Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ηλεκτρονικά η διεκπεραίωση 81 υπηρεσιών για τους πολίτες


Ηλεκτρονικά θα μπορούν πλέον να παρέχονται μια σειρά από υπηρεσίες προς τους πολίτες μέσα από την εθνική διαδικτυακή πύλη «Ερμής»(www.ermis.gov.gr), αναβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο παροχής υπηρεσίας προς τον πολίτη για 81 πιστοποιημένες διαδικασίες, όπως εκδόσεις πιστοποιητικών, βεβαιώσεων, κλπ.

ΕΟΠΥΥ: Από τη Δευτέρα η καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε γιατρούς


Δέσμευση ότι μέχρι τέλη Μαΐου θα έχου καταβληθεί 150 εκατ. ευρώ

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μέχρι τέλη Μαΐου οι γιατροί θα έχουν συνολικά εισπράξει 150 εκατ. ευρώ, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Ελ. Παπαγεωργόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλη.

Το κοινό ανακοινωθέν για την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα


« Ελλάδα και Κίνα  συμφωνούν να διατηρήσουν τις υψηλού επιπέδου ανταλλαγές και επαφές τους και να προχωρήσουν σε στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στη νέα εποχή» αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Κίνας που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση των επίσημων επαφών του πρωθυπουργού Αντώνη  Σαμαρά.

Χρυσή Αυγή: Συριζαίοι φώναζαν το… «Χάιλ Χίτλερ»


Καταγγέλλουμε τη νέα, βρώμικη συκοφαντική επίθεση όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης κατά της Χρυσής Αυγής. Η επίμαχη, προβοκατόρικη φράση «Χάιλ Χίτλερ» ειπώθηκε από τον βουλευτή Ζακύνθου του Σύριζα Κοντονή Σταύρο.

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά (και στην Κύπρο)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου απέρριψε την πρόταση του ΑΚΕΛ για αναζήτηση λύσης εκτός τρόικας (που όπως η ίδια η μελέτη την οποία παρήγγειλε αναφέρει, συνεπάγεται και έξοδο της μεγαλονήσου από την ευρωζώνη). 

Προφανώς, όλοι (πλην ΑΚΕΛ) στάθμισαν τους κινδύνους και συμφώνησαν πως αυτοί είναι πολύ μεγαλύτεροι – τόσο σε οικονομικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. 

Σε μια περίοδο που η Κύπρος δέχεται πιέσεις για λύση του Κυπριακού μέσα στην κρίση, το τελευταίο πράγμα που θα χρειαζόταν θα ήταν μια ένταση με τους εταίρους. 

Ο Kινεζικός δρόμος για τις επενδύσεις


Οικονομικές συμφωνίες αποφασιστικής σημασίας δρομολόγησαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Πεκίνο. Οι επαφές με την ηγεσία της Κίνας και κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους αφορούσαν τις αποκρατικοποιήσεις, τις επενδύσεις, τον τουρισμό και το εμπόριο. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ζητούμενο είναι να υπερβεί η ελληνική πλευρά τα εμπόδια που θα μπορούσαν να βραδύνουν την υλοποίηση των στόχων.

Είδε το χρέος της να «κουρεύεται» κατά 85%


Κούρεμα χρέους σε νεαρή γυναίκα με χαμηλό μισθό κατάφερε να φέρει η νομική υπηρεσία της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης. Πρόκειται για άγαμη χαμηλόμισθη ξενοδοχοϋπάλληλο 43 ετών, χωρίς περιουσιακά στοιχεία. Το σύνολο των οφειλών της σε 4 τράπεζες ήταν 34.394,58 ευρώ

Αυξήθηκαν οι Έλληνες που πάνε Αυστραλία


Στην Ελλάδα επέρριψε την ευθύνη ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, Μπρένταν Οκόνορ, για την καθυστέρηση υπογραφής διακρατικής συμφωνίας με την Αυστραλία προκειμένου στο θέμα έκδοσης τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας.

Κίνα: 33 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στα νότια της χώρας


Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Εκδήλωση, για την ημέρα εθνικής μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διοργανώνουν, στις 19 Μαΐου, στις 12.15 το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων.