Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Παράταση έως 31/10 για την απογραφή των ασφαλισμένων ΟΠΑΔ


Παρατείνεται έως την 31η Οκτωβρίου 2013 με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού, η διαδικασία της απογραφής και θεώρησης των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) σε όλους τους Νομούς της Ελλάδας.

ΣτΕ: Οριστικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων


Επικυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τέσσερις διαφορετικές αποφάσεις, οι πειθαρχικές ποινές της οριστικής παύσης που επιβλήθηκαν σε έναν δικηγόρο και τρεις δημόσιους υπάλληλους.
 Ειδικότερα, το Γ’ τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση δικηγόρου των Αθηνών, που ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου Δικηγόρων.

Χιλιάδες Πόντιοι κατέκλυσαν την πλατεία Αγίας Σοφίας


Διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και συγγνώμη από την τουρκική κυβέρνηση ήταν τα κύρια αιτήματα των χθεσινών εκδηλώσεων μνήμης που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr


Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ με συγκέντρωση περίπου 7.000 ατόμων στην πλατεία Αγίας Σοφίας και πορεία διαμαρτυρίας προς το τουρκικό προξενείο όπου θυροκολλήθηκε ψήφισμα από αντιπροσωπία.

Ποινές κάθειρξης σε 3 αδέλφια της «μαφία του Θερμαϊκού»


Ποινές κάθειρξης, από 10 χρόνια και 3 μήνες έως 31 χρόνια, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος των τριών βασικών κατηγορουμένων κυκλώματος εκβίασης και τοκογλυφίας. Πρόκειται για τα τρία αδέλφια, που φέρονται ως «εγκέφαλοι» ενός εκ των τεσσάρων κυκλωμάτων της λεγόμενης «μαφίας του Θερμαϊκού», που εξαρθρώθηκε πέρσι τον Ιανουάριο από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

23 τραυματίες από κατάρρευση εργοστασίου γνωστής αλυσίδας ενδυμάτων


Τουλάχιστον 23 εργάτες τραυματίστηκαν στην Καμπότζη από την κατάρρευση προέκτασης σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, ανακοίνωσε η αστυνομία, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων σε δυστύχημα σε εργοστάσιο υποδημάτων.

Τέλος το χύμα ελαιόλαδο στα εστιατόρια


Επικριτικά σχόλια προκάλεσε η απόφαση της Κομισιόν να επιβάλει νέους αυστηρούς κανονισμούς για το πώς πρέπει να σερβίρεται το ελαιόλαδο στα εστιατόρια. Τα νέα μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014, απαγορεύουν το σερβίρισμα σε εστιατόρια από μπολάκια ή φιαλίδια που δεν είναι σφραγισμένα και μπορούν να ξαναγεμιστούν.

Νέα σενάρια μείωσης των συντάξεων καθώς η "τρύπα" στο ΙΚΑ θα φθάσει στο 1 δισ φέτος

Νέες μειώσεις στις συντάξεις δείχνει η συνεχής διεύρυνση της "μαύρης τρύπας" του ΙΚΑ, με το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας να έχει σπαταλήσει στους πρώτους τέσσερις μήνες της χρονιάς σχεδόν τη μισή από την κρατική επιχορήγηση για το σύνολο του 2013. Σύμφωνα με τη "δημοκρατία" στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου το ΙΚΑ αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το 45,38% της κρατικής επιχορήγησης, που μεταφράζεται σε 1,57 δισ ευρώ επί συνόλου 3,48 δισ ευρώ για ολόκληρο το έτος.

Παρατείνεται η υποβολή εκκαθαριστικών ΦΠΑ


Παράταση μέχρι τις 10 Ιουνίου δίνεται στην προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ για το 2012, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη. 

Πλήττεται από ανεμοστρόβιλους η Οκλαχόμα - Ενας νεκρός


Ένας άνθρωπος έχει χάσει την ζωή του και αρκετοί έχουν τραυματιστεί καθώς σειρά ανεμοστρόβιλων πλήττει την Οκλαχόμα στις ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη ζημιά προκλήθηκε στην πόλη Shawnee στα 55 χιλιόμετρα από την Οκλαχόμα Σίτι.

Νέοι οικονομικοί εισαγγελείς οι Αθανασίου και Μπρης


Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τοποθέτησε σήμερα στις θέσεις των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, τους αντεισαγγελείς Εφετών Αθηνών Παν. Αθανασίου (τακτικός) και Γαληνό Μπρη (αναπληρωτής).

Μέσα στο 2013 ενδέχεται να ολοκληρωθεί η επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στη φορολογική διοίκηση.


·        Προϋπόθεση η εγκατάσταση της υποδομής του TAXIS-online σε όλες τις ΔΟΥ.
·        Απάντηση Όλι Ρεν σε Νίκο Χουντή.

Μέσα στο 2013, η επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στη φορολογική διοίκηση, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί η εγκατάσταση της νέας υποδομής του TAXIS-online μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Αντιπροέδρου της Κομισιόν και Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Ρεν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Ψέματα, μισές αλήθειες και… τι τρικομματική, τι Χρυσή Αυγή!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καθώς ο κ. Τσίπρας περιμένει να… ωριμάσουν οι συνιστώσες του, ώστε να πάρουν όλες την απόφαση να αυτοδιαλυθούν - όπως ο ίδιος είπε στην ομιλία του στην Κ.Ε. του «κόμματος των 13 συνιστωσών» το Σάββατο… 

Καθώς η Ελλάδα ολόκληρη περιμένει την «ωρίμανση» (sic) ώστε να κυβερνηθεί από το (αγέννητο) «ενιαίο κόμμα»… 

Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι που κινείται μεταξύ του πολιτικού καιροσκοπισμού και του ψεύδους – ή, στην ανάγκη, της μισής αλήθειας. 

Στον ανακριτή ο Ολλανδός, ελπίδες για τον μικρό Ρώσο


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας απολογείται σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου ο 20χρονος Ολλανδός Σιρίνο Σχρέιβερ, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 11χρονου Νικίτα από τη Ρωσία.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ «Δίχτυ ασφαλείας» 130 χλμ. για τις αρκούδες


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες τοποθέτησης ενισχυμένης περίφραξης στις περιοχές που χαρακτηρίζονται «βιότοποι της αρκούδας» στην Εγνατία οδό. Το συνολικού μήκους 130 χλμ. έργο αναμένεται να λειτουργήσει ως ασπίδα σωτηρίας για τους πληθυσμούς της καφέ αρκούδας στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιές είναι οι νέες παγίδες και τι να προσέξετε - Μόνο μέσω TAXISNET οι δηλώσεις


 Μέσω του ειδικού εντύπου Α21 θα δοθεί το επίδομα των τέκνων με τη πρώτη δόση τον ΙούνιοΞεκινούν τα δύσκολα ραντεβού των ελλήνων φορολογουμένων με το Taxisnet μέσω του οποίου έξι εκατομμύρια άνθρωποι θα συμπληρώσουν φέτος τις φορολογικές τους δηλώσεις, με πολλές παγίδες κυριολεκτικά να καραδοκούν.

Οι πόντιοι τίμησαν την μνήμη της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού


Η εκδήλωση για την επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού Πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης  από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας, κατάθεση στεφάνων και σιγή ενός λεπτού.