Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ποιους σώζει, ποιους καταποντίζει η μετενέργεια


Η ΓΣΕΕ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ

Χάνεται το επίδομα γάμου για όσους έχουν εθνική συλλογική σύμβαση

Του ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ a.vasilopoulos@eleftherotypia.net

ΤΡΙΤΗ 14 και λυπητερή θα είναι για 1.000.000 εργαζομένους, που απασχολούνται σε 50 κλάδους της ιδιωτικής οικονομίας και οι συμβάσεις τους βγαίνουν από το καθεστώς μετενέργειας, με αποτέλεσμα να υποστούν περαιτέρω μειώσεις 20%-35% και στη χειρότερη περίπτωση να πάνε σε ατομικές συμβάσεις με ακόμα χαμηλότερους μισθούς.

Στάχτη τουριστικό λεωφορείο στην Εγνατία - Σώοι και οι 54 επιβάτες


Στις φλόγες τυλίχθηκε τουριστικό λεωφορείο  με πολωνικές πινακίδες στις 6 το απόγευμα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Παραμυθιάς, και συγκεκριμένα στη σήραγγα Μεσοβουνίου.Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας ήταν άμεση, και οι 54 επιβαίνοντες του λεωφορείου βγήκαν αμέσως από το λεωφορείο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Κατέβηκε και τα 999 σκαλιά στο Παλαμήδι με ορθοπεταλιές. Δείτε το βίντεο

Είναι τρελός είναι τρελός ο ποδηλάτης αυτός!
Το όνειρο του πραγματικότητα έκανε o Βill, ο οποίος κατέβηκε και τα 999 σκαλιά στο Παλαμήδι! Ο άντρας που θα δείτε στο βίντεο ήθελε από τότε που ήταν έφηβος να κάνει αυτή την διαδρομή με ποδήλατο! Μια διαδρομή που τα είχε όλα: ήταν στενή, είχε πολλές καμπύλες και υπήρχε κίνδυνος να πέσει κάτω σε πολλά επικίνδυνα βράχια.

Συρία: 80.000 νεκροί, 4,2 εκατ. άνθρωποι εκτοπισμένοι


Υπερβαίνουν σαφώς τις 80.000 οι νεκροί, όσο διαρκεί η λαϊκή εξέγερση στο συριακό καθεστώς με χρονική της αφετηρία τον Μάρτιο 2011, αναφέρει σήμερα στη Βηρυτό το συριακό Παρατηρητήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων.

H Οδύσσεια της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»


Η εφημερίδα «Μακεδονία» διανύει τον δεύτερο αιώνα ζωής της -συμπληρώθηκαν 102 χρόνια από την έκδοσή της- μαχόμενη, δυναμική και παρούσα σε όλα τα μείζονα ιστορικά και κοινωνικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδας.


 Όμως η εφημερίδα που συμβολίζει και υπηρετεί εθνικούς αγώνες ενός και πλέον αιώνα, η εφημερίδα που επέζησε πολλών και διαφορετικού τύπου κρίσεων, η εφημερίδα της οποίας το όνομα και μόνο ταυτίζεται με τη συνείδηση όλων των Μακεδόνων, κινδυνεύει να πέσει θύμα των γνωστών παθογενειών που δυστυχώς συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν ακόμη και σήμερα τη λειτουργία του ελληνικού κράτους.

Αυτό είναι το τέλος των συλλογικών συμβάσεων;


Νέο κούρεμα στους μισθούς για περισσότερους από 800.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα θα φέρει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, καθώς από την Τετάρτη η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας περνά στο... αρχείο και λήγει η παράταση της ισχύος 45 μεγάλων κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

 Του Θεόφιλου Σιχλετίδη

Νεκρός 50χρονος μετά από συμπλοκή με συγγενή του


ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε σε δρόμο στη συνοικία Χαλέπα των Χανίων, όταν, μετά απο καυγά μεταξύ συγγενών, ένας 50χρονος έπεσε νεκρός από κυνηγετικό όπλο.

130.000 ιδιοκτήτες κινδυνεύουν με δήμευση περιουσίας! Οι προθεσμίες που πρέπει να ξέρετε για να μη χάσετε το ακίνητό σας


“Καμπανάκι” για περισσότερα από 130.000 ακίνητα τα οποία κινδυνεύουν να περάσουν στο Ελληνικό Δημόσιο επειδή φαίνονται “αγνώστου ιδιοκτήτη”.Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ακίνητα ολων των κατηγοριών όπως διαμερίσματα, αδόμητες εκτάσεις ή κτίρια, τα οποία είτε επειδή οι ιδιοκτήτες τους δε τα δήλωσαν στο Κτηματολόγιο είτε λόγω σφάλματος κατά τη κτηματογράφηση, αυτά φαίνονται ως “αγνώστου ιδιοκτήτη”. Σύμφωνα με τη νομοθεσία μετά την παρέλευση δέκα ετών για τους κατοίκους εσωτερικού και δώδεκα ετών για τους κατοίκους εξωτερικού, τα ακίνητα “αγνώστου ιδιοκτήτη” περνούν οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο. Αυτό ισχύει και για τις 340 περιοχές της χώρας που έχουν ενταθεί στο Κτηματολόγιο..

Νόμος - τρόμος για τους φοροφυγάδες


Νόμος - τρόμος για τους φοροφυγάδες

ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 200.000€

Δρακόντειο νόμο με αυστηρές ποινές για περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» προωθεί το οικονομικό επιτελείο, με στόχο να έχει οριστικοποιηθεί ως προς τις διατάξεις του και να ψηφιστεί μέσα στον Ιούνιο.