Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΥΠΕΚΑ: Συμψηφίζονται τα πρόστιμα για αυθαίρετα που τακτοποιήθηκαν


ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ
Το νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο που παρουσίασε το υπουργείο Περιβάλοντος και η δημόσια διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, κινείται στο πλαίσιο της νομολογίας του ΣτΕ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, ύστερα από τις πληροφορίες που φέρουν το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να έχει κρίνει «αντισυνταγματικό» το νόμο Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας στον αέρα χιλιάδες ιδιοκτήτες που έσπευσαν να τακτοποιήσουν αυθαίρετα.

Μειωμένη η φετινή έξοδος του Πάσχα


Με πολύ καλές, σχεδόν καλοκαιρινές, καιρικές συνθήκες άρχισε σήμερα, Mεγάλη Πέμπτη, η έξοδος των εκδρομέων προς την περιφέρεια για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Πάσχα. Η κίνηση πάντως στις εθνικές οδούς, Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, έως το απόγευμα ήταν μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή ημέρα. Βέβαια, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι των διοδίων, αυτό ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι φέτος πολλοί εκδρομείς έφυγαν από την Αθήνα από την Πρωτομαγιά.

Παρατείνεται η καταβολή της δόσης για δάνεια σε κτηνοτρόφους


Παρατείνεται ως 31 Δεκεμβρίου 2013 η καταβολή της χρεολυτικής δόσης που έπρεπε να πληρωθεί ως 31.12.2012 και αφορά δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε αιγοπροβατοτρόφους, βοοτρόφους, χοιροτρόφους και πτηνοτρόφους φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, που υπογράφηκε σήμερα.

Ευχές από την Νέα Δημοκρατία


Εντοπίστηκε στον εγκέφαλο μηχανισμός που ελέγχει και επιβραδύνει τη γήρανση!


Επιστήμονες  στις ΗΠΑ εντόπισαν για πρώτη φορά σε πειραματόζωα μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, που ελέγχει τη διαδικασία της γήρανσης, είτε επιβραδύνοντας, είτε επιταχύνοντάς την. Αν κάτι ανάλογο ισχύει και για τους ανθρώπους, νέα φάρμακα, που θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, ίσως να καθυστερήσουν τη γήρανση και να παρατείνουν τη ζωή.


Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Ντούζο


Σήμερα συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο "αντίο" στον Ανδρέα Ντούζο
Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει στις 15:00, από το Β' Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στο ίδρυμα «Νέστωρ» για το Αλτσχάιμερ. 

Πέθανε ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης


Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών, με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Υπήρξε θρυλική μορφή των ελληνικών δικαστηρίων, πρωταγωνιστής σε μερικές από τις δίκες που απασχόλησαν έντονα τη δημοσιότητα, όπως αυτή της «17 Νοέμβρη», του Αλέξανδου Γρηγορόπουλου, του επιχειρηματία Ιωσήφ Βαγιωνή και του Άκη Πάνου.

Εντυπωσιακή φωτογραφία από διαστημική έκρηξη


Άλλη μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τον άγνωστο χώρο του διαστήματος «έδωσε» το τηλεσκόπιο Hubble. Πρόκειται για «λεπτά κόκκινα άτομα» αερίου ή διαφορετικά τα υπολείμματα ενός αστεριού της κατηγορίας «λευκός νάνος» που εξερράγη σε σούπερνοβα πριν από περίπου 600 χρόνια.

Μεγάλη Πέμπτη: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...»



Το Θείο Δράμα κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Πέμπτη με την υμνογραφία να σχετίζεται με τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του. Η Εκκλησία τιμά τον Μυστικό Δείπνο, τον Νιπτήρα και την προδοσία στον Κήπο της Γεσθημανή.

Χρυσή Αυγή: «Παράνομη απαγόρευση της διανομής τροφίμων στο Σύνταγμα - Επίθεση με χημικά σε απόρους και ηλικιωμένους»


Παράνομη απαγόρευση της διανομής τροφίμων στο Σύνταγμα - Επίθεση με χημικά σε απόρους και ηλικιωμένους - Προσαγωγές ακόμη και οδηγών φορτηγών! Στις 10μμ θα διεξαχθεί κανονικά η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών - Δηλιγιάννη 50 Σταθμός Λαρίσης

Οι Κύπριοι θα την βρουν την άκρη


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το σημαντικό δεν είναι ότι η Ολομέλεια του ΑΚΕΛ στην Κύπρο αποφάσισε να προτείνει έξοδο από το ευρώ ως «εναλλακτική διέξοδο» και «μοναδική επιλογή». 

Αυτό ήταν αναμενόμενο αφού γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό (δηλαδή για να υποβληθεί η συγκεκριμένη πρόταση)το κόμμα των κυρίων Χριστόφια και Κυπριανού επέλεξαν συγκεκριμένους οικονομολόγους (Λαπαβίτσα, Φλάσπε), που έχουν τη συγκεκριμένη άποψη, προκειμένου να εκπονήσουν μελέτη για έξοδο από την κρίση. 

Φορο – καταιγίδα στα εκτός σχεδίου ακίνητα – Οι παγίδες του νέου Ε9 στα ακίνητα


- Πάνω από 600 εκατομμύρια οι νέοι φόροι  - Τιμωρία σε όσους έχουν χωράφια ακόμη και αν είναι επαγγελματίες αγρότες  - Ως το τέλος Αυγούστου θα πρέπει όλοι να έχουν συμπληρώσει το νέο Ε9  - Ηλεκτρονική και υποχρεωτική η συμπλήρωση του νέου εντύπου.  Δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Η τρόικα απαιτεί συγκεκριμένα έσοδα κοντά στα 3 με 3,2 δισ. ευρώ. Με την οριζόντια μείωση στο χαράτσι έτσι όπως αποφασίστηκε θα υπάρξει μια μείωση εσόδων κοντά στο ένα δισεκατομμύριο, χρήματα τα οποία πρέπει να αναζητηθούν από άλλες πηγές.

Νέο σύστημα για τις προαγωγές στο Δημόσιο


Ριζικές αλλαγές επέρχονται στη διαδικασία για την ανέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων στην κλίμακα της ιεραρχίας. Μοχλός θα είναι πλέον τα πιστοποιημένα προσόντα τους. Ο απαιτούμενος χρόνος προϋπηρεσίας μειώνεται δραστικά. Λαμβάνεται πρόνοια, ώστε στις θέσεις ευθύνης να προωθούνται στελέχη με πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους. Αντιμετωπίζεται και η κατάχρηση αναρρωτικών αδειών.