Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΟΣΚ Αναβαθμίζεται η αγορά Αγίου Μηνά


Σε δύο άξονες κατευθύνονται οι στρατηγικές επιλογές του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων για την αξιοποίηση των ακινήτων στο τετράγωνο του Αγίου Μηνά, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.


 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΤΕΛΟΣ ΤΑΦΗΣ «Χαράτσι» (και) για τα σκουπίδια το 2014


Νέο «χαράτσι» θα κληθούν να πληρώσουν από το 2014 τα νοικοκυριά της χώρας, καθώς στους πολίτες θα μετακυλιστεί το κόστος από την αύξηση κατά 35 ευρώ ανά τόνο του τέλους ταφής που πληρώνουν οι δήμοι για την απόθεση μη επεξεργασμένων αποβλήτων στους ΧΥΤΑ.

 Της Φανής Σοβιτσλή

Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα παραχαρακτών κατείχε 675.000 πλαστά δολάρια


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 5 ΑΤΟΜΑΠέντε άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση μιας από τις μεγαλύτερες ποσότητες παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. Σε τυπογραφείο στην περιοχή της Τούμπας βρέθηκαν 675.000 πλαστά δολάρια σε χαρτονομίσματα των εκατό δολαρίων, οκτώ δοκιμαστικές έγχρωμες εκτυπώσεις των 500 ευρώ η κάθε μία, 15.000 φύλλα χαρτιού στα οποία υπήρξαν ημιαποτυπωμένα νομίσματα των 100 δολαρίων και οι μηχανές εκτύπωσης που είχαν χρησιμοποιηθεί.

Η Κερκίνη χάνει τους φτερωτούς επισκέπτες


ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ ΚΙΡΚΙΡΙΑ


Αποδεκατίστηκαν τα 2/3 του πληθυσμού των κιρκιρίων, μιας εξαιρετικά μικρής πάπιας, που ξεχειμωνιάζει στη λίμνη Κερκίνη.

Το κιρκίρι είναι μία από τις μικρότερες αγριόπαπιες. Το μήκος του φτάνει μέχρι 50 εκατοστά, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά το μισό κιλό
Το κιρκίρι είναι μία από τις μικρότερες αγριόπαπιες. Το μήκος του φτάνει μέχρι 50 εκατοστά, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά το μισό κιλό

Υπάλληλος του ΣΔΟΕ συνελήφθη για εκβίαση επιχειρηματία


ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΟ ΤΟΥ

Ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ, ηλικίας 47ετών, και ένας 42χρονος συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Λαχαναγοράς, μετά από καταγγελία επιχειρηματία για εκβιασμό σε βάρος του.

"Εξετάσεις" για 206.000 δημοσίους υπαλλήλους – Από κόσκινο οι φάκελοι με τα τυπικά προσόντα


Συνεχής αξιολόγηση ανά τρίμηνο σε επίπεδο υπηρεσιών κι εργαζομένωνΑπό κόσκινο θα περάσουν οι φάκελοι 206.000 δημοσίων υπαλλήλων του στενού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων ένστολων και εκπαιδευτικών, το αμέσως προσεχές διάστημα

ΗΠΑ: Χάκερ έκλεψαν 50 εκατ. λογαριασμών πελατών

ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Πειρατές της πληροφορικής επιτέθηκαν σε ιστοσελίδα αγοράς προϊόντων σε τιμές με μεγάλη έκπτωση, θυγατρική της αμερικανικής εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.com, και παραβίασαν τους λογαριασμούς 50 εκατομμυρίων μελών της, ανακοίνωσε σήμερα η εξειδικευμένη ιστοσελίδα All Things Digital.