Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Τετράμηνη παράταση για την απογραφή στον ΟΠΑΔ στην Αττική


Παρατείνεται έως τις 31 Οκτωβρίου 2013, η προθεσμία απογραφής για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής. Η παράταση ισχύει μόνο για τους ασφαλισμένους της Αττικής ενώ για τους υπόλοιπους παραμένουν σε ισχύ οι προηγούμενες προθεσμίες.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ Ο μεγάλος γίγαντας που... κοιμάται


«Αν δεν χαραχτεί μια σαφής πολιτική, η κτηνοτροφία μας θα συνεχίσει να παραπαίει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε εισαγωγές γάλακτος και άλλων προϊόντων από το εξωτερικό», επισημαίνει στη «Μ» ο διευθυντής Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του ΑΠΘ Γεώργιος Αρσένος.

 Της Μαριάνας Παπαδάκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Χωρίς ρεύμα για δύο ώρες


Στο σκοτάδι βυθίστηκαν χθες πολλές περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, εξαιτίας βλάβης που εκδηλώθηκε στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Σχολάρι.

Ο βάτραχος... τούς έστειλε στον εισαγγελέα


Ευρωπαίοι βιολόγοι πραγματοποιούσαν έρευνα για σπάνιο είδους βατράχου που ζει στον ποταμό Έβρο και… συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη χωρίς άδεια.

 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΑΠΘ Υψηλές επιδόσεις σε διεθνή κατάταξη


Πρωτιά του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών μεταξύ των τμημάτων του ΑΠΘ -το οποίο κατατάσσεται στις θέσεις 51 έως 100- δείχνει η έκθεση διεθνούς κατάταξης πανεπιστημίων QS ανά τομέα, για το 2013.
 Από τα τμήματα των ελληνικών πανεπιστημίων συνολικά ξεχωρίζει η διάκριση του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που φέτος κατέκτησε την 25η θέση στον κόσμο.

Πού βρίσκονται οι τιμές των ακινήτων για το 2013


Συνεχίζεται και το 2013 η υποχώρηση των τιμών των ακινήτων και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στο πρώτο τρίμηνο του 2013 οι τιμές υποχώρησαν κατά μέσο όρο 11,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.Έτσι, αθροιστικά η υποχώρηση των τιμών από το 2011 και εντεύθεν έχει φθάσει το 28,7%.

Ο Α. Δελλατόλας παρέδωσε τα χρήματα για τα οποία αντιμετώπιζε κατηγορία στην υπόθεση Λαυρεντιάδη


Απεμπλέκεται ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αντιμετωπίζει στην υπόθεση του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ερώτηση Νίκου Χουντή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γιατί τα οικονομικά αποτελέσματα της Αγροτικής Τράπεζας για το 2012 δεν συντάχθηκαν με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα;


·        Γιατί δεν υπογράφηκαν οι ισολογισμοί του 2011 και 2012 από τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της Τράπεζας;
Ερώτηση προς την Κομισιόν για τους ισολογισμούς της ΑΤΕ που δημοσιεύθηκαν χωρίς τις υπογραφές των «αρμοδίων» και όχι σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, κατέθεσε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Η Χρυσή Αυγή για τις νέες δηλώσεις Στουρνάρα


Από τις τελευταίες δηλώσεις Στουρνάρα προκύπτει ότι ο άνθρωπος είναι ή μέγας ψεύτης ή βλαξ. Η οικονομία και ο κοινωνικός ιστός της χώρας έχουν διαλυθεί, η πρωτογενής παραγωγή έχει ισοπεδωθεί και το ανδρείκελο της τρόικα εμπαίζει τον ελληνικό λαό μιλώντας για ανάπτυξη.

Οι συμπράξεις της ανοχής στη βία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στην προσπάθεια να εξηγηθεί – ου μην αλλά και να αιτιολογηθεί – το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ακούγονται κάθε λογής επιχειρήματα: 

Ότι απορροφά την οργή που έχει προκαλέσει η βίαιη δημοσιονομική αναπροσαρμογή, ότι η άνοδός της οφείλεται στα τρομακτικά ποσοστά της ανεργίας, στο κύμα της λαθρομετανάστευσης, στην αύξηση της εγκληματικότητας. 

Και ότι, βέβαια, φταίνε το μνημόνιο, η τρόικα, η Μέρκελ, οι ευρωπαϊκές πολιτικές λιτότητας, το Δ΄ Ράιχ – κι’ ας μας λένε οι χρυσαυγίτες πως η σβάστικά δεν είναι κακό πράγμα, αφού προέρχεται από τον ελληνικό μαίανδρο. 

Σε πρόωρη συνταξιοδότηση 400.000 «τυχεροί» του Δημοσίου


Σε πρόωρη συνταξιοδότηση θα μπορούν να βγουν 400.000 ασφαλισμένοι πριν από τη συμπλήρωση του 60ού έτους. Πρόκειται για εργαζόμενους που ξεκίνησαν πριν από το 1983 στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ειδικά Ταμεία), που συνταξιοδοτούνται με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Παρέμβαση για τα «κόκκινα» δάνεια του Νότου


Οταν ο Μάριο Ντράγκι έλεγε ότι «θα κάνει τα πάντα» για να διασώσει την Ευρωζώνη εννοούσε ότι θα υιοθετήσει ακόμη και ανορθόδοξα μέτρα για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Θεσσαλονίκη: Μία από τις σακούλες στα σκουπίδια ''έκοψε το αίμα'' στον υπάλληλο καθαριότητας!


Θρίλερ τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τον υπάλληλο καθαριότητας του δήμου να κάνει πίσω και να ειδοποιεί την αστυνομία.. Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε τα ξημερώματα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου μέσα σε κάδο απορριμμάτων.