Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αναβάλλεται η κατεδάφιση καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο


Αναβάλλεται η κατεδάφιση καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αναβάλλεται, κατά πληροφορίες, η κατεδάφιση του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ύστερα και από το αίτημα του Συνηγόρου του Πολίτη για προσωρινή αναβολή της κατεδάφισης.

530.000 οι δικαιούχοι του ΟΓΑ για διακοπές, θέατρο και βιβλία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!


Περισσότεροι από 500 χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ μπορούν να επωφεληθούν από τα κοινωνικά προγράμματα της "Αγροτικής Εστίας"  530.000 ασφαλισμένοι, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα, καθώς και να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου.

Ελεύθεροι οι τρεις Ελληνες που κρατούνταν στα κατεχόμενα


Ελεύθεροι οι τρεις Ελληνες που κρατούνταν στα κατεχόμενα ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΕΞ
Απελευθερώθηκαν, είναι καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν, οι τρεις Έλληνες που είχαν συλληφθεί στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη.Την ανακοίνωση έκανε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο από την Παρασκευή παρακολουθούσε από κοντά αυτή την υπόθεση.

Μήνυση Χρυσής Αυγής κατά Καμίνη και Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.



Μετά τη σωρεία παρανομιών που διεπράχθησαν την Μεγάλη Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος και το Φρουραρχείο, η Χρυσή Αυγή διά του βουλευτή της Γερμενή Γεωργίου, κατέθεσε σήμερα μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Πιο συγκεκριμένα στραφήκαμε κατά του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Παπαγιαννόπουλου και του επικεφαλής των μέτρων στο Σύνταγμα για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Η καταπάτηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, η κατάλυση του άρθρου 11 παρ. 2 του Συντάγματος που θεμελιώνει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και η επίθεση και χρήση χημικών ακόμη και κατά εκλεγμένων βουλευτών, είναι πράξεις που θα κριθούν από την Δικαιοσύνη.

Αλλαγή του παγκόσμιου εμπορικού «σκηνικού»; Ε.Ε. και Η.Π.Α ξεκινούν συνομιλίες για δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου



Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισαν τη Πέμπτη τις τεράστιες οικονομικές δυνατότητες που διανοίγονται μέσω της προτεινόμενης συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Ηνωμένων Πολιτειών, με την ονομασία Διατλαντικό Εμπόριο και Συνεργασία Επενδύσεων (σ.σ. pentapostagma.grαγγλικός όρος Transatlantic Trade and Investment Partnership).

Άξιον και Δίκαιον, Κώστας Ζουράρις


Τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καλεάδη, «Άξιον και Δίκαιον» για τη ζωή και το έργο του καθηγητή Κώστα Ζουράρι στη Θεσσαλονίκη, από τις εκδόσεις ΞΥΡΑΦΙ! Η παρουσίαση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος.

Επιδεινώθηκε η υγεία ενός από τους οχτώ τραυματίες αστυνομικούς στις Σκουριές


Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο βαρύτερα τραυματισμένος αστυνομικούς από τους συνολικά οχτώ τραυματίες από σκάγια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή στις Σκουριές.

Η αλήθεια για τα αιτήματα μιας απεργίας που δεν θα γίνει


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να υπενθυμίσουμε πως το επίπεδο της εκπαίδευσης δεν εξαρτάται ούτε από τη χρηματοδότηση, ούτε από το μέγεθος της τάξης, ούτε από τον «προοδευτικό» χαρακτήρα των μεταρρυθμίσεων, αλλά αποκλειστικά και μόνο από την ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Αυτό έχει προκύψει από όλες τις έρευνες – διεθνείς και εγχώριες.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα, με την μεγαλύτερη αναλογία εκπαιδευτικών προς μαθητές στον κόσμο, θα έπρεπε να αριστεύει – ενώ αντίθετα βρίσκεται στον πάτο.

Ν. Χουντής: Προκλητική περιφρόνηση του Ελληνικού Συντάγματος από την Κομισιόν


Κομισιόν: η λεηλασία του Πράσινου Ταμείου είναι μεν αντισυνταγματική αλλά προβλέπεται από το Μνημόνιο (!!)

 Ακραίο κυνισμό και κραυγαλέα περιφρόνηση της Ελληνικής Συνταγματικής Τάξης και των ελλήνων πολιτών εκ μέρους της Κομισιόν, αποκαλύπτει  απάντηση  του Επίτροπου κ. Ρεν σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, σχετικά με την διάθεση των πόρων του Πράσινου Ταμείου.

Απίστευτα GIFs: Πώς άλλαξε η Γη μέσα σε 28 χρόνια!

Απίστευτα GIFs: Πώς άλλαξε η Γη μέσα σε 28 χρόνια!

Μέσα από αυτό το εγχείρημα αποτυπώνονται οι αλλαγές που έχουν σημειωθεί στον πλανήτη μας τα τελευταία 28 χρόνια, μέσω κυρίως της ανθρώπινης παρέμβασης.
Το project έχει την υποστήριξη της U.S. Geological Society και της NASA, η οποία μάζεψε τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης!

Ν.Ορλεάνη: Πυρα με τραυματίες στην Παρέλαση για τη Γιορτή της Μητέρας


ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ 2 ΠΑΙΔΙΑ

Νέο περιστατικό βίας με πυροβολισμούς έλαβε χώρα στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στη Νέα Ορλεάνη κατά τη διάρκεια παρέλασης για τη Γιορτή της Μητέρας. Από τα πυρά τραυματίστηκαν 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι 10 ετών σύμφωνα με την αστυνομία.

Ν.Ορλεάνη: Πυρα με τραυματίες στην Παρέλαση για τη Γιορτή της Μητέρας

Παρέμεινε στο θρόνο του ο Ολυμπιακός


ΓΙΑ 2Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
Η δυναστεία συνεχίζεται! Ο Ολυμπιακός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι πρωταθλητής Ευρώπης!

Παρέμεινε στο θρόνο του ο Ολυμπιακός

10.700 ύποπτοι στο στόχαστρο της Εφορίας


ΣΤΗ ΜΑΧΗ 1.500 ΕΛΕΓΚΤΕΣ
«Πράσινο φως» άναψε το υπουργείο Οικονομικών για τον έλεγχο προσώπων και επιχειρήσεων ύποπτων για απόκρυψη εισοδήματος, διακίνηση μαύρου χρήματος και μη απόδοση φόρων. Σε λίστα προτεραιότητας μπαίνουν οι υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν σοβαρότερες υπόνοιες ή βρίσκονται κοντά στον χρόνο παραγραφής.