Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Αβραμόπουλος:Ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό στην ΠΓΔΜ


Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα περιθώριο σε αλυτρωτικές πολιτικές, είπε ο υπ. Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος στο πλαίσιο της επίσκεψης του αντιπροέδρου των Σκοπίων στην Αθήνα. «Στρατηγικός στόχος της Ελλάδας είναι η δημιουργία ενός χώρου ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης στα βόρεια σύνορά μας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος

Bραβείο σε Ελληνα διπλωμάτη από το βρετανικό περιοδικό «Diplomat»


Στο διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο Σπύρο Διαμαντή, απονεμήθηκε φέτος το βραβείο του καλύτερου διπλωμάτη σε θέματα Τύπου. Πρόκειται για μια μοναδική διάκριση που έχει θεσμοθετήσει το κορυφαίο σε διπλωματικά θέματα, βρετανικό περιοδικό «Diplomat».

Ιδρύθηκε το κόμμα της Δραχμής


Το κόμμα,"Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων" - κάτι αντίστοιχο με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Ιταλού Μπέπε Γκρίλο - ίδρυσε ο Θεόδωρος Κατσανέβας, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  και γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου.Στόχος του η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή μέσω δημοψηφίσματος.

9ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 10-12/5/2013


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ

10.00– 22.00  Προκαθορισμένες συσκέψεις με τοπικούς φορείς

Α.  του Νομού Λασιθίου, επικεφαλής κλιμακίου ο Βουλευτής      Χρήστος Κέλλας.
Β. του Νομού Ρεθύμνου, επικεφαλής κλιμακίου η Βουλευτής               Λένα Μακρή.
Γ.  του Νομού Χανίων, επικεφαλής κλιμακίου ο Βουλευτής            Εμμανουήλ Κόνσολας.
Δ.  του Νομού Ηρακλείου, επικεφαλής κλιμακίου της κεντρικής διοίκησης ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αθανάσιος Μπούρας.

Υπ. Εσωτερικών: 25 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά μαθητών


Με 25.063.824 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τις Περιφέρειες, για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατανέμεται στις περιφέρειες προκειμένου να αποπληρωθούν οι πάροχοι των υπηρεσιών για το σχολικό έτος 2011-2012, ενώ καλύπτεται μέρος της δαπάνης για το σχολικό τρέχον έτος.

Η Χρυσή Αυγή απαντά με μηνύσεις σε Καμίνη και υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ


Ο δήμαρχος των λαθρομεταναστών επιζητεί με κάθε μέσο τη δημοσιότητα και το χρίσμα της συγκυβέρνησης για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Οι Σαμαράς και Δένδιας όμως, που φέρουν την απόλυτη ευθύνη για τα αίσχη της πλατείας Συντάγματος, να πάψουν να κρύβονται πίσω από τον Καμίνη.

Ξεδόντιασμα της Χρυσής Αυγής με όπλο τους νόμους και τον Κανονισμό της Βουλής


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι διάλογοι που ακολουθούν είναι αυθεντικοί και ενδεικτικοί, αφού διεξάγονται πλέον καθημερινά. 

Διάλογος πρώτος (μέσα σε ένα ταξί): 

Οδηγός: «Κανονίστε να πάμε από την Αριστερά στη Χρυσή Αυγή». 

Επιβάτης: «Και τι θα πετύχετε;» 

Οδηγός: «Τίποτε». 

Επιβάτης: «Οπότε, γιατί να το κάνετε;» 

Οδηγός: «Έτσι, από αντίδραση, για να τιμωρήσω» 

Επιβάτης: «Ποιους;» 

Οδηγός: «Τους πολιτικούς» 

Επιβάτης: «Και πώς θα τους τιμωρήσετε, δηλαδή; Τι θα πάθουν;» 

Οδηγός: «Τίποτα» 

Ανακαλύψτε τα πιο εντυπωσιακά πάρκα του κόσμου



Ανακαλύψτε τα πιο εντυπωσιακά πάρκα του κόσμου
  0  0  0 Google +0  0 

Εντυπωσιακά πάρκα, που μαγεύουν με την ομορφιά τους, είναι ανοιχτά για το κοινό σε Ευρώπη και Αμερική. Εσείς το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τα ανακαλύψετε!

Αν ταξιδεύετε συχνά με ένα σακίδιο στην πλάτη ή είστε λάτρεις των χαλαρών διακοπών, σίγουρα έχετε πολλές πιθανότητες να απολαύσετε έναν προορισμό σε όλο του το μεγαλείο. Τα μέρη που συνήθως ενθουσιάζουν τους ταξιδιώτες είναι τα ιστορικά μνημεία, τα μουσεία, τα μπαρ και τα εστιατόρια. Ωστόσο, υπάρχουν αξιοθέατα που είναι πραγματικά υποτιμημένα και αυτά είναι τα πάρκα. Η γαλήνια φύση και η ομορφιά που προσφέρει ένα ειδυλλιακό καταφύγιο στη μέση μιας πολύβουης πόλης απλώνονται μπροστά σας και σας προσκαλούν για στιγμές χαλάρωσης.

Μια οικογένεια όλη η Ευρώπη


Από το ανατολικό άκρο της Ευρώπης στα Βαλκάνια έως το δυτικό άκρο στην Ιρλανδία, οι Ευρωπαίοι αποτελούν κατά βάση μια μεγάλη οικογένεια, με βιολογικούς δεσμούς λόγω των κοινών προγόνων τους, οι οποίοι ζούσαν πριν μόλις χίλια χρόνια, σύμφωνα με μια νέα γενετική ανάλυση του DNA των Ευρωπαίων από όλη τη «γηραιά ήπειρο».

Σε διαθεσιμότητα και λόγω ασθένειας!



Τι αλλάζει στις αναρρωτικές άδειες στα νοσοκομεία

Άρχισαν τα όργανα όπως φαίνεται και για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία καθώς η κυβέρνηση με νόμο που προωθεί επιχειρεί να δημιουργήσει εκείνο το νομικό πλαίσιο ώστε να προχωρήσει σε απολύσεις. Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου «Οργάνωσης Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νίκος Γκάλης: Οταν έκλαψε ο «θεός» του μπάσκετ


Νίκος Γκάλης: Οταν έκλαψε ο «θεός» του μπάσκετ

Η κεντρική σάλα του Αλεξάνδρειου πήρε το όνομά του, ενώ η φανέλα με το Νο.6 αναρτήθηκε στην οροφή του γηπέδου

Οταν γύρω στις εννέα και μισή το βράδυ ο «θεός» του μπάσκετ εμφανίστηκε _ με μαύρο κοστούμι και όχι με κίτρινη φανέλα και σορτσάκι _ στο θρυλικό παρκέ του Αλεξανδρείου Μελάθρου της Θεσσαλονίκης, τα θεμέλια του γηπέδου τραντάχτηκαν τόσο έντονα, ώστε κόντεψαν να ξεριζωθούν από τη γη. 

Η εφορία ξεσκονίζει τα δάνεια


Eκτεταμένους ελέγχους στα δάνεια για αγορές μεγάλης αξίας ετοιμάζει η Εφορία. Τα στοιχεία θα αντιπαραβληθούν με το περιεχόμενο των δηλώσεων εισοδήματος. Ο σκοπός είναι να εντοπιστούν αποκρύψεις εισοδήματος και αλλοιώσεις «πόθεν έσχες».

Τι απαντά η Κική Δημουλά στους επικριτές της στο twitter


Στο σάλο που έχει προκληθεί μετά τη δήλωση που φέρεται να έκανε ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, απαντά η Κική Δημουλά. Μιλώντας η ίδια στο maga.gr τονίζει:"Δεν θα κάνω δήλωση να πείσω ότι δεν αποκάλεσα όλους τους κλέφτες δολοφόνους. Είπα μια περίπτωση που συνέβη μέσα στην οικογένειά μου και χρειάστηκε να φτάσουμε στο νοσοκομείο και εννοούσα πόσο τρόμο μου δημιουργεί αυτό το πράγμα".