Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΕΣΠΑ 2014-2020: Έμφαση στις περιφέρειες



Σε τρεις άξονες κινείται ο σχεδιασμός της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 (ΕΣΠΑ) και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ο πρώτος άξονας σχετίζεται με την επιχειρηματικότητα, ο δεύτερος με την κοινωνική συνοχή, την κατάρτιση και την απασχόληση και ο τρίτος με το περιβάλλον και την αειφορία.
 
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Προβλέπουν νέες μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ


Εικόνα κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος περιγράφουν οι εργαζόμενοι στα ταμεία

Τα 2,5 δισ. ευρώ και το 1,5 δισ. ευρώ αγγίζει η εκτίμηση του ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΕΟΠΥΥ, αντίστοιχα, σύμφωνα με την εισήγηση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) στο 29ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό της, που έγινε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Το σύστημα παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης και σίγουρα θα ακολουθήσουν νέες μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ, εκτιμούν οι εργαζόμενοι.

Λύτρωση και πανηγυρισμοί στη Βοστώνη μετά τη σύλληψη του 19χρονου Τσετσένου


ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΣΕ ΣΚΑΦΟΣ

Κρυμμένος στην πρύμνη ενός σταθμευμένου σκάφους στο προάστιο Γουότερταουν της Βοστώνης, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο δεύτερος καταζητούμενος βομβιστής του Μαραθωνίου. Ηταν ήδη τραυματισμένος και εξασθενημένος μέσα στην κρύπτη του, παραδόθηκε όμως μόνο ύστερα από νέα ανταλλαγή πυρών. Στο άκουσμα της σύλληψής του, χιλιάδες Βοστωνέζοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης.

Ο Τσαρνάεφ μεταφέρεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο
Ο Τσαρνάεφ μεταφέρεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο