Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Πρωτομαγιά: Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη, 1 Μαΐου, τα κρατικά νοσοκομεία, λόγω της συμμετοχής των σωματείων των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο Θ. Αμπατζόγλου νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ


Ο φαρμακοποιός Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναλαμβάνει νέος Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Ο κ. Αμπατζόγλου αντικαθιστά τον απερχόμενο κ. Ηλία Κικίλια, την παραίτησή του οποίου είχε ζητήσει πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας, προκαλώντας αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.



Σε 4.900 οι προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες


Σε 4.900 καθορίζεται ο μέγιστος αριθμός προσλήψεων στους δήμους και τις περιφέρειες, για το 2013, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αυτοκτόνησε 30χρονος δικηγόρος


Τέλος στη ζωή του έδωσε 32χρονος δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έπεσε στο κενό από τον πέμπτο όροφο κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν το γραφείο του, στην οδό Ερμού, στο κέντρο της πόλης.

Δράση: Ανοικτό Συνέδριο στις 25-26 Μαΐου



Πολίτες, όχι πελάτες σε κρίσιμη καμπή


Πρόσκληση στους φίλους της να εγγραφούν στα μητρώα του κόμματος και να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες και στον διάλογο επί των θέσεων, απηύθυνε σήμερα (χθες) η Δράση σε Συνέντευξη Τύπου, εν όψει του Συνεδρίου που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου. Η Αντιπρόεδρος του κόμματος, Αντιγόνη Λυμπεράκη, και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, εξήγησαν γιατί πρέπει να ακουστεί καθαρά η μεταρρυθμιστική φωνή σήμερα. "Οι θυσίες που έγιναν μπορούν να σπαταληθούν αν αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο με τον Αυτόματο πιλότο". Για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή του πολιτικού κέντρου.

Χωρίς τρένα Πρωτομαγιά και Πάσχα

Στάση εργασίας των εργαζομένων στον Προαστιακό το  απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.
Χωρίς  τρένα στον προαστιακό και το εθνικό δίκτυο θα μείνει η χώρα την Πρωτομαγιά, καθώς οι σιδηροδρομικοί συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Πρωτομαγιά


Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία , τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, καλούν τους εργαζόμενους η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Στον κόσμο των συμβασιούχων (και του αυτοκτονικού ιδεασμού…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σα να μην πέρασε μια μέρα… 

Μπορεί να έχουμε πτωχεύσει, μπορεί να κυκλοφορούμε ανά τας Ευρώπας με απλωμένη την χείρα της επαιτείας, μπορεί η καταβολή μισθών και συντάξεων και η διατήρηση των πυλώνων της χώρας (υγεία, άμυνα) να εξαρτάται από τις δόσεις των δανείων και τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά βρισκόμαστε και πάλι στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε: 

Στους συμβασιούχους! 

Χωρίς να μπαίνω σε θέματα σχετιζόμενα με την ανάγκη κάθε ανθρώπου να εργαστεί (που συστηματικά συνδέεται με την παροχή της ψήφου του), το γεγονός ότι η πτωχευμένη χώρα που δεν μπορεί να πληρώσει τις εφημερίες των γιατρών της, μετατρέπει πάντα σε μείζον θέμα τους συμβασιούχους, αποδεικνύει πως ορθώς χρεοκοπήσαμε. 

28η Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία


ΔΗΛΩΣΗτου Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη

Η ασφαλής και αξιοπρεπής εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα πέρα από νούμερα και πάνω από αριθμούς

“Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), 2.02 εκατ. εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους ετησίως από ασθένειες που σχετίζονται με την εργασία τους ενώ τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα αγγίζουν τις 321 χιλιάδες. Ταυτόχρονα 160 εκατ. άνθρωποι πάσχουν από επαγγελματικές ασθένειες και 313 εκατ. έχουν ένα μη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα κάθε χρόνο.

Τη Μεγάλη Τρίτη το δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ


Αύριο, Μεγάλη Τρίτη, θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων που καταβάλλονται κανονικά έως και τις 6 Μαΐου 2013.

Υπερψηφίστηκε με 168 «ναι» το πολυνομοσχέδιο


123 «ΟΧΙ» ΚΑΙ 1 «ΠΑΡΩΝ»Σε σύνολο 292 βουλευτών και κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, 168 ψήφισαν «ναι» στο πολυνομοσχέδιο. «Όχι» είπαν 123 βουλευτές και ένας δήλωσε «παρών». «Η κυβέρνηση βγήκε πιο ενισχυμένη από την σημερινή ψηφοφορία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για προβλήματα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.