Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Διέσχισε την Ευρώπη για τα παιδιά


Ολοκληρώνεται αύριο το συγκινητικό εγχείρημα του πυροσβέστη Ιορδάνη Στάϊου που διήνυσε 2.500 για χάρη των παιδιών όλου του κόσμου

Μήνυμα ελπίδας για τα παιδιά μεταφέρει με το ποδήλατο του για 2.500 χιλιόμετρα ο πυροσβέστης Ιορδάνης Στάϊος. Συνδέοντας δυο θάλασσες, τη Βαλτική και το Αιγαίο, διέσχισε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και διέδωσε την προσπάθεια που καταβάλει η οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ενώνουν δυνάμεις κατά των εξαρτήσεων


Μια ουσιαστική προσέγγιση στο πρόβλημα των εξαρτήσεων επιχειρεί το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ Ιθάκη.

 Της Μαρίας Τερζούδη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Με σοβαρά εγκαύματα ο οδηγός του βυτιοφόρου που εξερράγη


Στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Αθήνας μεταφέρεται ο οδηγός του βυτιοφόρου που τραυματίστηκε κατά την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια εφοδιασμού ξενοδοχείου με υγραέριο από βυτιοφόρο στην περιοχή της Αμμουδάρας

Κάθειρξη οκτώ ετών σε απόστρατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ


ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ

Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, με την κατηγορία ότι παρείχε προστασία σε ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ:Σ Επιτέλους έμαθα ποιος κυβερνά αυτό το τόπο…



Υπάρχει και ένας κορυφαίος υπουργός δημοσίων έργων
Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά...εκείνος μένει 15 χρόνια αμετακίνητος!!!

«Τι κρίμα που δεν ζει ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής για να μάθει ποιος πραγματικά κυβερνά αυτό το τόπο» είπε, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος ,στα ΜΜΕ καταθέτοντας μια ακόμα ερώτηση “γροθιά στο στομάχι” των εθνικών εργολάβων.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού στην Ελλάδα από το πρώτο τρίμηνο του 2014, ο Όλι Ρεν, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης



        Απάντηση της Επιτροπής στον Ν. Χουντή
Δεν αποκλείει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα από το 2014  ο  Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας κ. Ρεν, απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.
Ο Ν. Χουντής, υπέβαλλε στη διευκρινιστική ερώτηση,  μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε όταν ο Όλι Ρεν απαντώντας από κοινού σε ερωτήσεις του Ν. Χουντή και του Κ. Πουπάκη, προϊδέασε για το ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού από το 2014, πράγμα που έσπευσε να διασκεδάσει με δηλώσεις του εκπροσώπου του στις 14/2/2013.

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφή του δρόμου Βρύας – Ρητίνης στον Νομό Πιερίας λόγω κατολίσθησης


Μετά τις βροχοπτώσεις, κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου (6-7/4), σημειώθηκε μεγάλης κλίμακας κατολίσθηση στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βρύας - Ρητίνης στο Δήμο Κατερίνης.

Χρυσή Αυγή : « Όλοι οι κλέφτες φυλακή: Να επιστραφούν τα κλεμμένα στον λαό»


Ο Τσοχατζόπουλος είναι ένα πολιτικό πτώμα και η προβολή της δίκης του γίνεται για διαφημιστικούς λόγους. Η συγκυβέρνηση συνεχίζει το όργιο της διαφθοράς και αφήνει στο απυρόβλητο δεκάδες ενεργά πολιτικά πρόσωπα που κατέκλεψαν το Ελληνικό Δημόσιο. Πολιτική κάθαρση σημαίνει:

Περιφερειακή Θεσσαλονίκης: Μεγάλη Τρίτη ο νέος διαγωνισμός για το τμήμα Εύοσμος-ΑΚ16


Δεύτερος διαγωνισμός μέσα σε λίγες μέρες

Μετά την άδοξη δημοπράτηση για το έργο αναβάθμισης του τμήματος Εύοσμος-ΑΚ16 της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης στις 9 Απριλίου, αποφάσιστηκε η επανάλαηψη του σε λίγες μέρες, Συγκεκριμένα η κατά σειρά τρίτη δημοπράτηση για την Δυτική Περιφερειακή στη Θεσσαλονίκη που αφορά το τμήμα Εύοσμος-Α/Κ 16 θα διεξαχθεί και πάλι την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου προσδοκώντας αυτή τη φορά να τραβήξει το ενδιαφέρον των τεχνικών εταιρείων (το έργο απευθύνεται σε εταιρεία μέχρι 6ης τάξης).

«Έφυγε» η δημοσιογράφος Μαρία Τζελέπη



Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών η δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Τζελέπη. 

Η Μαρία Τζελέπη γεννήθηκε το 1957 στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε στις εφημερίδες Μακεδονία, Ελληνικός Βορράς, Έθνος, Ελεύθερος Τύπος, Νίκη, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο 105 HELEXPO», «Σταθμός Μακεδονία-ΕΡΑ 1», «Α103», «Πανόραμα 86», «Αιγαίο FM Σύρου», «Δίαυλος». στους τηλεοπτικούς σταθμούς «New Channel», «Alpha» και στα περιοδικά Επίκαιρα,Γυναίκα, Πάνθεον, Ένα, Marie Claire, Τηλέραμα, Close Up.

Απεργούν οι εφοριακοί την Τρίτη


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

Σε προειδοποιητική απεργία θα προχωρήσει την Τρίτη η Ομοσπονδία Εφοριακών Υπαλλήλων.

Μεταξύ των αιτημάτων της ΠΟΕ ΔΟΥ είναι η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα στις εφορίες, η διασφάλιση των οργανικών θέσεων του κλάδου και η μισθολογική αποκατάσταση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 2008.

Άξιοι της τύχης μας: Μπαγκλαντεσιανοί στις φράουλες, Φιλιππινέζοι στα καράβια!


Το πρόβλημα σ’ αυτή τη χώρα ότι πολλοί (ίσως και η πλειοψηφία) είναι εκείνοι (αιρετοί στη Βουλή και στην τοπική αυτοδιοίκηση, συνδικαλιστικοί φορείς και λαός) που προσλαμβάνουν μια κατάσταση ως δεδομένη και επ’ αυτού του «δεδομένου» συζητούν.

Αυτή η νοοτροπία δεν οδηγεί, φυσικά, πουθενά και οπωσδήποτε όχι στην «ταμπακιέρα».

Την προηγούμενη εβδομάδα αυτό συνέβη τουλάχιστον δύο φορές – στην περίπτωση της Μανωλάδας και στην περίπτωση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας.

Στα γεγονότα της Μανωλάδας, στον δημόσιο διάλογο επικράτησε ο προβληματισμός για την βία (και σωστά), αλλά όχι με τις πηγές της παρανομίας.

Ολα σε ένα με στόχο 12 δισ. από την τρόικα


Στόχος της κυβέρνησης είναι να «περάσει» άμεσα το νομοσχέδιο από τη Βουλή, έτσι ώστε να αρχίσουν να εφαρμόζονται όλες οι δράσεις

ΝΟΜΟΣ - ΕΞΠΡΕΣ. Σε ενιαίο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθούν οι ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με την τρόικα. Θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Περιλαμβάνει τις διατάξεις για το Δημόσιο, το τέλος ακινήτων, την εξόφληση Εφορίας και Ταμείων.Στόχος της κυβέρνησης είναι να «περάσει» άμεσα το νομοσχέδιο από τη Βουλή, έτσι ώστε να αρχίσουν να εφαρμόζονται όλες οι δράσεις