Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ «Μπλόκαραν» την έρευνα στα νοσοκομεία


Από «κόσκινο» περνάει ο εισαγγελέας τους επιθεωρητές Υγείας, στους οποίους επιρρίπτονται ευθύνες ότι επί δυόμισι χρόνια «μπλόκαραν» σημαντικές εισαγγελικές έρευνες για υποθέσεις που αφορούν την υγεία στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε η εισαγγελία Πρωτοδικών.

 Του Κώστα Καντούρη

ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


Την Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013,  εν όψει του συνεδρίου της Δράσης (25 & 26 Μαΐου 2013)  η Οργανωτική Επιτροπή του σας προσκαλεί  σε ενημερωτική συνέντευξη τύπου 
στο Free Thinking Zone (Σκουφά 64, Αθήνα) στις 12.00 το μεσημέρι.


ΟΑΕΔ: Τη Μεγ. Τρίτη το δώρο Πάσχα στους επιδοτούμενους άνεργους


Τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Γερμανία: Ενοπλος σκότωσε αξιωματούχο και αυτοκτόνησε


Ενοπλος άνδρας εισέβαλε σ' ένα διοικητικό κτίριο του Χάμελν (βορειοδυτική Γερμανία) και σκότωσε έναν περιφερειακό σύμβουλο, πριν αυτοκτονήσει, έγινε σήμερα γνωστό από αστυνομική πηγή.

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με το ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ


Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με επικεφαλής τη συντονίστρια του Ειρήνη Κατσινοπούλου και την βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ στηλίτευσαν την παρελκυστική τακτική της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ που επί μήνες καθυστερεί να φέρει στη Βουλή τροποποιήσεις του νόμου Ν.4015/11 και ζήτησαν την απόσυρση του.

Νίκος Νικολόπουλος : «Κόλλησε» στους δρόμους ... των μεγαλοεργολάβων το 1 δισ. για τους ανέργους


 ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Σε αποκλειστικό και αποκαλυπτικό δημοσίευμά της, η έγκριτη εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», του περασμένου Σαββάτου 20 Απριλίου 2013, με τίτλο «Κόλλησε» στους δρόμους το 1 δισ. για τους ανέργους ,αναφέρει τα εξής:

ΤΙΜΗ ΑΡΝΙΟΥ Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις στη Δράμα, λόγω… ανταγωνισμού


Άκαρπες ήταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εμπόρων κρεάτων και κτηνοτρόφων, οι οποίες έγιναν χθες στη Δράμα για τον καθορισμό της τιμής χονδρικής αγοράς του αρνιού, που θα διατεθεί στην πασχαλινή αγορά.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Κομοτηνή: Τον έκλαψαν, τον κήδεψαν και ξαφνικά ο νεκρός...



Μακάβριο λάθος, από τα ευτράπελα που καταγράφονται ακόμα και στο βιβλίο Γκίνες, σημειώθηκε πρόσφατα σε οικισμό της Κομοτηνής.

Ο μουσουλμάνος Ρομά, γνωστός σε όλους σχεδόν τους κατοίκους του οικισμού Τέρμα Αδριανουπόλεως Κομοτηνής, εξαφανίστηκε, κάτω από ανεξακρίβωτες συνθήκες και οι συγγενείς του άρχισαν να τον αναζητούν, με τη βοήθεια συγχωριανών του.
Η εξαφάνισή του δηλώθηκε και στις τοπικές αστυνομικές αρχές και πριν από δύο μήνες περίπου το μυστήριο λύθηκε. Οι συγγενείς του ειδοποιήθηκαν ότι στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου της Κομοτηνής βρισκόταν η σορός ενός άντρα και τα χαρακτηριστικά του έμοιαζαν με αυτά του άτυχου Ρομά.

Ζήμενς και γερμανικές οφειλές: Η μισή αλήθεια της προπαγάνδας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι απολύτως βέβαιο πως αν η κυβέρνηση δήλωνε πως ο σωστός δρόμος για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών είναι η πολιτική διαπραγμάτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του θα τινάζονταν σα να τους είχε χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα: 

«Τι δουλειά έχει η πολιτική διαπραγμάτευση;», θα φώναζαν. «Το θέμα είναι νομικό. Η Γερμανία είναι αρνητική, σιγά μην διαπραγματευτεί με σας τους μνημονιακούς μερκελιστές που της λέτε συνέχεια ναι σε όλα». 

Απολύονται οι αορίστου χρόνου συμβασιούχοι με την κατάργηση ΝΠΙΔ


ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ

Ρύθμιση που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για τη ρύθμιση με την οποία προβλέπεται η καταγγελία των συμβάσεων όλων των υπαλλήλων, με τις παραπάνω συμβάσεις, που εργάζονται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου τα οποία καταργούνται. Οι συμβασιούχοι αυτοί θα λαμβάνουν αποζημίωση σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στο εργατικό δίκαιο.