Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ιταλία: Πέθανε ο Αντρέα Γκάλλο, «ο παπάς των ανυπεράσπιστων»


Σε ηλικία 84 ετών πέθανε σήμερα το απόγευμα στην Γένοβα λόγω πνευμονικής και καρδιακής ανεπάρκειας ο πατέρας Αντρέα Γκάλο, γνωστός στην Ιταλία και ως «ο παπάς των έσχατων και των ανυπεράσπιστων».


Η Χρυσή Αυγή απαντά στις δηλώσεις Σαμαρά για την ελληνική ενέργεια


Η χώρα μας πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από όλα τα μήκη και τα πλάτη της ελληνικής ΑΟΖ. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι παντελώς ανίκανη να εκμεταλλευθεί τον εθνικό μας πλούτο και την  ίδια ώρα καταστρέφει οικονομικά έναν ολόκληρο λαό για να εξυπηρετήσει τους τοκογλύφους.

Η απίστευτη ιστορία της ανάπηρης γυναίκας που κατέκτησε το Έβερεστ


Ν. Χουντή: "To ΥΠΕΚΑ προσπαθεί να ματαιώσει επίσκεψη Ευρωβουλευτών- Επιθεωρητών για περιβαλλοντικά εγκλήματα στο ΧΥΤΑ Γραμματικού, στην Κέρκυρα και την Μεγαλόπολη"


Επιστολή καταγγελία του Ν. Χουντή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.  M. Schulz

 Μετά από πιέσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) να ματαιώσει τη διερευνητική επίσκεψη στην Ελλάδα Ευρωβουλευτών- Επιθεωρητών  που θα εξέταζαν περιβαλλοντικά εγκλήματα στο ΧΥΤΑ Γραμματικού, στην Κέρκυρα και την Μεγαλόπολη, η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη αποστολή της για τον Σεπτέμβριο.
Αυτά κατήγγειλε, με επιστολή του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. M. Schulz.

Αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας για τις υπεράκτιες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων εγκρίνει το Ευρωκοινοβούλιο


Δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά
Καμία γεώτρηση υδρογονανθράκων δε θα εγκρίνεται ούτε θα διεξάγεται εάν δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, αντιμετώπισης και οικονομικής ευθύνης. Αυτό αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο υπερψηφίζοντας σχετική Οδηγία. 
Η Οδηγία αποσκοπεί στη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων που σχετίζονται με υπεράκτιες δραστηριότητες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και τον περιορισμό των συνεπειών τους, μέσω του προσδιορισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο των ελάχιστων  απαιτήσεων για αδειοδότηση και την εφαρμογή υψηλότερων προτύπων ασφαλείας σε όλους τους σχετικούς τομείς.

Χρυσή Αυγή: Απόλυτη δικαίωση Χρυσής Αυγής: Οι Γάλλοι καίνε Παπανδρέου, Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου


 Τα έγγραφα του γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ρητά ότι η λίστα Λαγκάρντ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς. Ενοχοποιούν έτσι τους Παπανδρέου, Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου, που ισχυρίζονται ψευδώς πως δεν αξιοποίησαν τη λίστα γιατί... "ήταν παράνομη"! Το κατηγορητήριο για αυτά τα τρία πολιτικά πρόσωπα έχει στοιχειοθετηθεί.

«ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ»


Του Νίκου Κατσαρού
Ερχεται στο τέλος Μαίου μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που θα επιρεάσει σοβαρά προβλήματα τόσο στίς τηλεπικοινωνίες οσο και στην ανθρώπινη υγεία.
Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων ,οπου τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων εκτοξεύωνται απο την επιφάνεια του ηλίου με ταχύτητες 400 εως 1200 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και σε δύο περίπου μέρες φθάνουν στην Γή.Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδιο της γής το οποίο και συλλαμβάνει πολλά απο τα φορτισμένα σωματίδια.Αυτό εχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας προκαλώντας σοβαρές διαταραχές.Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά,ίσως και πάνω απο μία φορά τον μήνα και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν.

Δωρεάν εξετάσεις για την ακράτεια


Δωρεάν ουρολογικούς ελέγχους για την ακράτεια σε όλη την Ελλάδα, για άνδρες και γυναίκες, διοργανώνει από τη Δευτέρα 27 έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ).

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Γρηγόρης Λαμπράκης: 50 χρόνια από τη δολοφονία που συγκλόνισε τη χώρα

Σαν σήμερα, μισό αιώνα πριν, στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Σπανδωνή γράφτηκε μία, ακόμα, αιματηρή σελίδα στην πολιτική ιστορία της Θεσσαλονίκης, η δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη.
Του Θεόφιλου Σιχλετίδη

Στις 126.520 έφτασαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας»


Στις 126.520 έφτασαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα δράσης του υπουργείου Εργασίας «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών». Σύμφωνα με τη γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έφτασε τις 76.276 και για τους αποφοίτους Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης τις 50.244.

Η ζωή συνεχίζεται κανονικά και χωρίς… ωρίμανση


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορεί οι συνιστώσες να μην έχουν φθάσει στον αναγκαίο βαθμό… ωρίμανσης για να δεχθούν την αυτοδιάλυσή τους, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ η ζωή – και οι υποσχέσεις προς πάσα κατεύθυνση – συνεχίζονται κανονικά και μετά τα γεγονότα της Κ.Ε. του περασμένου Σαββατοκύριακου. 

Τα έμπλεξαν κάπως μεταξύ του ενιαίου κόμματος και της ενιαίας δράσης, αλλά παρ’ όλα αυτά, συμπεριφέρονται σα να μην συμβαίνει τίποτε. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως την επομένη της ημέρας που παρέπεμψαν τις διαφωνίες τους στο Συνέδριο (μπας και μέχρι τότε «ωριμάσουν» κάποιες από τις λιγότερο σκληρές συνιστώσες), εξαπολύθηκαν προς πάσα κατεύθυνση. 

Ενισχυμένος ο ρόλος των ΑΠΕ στο μελλοντικό ενεργειακό μείγμα της ΕΕ



 «Η ΕΕ, αλλά και η Ελλάδα, οφείλουν να επενδύσουν στην εγχώρια ανάπτυξη των ΑΠΕ» δηλώνει ο Ευρωβουλευτής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς από το Στρασβούργο
Υπέρ ενός πιο ενισχυμένου ρόλου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στο ευρωπαϊκό ενεργειακό μείγμα για την περίοδο μετά το 2020 τάχθηκε το ΕΚ υπερψηφίζοντας στην Ολομέλεια του Στρασβούργου την έκθεση που παρουσιάζει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τις ΑΠΕ στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ι.Τ για την ΕΑΒ


Επειδή κάποιοι προσπαθούν να παρερμηνεύσουν το περιεχόμενο της ανακοίνωσής μας για                    έναν “Ενιαίο Φορέα Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας” και κυρίως επειδή προσπαθούν να ταυτίσουν την ανακοίνωσή μας με δημοσιεύματα μερίδας του τύπου τα οποία μιλούν για απολύσεις, οφείλουμε να διευκρινίσουμε και να θέσουμε καθαρά τη θέση της ΔΑΚΕ Ι.Τ., η οποία έχει συζητηθεί στο Διοικητικό μας Συμβούλιο.

Στις φλόγες τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Γλυφάδα


Μεγάλη πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε λίγο μετά τις 05:15 τα ξημερώματα στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο κέντρο της Γλυφάδας.

Ωρα κρίσης για 200.000 υπαλλήλους


Κλειδί για την επιλογή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον επόμενο μήνα αποτελούν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και των οργανισμών. Μέχρι τις 3 Ιουνίου θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό και ο κατάλογος με τους καταργούμενους φορείς.

Πέθανε ο νεαρός ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας

Πέθανε ο νεαρός ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας

Μετά από περίπου έξι εβδομάδες νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ, ο νεαρός ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος στην Αττική οδό, την Κυριακή 17 Μαρτίου. Επαθε ωστόσο μια σοβαρή λοίμωξη και κατέληξε σήμερα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια και τους συγγενείς του.

Δεν υπάρχουν Ελληνες στα θύματα της Οκλαχόμα


Δεν υπάρχουν Ελληνες στα θύματα της Οκλαχόμα

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 3 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ
Κανένα ελληνικό όνομα δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής στα θύματα από τον χθεσινό ισχυρό ανεμοστρόβιλο στο προάστιο Μουρ, στην πόλη της Οκλαχόμα, όπου βρίσκεται η ελληνορθόδοξη εκκλησία και κοινότητα του Αγίου Γεωργίου.