Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ανθοέκθεση 2013 του δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης


Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε σήμερα η ανθοέκθεση που διοργάνωσε ο δήμος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης στο στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος». Παράλληλα με την ανθοέκθεση διοργανώθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου τις παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

O χάρτης του οργανωμένου εγκλήματος


Επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας από συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος διαπιστώνει η Ελληνική Αστυνομία σε κρυφή έκθεσή της, η οποία ολοκληρώθηκε προ ημερών και ήρθε στο φως σήμερα.

Βάσει της έκθεσης, μέχρι πρότινος είχαν εξαρθρωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. περί τις 200 συμμορίες που επιδίδονταν συστηματικά στο βαρύ και οργανωμένο έγκλημα, ωστόσο οι περισσότερες δρουν ανεξέλεγκτα με την αστυνομία να τηρεί ρόλο παρατηρητή.

Οι 252 οργανισμοί που μπαίνουν στο στόχαστρο



Του ΘΑΝΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ

Η «Ε» παρουσιάζει τον κατάλογο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση με τα 252 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) που θα βρεθούν στο στόχαστρο -όπως προανήγγειλε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης- καταργήσεων ή συγχωνεύσεων και θα αποτελέσουν την πρώτη «δεξαμενή» για τις 15.000 απολύσεις υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 2.000 θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

Από ένα ταμείο όλες οι συντάξεις – Ποιους αφορά και πώς θα υπολογιστεί το ποσό της σύνταξης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, η σύσταση του σχεδιαζόμενου Εθνικού Οργανισμού Σύνταξης θα επιτευχθεί με την ενσωμάτωση των βασικών ασφαλιστικών φορέων της χώρας : ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ .

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εξέλιξη αυτή προοιωνίζεται τόσο από την μετατροπή του ΙΚΑ σε κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών των μεγάλων Ταμείων από την 1η Ιουλίου του 2013, όσο και από από πρόσφατη ανακοίνωση ένταξης του ΟΠΑΔ στο ταμείο των μισθωτών της χώρας.

Μέχρι τον Ιούλιο οι απολύσεις 12.500 δημοσίων υπάλληλων - Δείτε τη λίστα με τους 229 επίορκους


Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σήμερα, Κυριακή, στη Βουλή, ανάβει ουσιαστικά το πράσινο φως για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί και η λίστα με τους φορείς του Δημοσίου που καταργούνται και οι εργαζόμενοι των οποίων θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο.