Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 132 προτάσεις για ανάπλαση!


Στον αριθμό ρεκόρ, για τα χρονικά του δήμου, των 132 προσχεδίων έφτασαν οι προτάσεις των αρχιτεκτονικών γραφείων για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, στον διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σειρήνες… προειδοποιούν για μεγάλο σεισμό


Είναι ένα συνηθισμένο ανοιξιάτικο μεσημέρι Τετάρτης και τίποτα δεν μοιάζει ικανό να ταράξει τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ωστόσο, τέσσερα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι η γη αρχίζει να σείεται, οι σειρήνες ηχούν και ο κόσμος αρχίζει να τρέχει πανικόβλητος. Οι πρώτες πληροφορίες, αν και συγκεχυμένες, αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμό μεγαλύτερο των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

 Της Φανής Σοβιτσλή

7χρονος έγινε πιλότος για μία ημέρα στην πτήση Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Το όνειρό του ήταν να γίνει ένας αληθινός πιλότος. Τι κι αν είναι μόλις 7 ετών; Όταν αγαπάς και πιστεύεις πολύ σε κάτι, τελικά δεν είναι ακατόρθωτο να το πραγματοποιήσεις. 

Έτσι κι ο μικρός Χρήστος φόρεσε τη στολή πιλότου και μαζί με το πλήρωμα της Aegean Airlines επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο που θα εκτελούσε την πτήση Αθήνα-Θεσσαλονίκη.


 Της Νικολέττας Μπούκα

«Παράθυρο» αποκατάστασης των συντάξεων προς τις οικογένειες των πεσόντων στρατιωτικών


Νομοθετική ρύθμιση, έως την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να αποκατασταθούν οι συντάξεις προς τις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που έπεσαν στο καθήκον, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στη Βουλή.

ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΕΔΕ για τον 17χρονο που έμεινε παράλυτος μετά από εγχείρηση


Σε νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρθηκε με εντολή του υπουργού υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, 17χρονος ο οποίος υπέστη παράλυση στην αριστερή πλευρά του σώματός του στη διάρκεια επέμβασης στον εγκέφαλο για αφαίρεση αιμαγγειώματος, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Μήνυμα ανθρωπιάς έφθασε στο Σταυρό


Τον πυροσβέστη Ιορδάνη Στάϊο που διέσχισε με ποδήλατο την Ευρώπη για τα παιδιά, υποδέχθηκαν στο Σταυρό οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου

Πάνω σε ένα ποδήλατο, ο Ιορδάνης Στάϊος, διήνυσε 2.500 χιλιόμετρα σε περίπου ένα μήνα, διαφημίζοντας το έργο της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το μήνυμα, να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να κρατήσουμε το παιδικό χαμόγελο στα χείλη τους, ο 39χρονος πυροσβέστης το μετέφερε από το Ροστόκ της Γερμανίας στην πατρίδα του τον Σταυρό, διασχίζοντας 8 ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία), από τις 24 Μαρτίου 2013 έως σήμερα.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Συνεχιζόμενη καταστροφή και καταπάτηση της περιοχής NATURA στις Θίνες Κυπαρισσίας


Με την καθοριστική ευθύνη του ΥΠΕΚΑ και την ανοχή του Δήμου Τριφυλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεχίζεται συστηματικά η καταστροφή του μοναδικού ιδιαιτέρου φυσικού κάλους οικοσυστήματος Ευρωπαϊκής σημασίας στις «Θίνες Κυπαρισσίας» του Νομού Μεσσηνίας το οποίο ανήκει στην περιοχή NATURA με κωδικό GR 2550005. Το συγκεκριμένο οικοσύστημα έχει ανάγκη αυστηρής προστασίας λόγω της παρουσίας ενός εκτεταμένου οικοσυστήματος αμμοθινών. Παράλληλα έχει αυξημένη οικολογική σημασία διότι αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη περιοχή φωλεοποίησης της χελώνας Caretta caretta στην Μεσόγειο.

Ξηλώνουν μεγάλο κύκλωμα παράνομων φαρμάκων


Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, για την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος, που εισήγαγε και διακινούσε στη χώρα μας παράνομα φάρμακα για εξωσωματική γονιμοποίηση.

Απάντηση Κομισιόν στο Νίκο Χουντή για την ανεργία



Τη στιγμή που τα προγράμματα για την ανεργία των νέων έχουν πέσει θύμα της κόντρας του Υπουργού Εργασίας και του Διοικητή του ΟΑΕΔ, η Κομισιόν δηλώνει ότι «υπάρχουν 517 εκατομμύρια ευρώ, για τρέχοντα και νέα προγράμματα από τα οποία θα μπορούσαν να επωφεληθούν 350.000 νέοι κατά την περίοδο 2013-2015» και ότι περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση, «όπως έχει δεσμευθεί» στα πλαίσια του Μνημονίου, «να υιοθετήσει σχέδιο δράσης για την ενίσχυση των ανέργων, ως το Μάρτιο του 2013»!!!

ΣΟΚ: Σας αρέσουν τα τατουάζ; Δείτε τι έπαθε μια 23χρονη...



Η 23χρονη Φραντσέσκα Ιαματέο μπήκε σε γνωστό στούντιο του Μιλάνου για να κάνει τατουάζ ένα αγαπημένο της σχέδιο.
 Την ώρα που ο ειδικός της ολοκλήρωνε τη δημιουργία, εκείνη άρχισε να μην αισθάνεται καλά, όμως, έμοιαζε πολύ χαρούμενη που αποτύπωνε ανεξίτηλα ένα ψαράκι, ώστε να καλύψει ένα παλαιότερο σχέδιο που δεν την αντιπροσώπευε πια.

Όταν έχεις αντιμνημονιακούς «ήρωες» σαν τον Σόρος, τι να τον κάνεις τον Περρίκο;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Την προηγούμενη εβδομάδα, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων δέχθηκε (μετά από θερμή – απ’ όσο κατάλαβα -εισήγηση του δημάρχου Γ. Καμίνη)την ελεημοσύνη του διεθνούς κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος. 

Πρόκειται για μια δωρεά ύψους 663.000 ευρώ, που θα γίνει μέσω της ΜΚΟ του Σόρος «Open Society» («Ανοιχτή Κοινωνία» και ό,τι ήθελε προκύψει, ακόμη και… «Μακεδονία»), προκειμένου να ανακαινιστεί το κτίριο του παλαιού Φρουραρχείου στο σταθμό Λαρίσης, «ώστε να λειτουργήσει περισσότερο αποτελεσματικά ο κόμβος αλληλοβοήθειας του Δήμου», όπως ο ίδιος ο κ. Καμίνης εξήγησε σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ, διερωτώμενος… πού βάζουμε τον ηθικό πήχη. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η δωρεά αφορά στην ανακαίνιση του δευτέρου ορόφου του παλαιού Φρουραρχείου, στον πρώτο όροφο του οποίου ήδη στεγάζεται ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων. 

Χρυσή Αυγή: Τρία χρόνια καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής


Το Μνημόνιο απεδείχθη εθνοκτόνο, προκάλεσε χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων, επέφερε ανεπανόρθωτη οικονομική και κοινωνική καταστροφή, δραματική συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, άνευ προηγουμένου αύξηση της ανεργίας και εκτίναξη του χρέους σε επίπεδα μη αντιμετωπίσιμα.

Νέο Ε9 για τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια


Εκατομμύρια φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια, βοσκοτόπους και οικόπεδα τα οποία βρίσκονται εκτός σχεδίου, θα κληθούν από το υπουργείο Οικονομικών να υποβάλουν εκ νέου το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν αναλυτικά τα στοιχεία των συγκεκριμένων ακινήτων.

Φυτεύουν δέντρα και άνθη


Άνοιξη με συνεχείς φυτεύσεις δέντρων και λουλουδιών σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους και στα προαύλια των σχολικών μονάδων

Γεμίζουν με πράσινο και χρώματα δρόμοι και σχολεία στο δήμος Βόλβης στο πλαίσιο προγράμματος οργανωμένων φυτεύσεων, που εκπόνησε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ).

Απήχθησαν ο Μητροπολίτης Χαλεπίου και ένας επίσκοπος


Θύμα απαγωγής έπεσε το βράδυ της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο επίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωάννης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ιεράρχες απήχθησαν από ένοπλους αντάρτες, από τα πυρά των οποίων φέρεται να έπεσαν νεκροί ο οδηγός και ο διάκονος του Μητροπολίτη.

Λόγω... Πάσχα θα καταβληθούν κανονικά 140.928 αταυτοποίητες συντάξεις


Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις
Aταυτοποίητες, χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, παραμένουν 140.928 συντάξεις (από τις 4.387.270) τέσσερις μήνες μετά την δημιουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος «Ηλιος» που κατέγραψε για πρώτη φορά όλες τις συντάξεις και τους συνταξιούχους, ώστε να διασταυρωθούν και να «φωτιστούν» οι γκρίζες περιοχές.