοινωνιακοί και αποσκοπούν στη συσπείρωση γύρω από ένα θέμα, που τελικά ρυθμίζει ζητήματα τα οποία θα ήσαν ρυθμισμένα αν εφαρμόζονταν οι νόμοι. 

Διότι, ως γνωστόν, ο ελληνικός ποινικός κώδικας ρυθμίζει τα πάντα. 

Ο Νίκος Χουντής καταψηφίζει την Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή διαδικασία της Π.Γ.Δ.Μ.



·          Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια του Στρασβούργου.

Την πρόθεση του να καταψηφίσει την Έκθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Π.Γ.Δ.Μ εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, στη χτεσινή του ομιλία στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στα ελληνοαλβανικά σύνορα


Επίθεση από Αλβανούς κακοποιούς κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα της Κακαβιάς τέσσερις Αφγανοί. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκαν οι Αφγανοί στους αστυνομικούς, οι Αλβανοί είχαν στήσει ενέδρα στην περιοχή των συνόρων, στο ποτάμι κάτω από το χωριό Κτίσματα και όταν βρέθηκαν εκεί, προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν, αλλά ακολούθησε συμπλοκή.

Ανατριχίλα! Ο δολοφόνος του στρατιώτη στο Λονδίνο μιλάει στην κάμερα με τον ματωμένο μπαλτά!


Ο στρατιώτης αποκεφαλίστηκε μπροστά στα μάτια των έντρομων περαστικών, ενώ αστυνομικοί πυροβόλησαν τους δυο δράστες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε διαφορετικά νοσοκομεία και μάλιστα ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε σοβαρή κατάσταση εργάτης που κεραυνοβολήθηκε στην Αλικαρνασσό


Εγκαύματα υπέστη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένας ηλεκτρολόγος από το Ηράκλειο, το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ εκτελούσε εργασίες σε υπό κατασκευή κτίσμα, στην οδό Μαυσώλου στην Αλικαρνασσό.