Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΟΑΣΘ. Στάση Εργασίας την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2013



Στάση Εργασίας την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2013
Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2013 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00΄ π.μ. και από 21:00΄μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα μαζικής μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

 Η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς από τη Μεγάλη Τετάρτη για την Τρίτη του Πάσχα προκάλεσε αντιδράσεις του εργατικού κόσμου που κορυφώνονται με την κήρυξη απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.
Αρκετοί κλάδοι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι ταυτόχρονα και για τις διατάξεις που περιλαμβάνει το Πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής και θίγει τα συμφέροντά τους.
Χωρίς πλοία, ΟΣΕ, Προαστιακό όλο το 24ωρο - Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ, Μετρό, λεωφορεία Αττικής και Θεσσαλονίκης

Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία…


Σε απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλούν αύριο Πρωτομαγιά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα οι διοικήσεις του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Ολύμπου, και η συμμετοχή αναμένεται να είναι μαζική.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


H κυβερνητική επιλογή του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει τιμωρία αλλά επιβράβευση της κακοδιοίκησης. Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ ήταν επί 5 χρόνια (2004-9/2/2009), «Υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Διοικητικό και Ασφαλιστικό Τομέα, με κύρια ενασχόληση τις Συντάξεις και τις Παροχές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η φαρμακευτική δαπάνη στο ΙΚΑ έφτασε σε στρατοσφαιρικά ύψη, ενώ είχε κορυφωθεί και το θέμα των συντάξεων μαϊμού. Σημειώνεται ότι η φαρμακευτική δαπάνη στο ΙΚΑ άγγιξε
τα 2,4 δισ. ευρώ το 2009, έφτασε δηλαδή το σύνολο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης του έτους  2004!

«Δημοψήφισμα για το νερό» ζητά το δημοτικό συμβούλιο


Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για το θέμα της διαχείρισης του νερού και κατά της ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης με ομόφωνο ψήφισμά του στη χθεσινή συνεδρίασή του.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Χρυσή Αυγή «Νέα επίθεση από τρόικα και συγκυβέρνηση στους Έλληνες Στρατιωτικούς»


Οι νέες αιματηρές περικοπές στο προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων αποδεικνύουν το σχέδιο καταστροφής της Εθνικής μας Άμυνας από την τρόικα. Η Χρυσή Αυγή στηρίζει τους Έλληνες Στρατιωτικούς και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε μέσο για την κατάργηση των άδικων και παράνομων μνημονιακών μέτρων. Κόκκινη γραμμή η Εθνική μας Ασφάλεια. Όποιος χτυπάει τις Ένοπλες Δυνάμεις πλήττει την Ελλάδα.

Συγκίνηση στη σκιά της τραγωδίας στην Κρήτη: Ο πατέρας θυσιάστηκε για να σώσει το παιδί του


Μία απίστευτη τραγωδία διαδραματίστηκε στη πόρτα του σπιτιού του 42χρονου αγρότη, πατέρα τεσσάρων παιδιών στο Βενεράτο στο Ηράκελιο, που θυσιάστικε  για να σώσει τον ανήλικο γιο του.Ο 12χρονος γιος του θέλησε να ανέβει στο τρακτέρ που ήταν σταματημένο έξω από το σπίτι. Σύμφωνα με το prismanews.gr όλα έγιναν σε λίγα λεπτά.


Ευχές για καλό Πάσχα



Δημαγωγοί εσωτερικού, «αχάπαροι» εξωτερικού


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εκπομπές, απευθείας μεταδόσεις, καταγγελίες, μεγαλοστομίες, επί τόπου «εκστρατείες», θρήνοι, οδυρμοί και κροκοδείλια δάκρυα για την «καταστροφή της Κύπρου». 

Όλα αυτά, ένα μήνα πριν… 

Γιατί τώρα άλλαξε ο καιρός. 

Με το θέμα δεν ασχολείται πια κανείς από όσους διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους πως «η Κύπρος δεν είναι μόνη». 

Ήδη το κυπριακό μνημόνιο είναι γεγονός, ενώ στην ερευνητική επιτροπή για την οικονομία ακούγονται φοβερά πράγματα – στα οποία δεν δίνει κανείς σημασία. 

Προφανώς, επειδή δεν βολεύουν. 

Μειώσεις εισφορών «δύο ταχυτήτων»


ΣΕ ΙΚΑ, ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ

Μειώσεις εισφορών σε τρεις ετήσιες δόσεις στο ΙΚΑ (από 2014 - 2016) και εφάπαξ (έως το τέλος του 2013) μείωση στα επίπεδα του ΙΚΑ των υψηλότερων εισφορών που ισχύουν σε ΔΕΚΟ και τράπεζες (συμπαρασύροντας προς τα κάτω και τις νέες συντάξεις) προβλέπει το σχέδιο περιορισμού του μη μισθολογικού κόστους εργασίας το οποίο οριστικοποίησε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σε συνεργασία με την τρόικα. Οι μειώσεις των «δύο ταχυτήτων» περιλαμβάνονται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Η», στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο που «κλείδωσε» και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες ενόψει Πάσχα


Σας είχαν πάρει τις πινακίδες, το δίπλωμα  ή την άδεια κυκλοφορίας; Από σήμερα μπορείτε να τα πάρετε πίσω ώστε – αν είστε από τους τυχερούς- να φύγετε από τις πόλεις για της ημέρες του Πάσχα. Επιστρέφονται οι πινακίδες, τα διπλώματα και οι άδειες κυκλοφορίες αυτοκινήτων, μοτοσικλετών ή μοτοποδηλάτων που έχουν αφαιρεθεί ή ακόμη και κατατεθεί στην Τροχαία μέχρι χθες, 29 Απριλίου.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ I DIADROMI


Κτήνη στη Θεσσαλονίκη! Αιχμάλωτη 2,5 χρόνια σε στάβλο μία 46χρονη - Δούλευε και τη βίαζε το "αφεντικό"


 Φυλακισμένη μέσα σε στάβλο, στο Λαχανά Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ότι ζούσε τα δυόμισι τελευταία χρόνια 46χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία.Όπως υποστηρίζει έπεσε θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης από δύο ομογενείς, έναν 44χρονο κι έναν 80χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν τελικά από την Αστυνομία.