Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ευχές από τα «Εμβόλιμα Νέα»


Ευχόμαστε η Ανάσταση που θα επέλθει, να είναι μια Ανάσταση στις ψυχές μας, στις αξίες μας και στα όνειρα μας γιατί μόνο μέσα από αυτά, μπορούμε να δώσουμε νόημα στο Γεγονός της Ανάστασης του Χριστού. 





Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα  σε όλους!!!

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ


Για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα δεχθείτε τις ειλικρινείς ευχές μου για "Χρόνια Πολλά" και "Καλή Ανάσταση".
Το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου ας αποτελέσει φάρο ψυχικής ανάτασης.
Εύχομαι υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Θεόδωρος Καράογλου - Υπουργός Μακεδονίας Θράκης

Αμερικανικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Κιργιστάν


ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Αμερικανικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Κιργιστάν

Αεροσκάφος ανεφοδιασμού της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης Μανάς στο Κιργιστάν, συνετρίβη μετά την απογείωσή του, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων του Κιργιστάν.

Πέθανε ο γηραιότερος Ελληνας χρήστης του Facebook


Πέθανε ο γηραιότερος Ελληνας χρήστης του Facebook

ΗΛΙΚΙΑΣ 105 ΕΤΩΝ

Ο Λεωνίδας Πανουτσόπουλος, ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας χρήστης του ίντερνετ με δική του σελίδα στο facebook, έφυγε σε ηλικία 105 χρόνων, προκαλώντας συγκίνηση στους χιλιάδες «φίλους» του.

O Λεωνίδας Πανουτσόπουλος γεννήθηκε στο Σοποτό Αροανίας Καλαβρύτων το 1908. Τσαγκάρης στο επάγγελμα, πολέμησε στην Αλβανία, έζησε την Κατοχή, το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων και ήταν όχι μόνο ο γηραιότερος χρήστης του ελληνικού facebook αλλά και ένας από τους πιο δημοφιλείς με περισσότερους από 4.500 «φίλους».

Πασχαλινές Ευχές



Σήμερα κορυφώνεται το Θείο Δράμα

Έθιμα και παραδόσεις της Μεγάλης Παρασκευής ζωντανεύουν στην πιο μεγάλη και λαμπρή γιορτή της Χριστιανοσύνης. Τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα ποικίλουν, αλλά η θλίψη και η νηστεία είναι κοινός τόπος. Την πιο θλιμμένη ημέρα του χρόνου ο λαός συμπάσχει με το Θείο δράμα, ζει με κατάνυξη τα Πάθη του Χριστού και πενθεί μέχρι να έρθει η Ανάσταση.

Μήπως και στη Βενεζουέλα διεξάγεται «διάλογος»;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αφού δεν μπορούμε να μάθουμε αν είναι σωστή ή όχι η απόφαση του ΑΚΕΛ για έξοδο της Κύπρου από το ευρώ, μήπως μπορούμε να μάθουμε αν είναι σωστό να απαγορεύεται στους βουλευτές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα να λαμβάνουν τον λόγο εντός του κοινοβουλίου; 

Εκτός και αν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να εκδοθεί ανακοίνωση ανάλογη με εκείνη που εκδόθηκε για τη στάση του ΑΚΕΛ και της δικής του εσωκομματικής αντιπολίτευσης: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον διάλογο που αναπτύσσεται στο ΑΚΕΛ»… 

Με τη διαφορά ότι, στην περίπτωση της Βενεζουέλας, θα ήταν δύσκολο να υπάρξει ανάλογη ανακοίνωση. 

Τι να πουν; 

Ωράριο καταστημάτων Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο 2013


 Στη 13:00 το μεσημέρι θα ανοίξουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με την απόφαση της Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων.

Για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 19:00 το απόγευμα, ενώ το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαϊου, θα λειτουργήσουν 09:00 - 15:00 μμ.

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 9280/196/1-4-2013 Απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»