Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΥΠ.ΕΞ.: Κίνδυνος διάχυσης της σύρραξης εκτός συνόρων Συρίας


Σε ανακοίνωση προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στην Συρία και τον κίνδυνο διάχυσης της σύρραξης εκτός συριακών συνόρων.
«Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στη Συρία. Η συνεχιζόμενη αιματοχυσία και η απουσία άμεσων προοπτικών διεξόδου από την κρίση, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εξελίξεις εντείνουν τον κίνδυνο για διάχυση της σύρραξης εκτός των συνόρων της Συρίας.

Ζητούν να ανοίξει η σχολή της Χάλκης


Σχέδιο ψηφίσματος, που κατατέθηκε στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, ζητά να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, «άνευ όρων», μεταδίδει ,από την Ουάσιγκτον, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΑΤΟΛΗ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Πέθανε ο Τζούλιο Αντρεότι


ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 94 ΕΤΩΝ

Πέθανε ο Τζούλιο ΑντρεότιΠέθανε σήμερα στη Ρώμη σε ηλικία 94 ετών ο Τζούλιο Αντρεότι, μία από τις εμβληματικές όσο και αμφιλεγόμενες πολιτικές προσωπικότητες της μεταπολεμικής Ιταλίας.

Γεννημένος στη Ρώμη στις 14 Ιανουαρίου 1919, ο Τζούλιο Αντρεότι κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας επί μία πεντηκονταετία:

Τι θα γίνει με όσους έχουν οφειλές για αυθαίρετα


Στο «κενό» συνεχίζει να παραμένει το θέμα με τους οφειλέτες που εντάχθηκαν στο νόμο για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων μετά την απόφαση του ΣτΕ, η οποία τον κρίνει αντισυνταγματικό. Το υπουργείο Περιβάλλοντος επιμένει στην αναθεώρησή του για να αντικρούσει την απόφαση, εκφράζοντας την άποψη ότι η νέα νομοθετική ρύθμιση που πρόσφατα παρουσίασε για την αυθαίρετη δόμηση σέβεται και προσαρμόζεται στην νομολογία του ΣτΕ.

Αυγομαχίες σήμερα?


Οι αυγομάχοι έχουν λάβει θέσεις και έχουν στη "φαρέτρα" τους είκοσι αυγά  ο καθένας. Τα μάζευαν προσεκτικά όλο τον χρόνο, δοκιμάζοντάς τα για τις αντοχές τους και τα φύλασσαν στο ψυγείο  ώστε να είναι έτοιμα να βαφτούν κόκκινα τη Μεγάλη Πέμπτη και να συμμετάσχουν στον επίσημο διαγωνισμό τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. Η μάχη ξεκινά στην εξέδρα, όπου κάθονται αντικρυστά δύο αυγομάχοι. Όποιος μείνει τελευταίος με ένα αυγό είναι νικητής. Οι συμμετέχοντες είναι δεκάδες, ενώ στη διαδικασία μπορεί να λάβει μέρος όποιος το επιθυμεί. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι τόσο μεγάλο που διοργανώνεται και ξεχωριστός διαγωνισμός για παιδιά - αυγομάχους.

Τέλος η μονιμότητα στο Δημόσιο; - Απολύσεις με απλή υπουργική απόφαση - Όλες οι ριζικές ανατροπές που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα


Αλλάζει ριζικά ο δημόσιος τομέας με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισεις να ετοιμάζει ριζικές αλλαγές οι οποίες έχουν συμφωνηθεί ήδη με την τρόικα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Real News", εργαλείο για τις ριζικές ανατροπές στο Δημόσιο, οι οποίες θα αποτυπωθούν στο τέταρτο μνημόνιο, αποτελεί το νέο είδος συμβάσεων που προωθούνται με τη εφαρμογή του σχεδίου κινητικότητας - διαθεσιμότητας των 25.000 υπαλλήλων μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 και των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.
Τι αλλάζει στο εξής στο Δημόσιο;