Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Κίνδυνο νέας μείωσης των συντάξεων βλέπει το Γραφείο Προϋπολογισμού


Κίνδυνο νέας μείωσης των συντάξεων βλέπει το Γραφείο Προϋπολογισμού

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΤΙΟΥ
Παρά τα θετικά στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους, τόσο σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί όσο και σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, η επιστημονική επιτροπή που έχει συσταθεί στη Βουλή για την παρακολούθηση του προϋπολογισμού διαπιστώνει ότι οι προκλήσεις για τους επόμενους μήνες είναι μεγάλοι και προειδοποιεί για τον κίνδυνο νέων μειώσεων στις συντάξεις.

Σε επιστράτευση των καθηγητών προχωρά η κυβέρνηση


Σε επιστράτευση των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει να τυπώνονται τα φύλλα επίταξης τα οποία θα επιδοθούν σε 86.000 εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες. 

Το «όχι» της Χαράς Νικοπούλου στη βράβευσή της από βουλευτή


Ένα βροντερό «όχι» άκουσε ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας, Στάθης Κωνσταντινίδης από τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, όταν κλήθηκε να τη βραβεύσει στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των προσώπων που προσέφεραν και προσφέρουν στην Ελλάδα αλλά και στην ορεινή τοπική κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου 

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που προπηλάκισε βουλευτή στην Κάρπαθο


Σε διαθεσιμότητα τέθηκα από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπαρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου που προπηλάκισε τον βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνο Κόνσολα.

Νέες συγκρούσεις στις Σκουριές


Ένταση επικράτησε σήμερα στο όρος Κάκαβος στη Χαλκιδική, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ κατοίκων και ανδρών των ΜΑΤ, με αφορμή εργασίες που πραγματοποιεί η εταιρεία στο ρέμα Καρατζά, στο δάσος των Σκουριών.

Στόχος ανήμερα της επετείου της Αλωσης ο Πατριάρχης


Στόχος ανήμερα της επετείου της Αλωσης ο Πατριάρχης

ΜΙΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ, ΔΥΟ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ»
Ένα άτομο έχει προσαχθεί και άλλα δύο καταζητούνται από τις τουρκικές αρχές ύστερα από καταγγελίες ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν στόχος οργανωμένου σχεδίου δολοφονίας που θα ελάμβανε χώρα στις 29 Μαΐου, ανήμερα της 560ής επετείου από την Αλωση της Κωνσταντινούπολης. Την πληροφορία μετέδωσε το τουρκικό ιδιωτικό δίκτυο NTV. Με προσοχή παρακολουθεί την υπόθεση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Απεργία μέσα στις πανελλαδικές αποφάσισε η ΟΛΜΕ


Στην προκήρυξη απεργίας την 1η ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και σε πρόταση για πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 Μαϊου προχώρησε η ΟΛΜΕ. Σε δηλώσεις του από τα γραφεία της ΟΛΜΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Παπαχρήστος, σημείωσε:

Μπαγκλαντές: Γυναίκα επέζησε 17 ημέρες κάτω από τα ερείπια


Μπαγκλαντές: Γυναίκα επέζησε 17 ημέρες κάτω από τα ερείπια

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
Οι διασώστες που συνεχίζουν την έρευνα στα ερείπια του εργοστασίου στα περίχωρα της Ντάκα, στο Μπαγκλαντές, ενημέρωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής έχουν εντοπίσει ζωντανό άνθρωπο 17 ημέρες μετά την κατάρρευση.


Ρωσία: «Πολύ σοβαρή ανωμαλία» η διαρροή αμμωνίας στον ISS


Χρυσή Αυγή Όχι στην ομηρία χιλιάδων Ελλήνων μαθητών


Είναι τουλάχιστον άθλια η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει νέες ρυθμίσεις την περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων. Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα όποιον παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες χιλιάδων νέων παιδιών, που το μέλλον τους κρίνεται αυτές τις ημέρες.

Τα σαΐνια βρίσκουν τώρα άπειρους τους Καναδούς!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ανήκω σ’ αυτούς που πιστεύουν πως ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι και οι πιο επικριτικοί έχουν κάθε δίκιο να αισθάνονται έτσι. 

Η βίαιη αναπροσαρμογή και η περίφημη «εσωτερική υποτίμηση» (μοιραία έκφραση του νέου λεξιλογίου μας, για να αιτιολογηθεί τσάτρα – πάτρα το γεγονός ότι με σκληρό νόμισμα δεν υπάρχει κανονική υποτίμηση), αλλά και οι καθυστερήσεις και τα συνεχή πισωγυρίσματα και γενικά η πολιτική ανικανότητα, δικαιολογούν και την απαισιοδοξία και τις επικρίσεις. 

Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι και οι πιο επικριτικοί και αυτοί που έχουν πληγεί με αδυσώπητο τρόπο από την χρεοκοπία της χώρας, κατά βάθος κατανοούν πως δεν υπάρχουν μαγικά κουμπιά, πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσουμε ένα πρωί με την αίσθηση πως εφιάλτης ήταν και πέρασε. 

«Επιταγή» εργασίας για 10.000 άνεργους νέους στον τουρισμό


«Επιταγή» εργασίας δίνει ο τουρισμός σε 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας μέχρι 29 ετών, με την αμοιβή τους για 5μηνη κατάρτιση-απασχόληση να διαμορφώνεται από τις 2.400 ευρώ έως τις 2.700 ευρώ. ΜΣυγκεκριμένα, το πρόγραμμα που δημιουργεί 10.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού, παρουσίασαν χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Τα πιο παράξενα πράγματα που αποκάλυψε η επιστήμη για το παρελθόν

Σε συνεχή αναζήτηση για τα... μυστικά του παρελθόντος οι επιστήμονες
Ποια είναι τα πιο παράξενα πράγματα που ανακαλύφθηκαν για το παρελθόν; Από τον ήχο της φωνής του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ μέχρι την ηλικία του πρώτου πονοδόντου, η επιστήμη μας έχει βοηθήσει να ανακαλύψουμε που δεν ξέραμε και ίσως δεν είχαμε ποτέ αναρωτηθεί να μάθουμε.

Τα 20 επαγγέλματα που ανοίγουν με νόμο - εξπρές


Γ. Στουρνάρας και Κ. Χατζηδάκης εξήγησαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου πώς προγραμματίζει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την απελευθέρωση της αγοράς

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Αίρονται οι περιορισμοί στην άσκηση επαγγελμάτων που επηρεάζουν αποφασιστικά την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Η απελευθέρωσή τους θα υλοποιηθεί με ταχύτατες διαδικασίες βάσει νομοσχεδίου, που η επεξεργασία του ξεκινά αμέσως.