Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΣΕΪΧ ΣΟΥ Καμπανάκι κινδύνου ενόψει θέρους


Καμπανάκι κινδύνου για το δάσος του Σέιχ Σου έκρουσε το συντονιστικό τοπικό όργανο της πολιτικής προστασίας, που συνεδρίασε χθες στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.


 Της Βαρβάρας Ζούκα

Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ


Το διαρκές έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια από συγκεκριμένα κυκλώματα εκμετάλλευσης της «μαύρης» εργασίας μεταναστών στη Μανωλάδα, κορυφώθηκε με την αποτρόπαιη πράξη των εν ψυχρώ πυροβολισμών εναντίον ανθρώπων που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Ανένδοτος Αγώνας ενάντια στο Σύστημα του Μνημονίου


"Αν επιχειρήσουν να θέσουν παράνομα την Χρυσή Αυγή εκτός εκλογών, ανοίγουν τις πύλες της κολάσεως" - Αυστηρή προειδοποίηση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής προς τα ανδρείκελα του πολιτικού κατεστημένου, που απεργάζονται αντισυνταγματικούς τρόπους αποκλεισμού του Εθνικιστικού Κινήματος.

ΚΑΠΝΙΣΜΑ Εκτός από την υγεία βλάπτει και την οικονομία


Κραχ στο δημόσιο σύστημα υγείας προκαλεί το κάπνισμα. Η βλαβερή αυτή συνήθεια ευθύνεται για το 8,9% του συνόλου των εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία, αντιπροσωπεύοντας το 7,9% της συνολικής δαπάνης υγείας στη χώρα μας.

 Της Νικολέττας Μπούκα

Γεωργιανή δάνειζε με τόκο 7% το μήνα


Ηλικιωμένη Γεωργιανή συνελήφθη κατηγορούμενη ότι δάνειζε με τοκογλυφικό τόκο 7% μηνιαίως ομοεθνείς της που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.

 Η 66χρονη συνελήφθη ύστερα από καταγγελία 37χρονης, η οποία είχε πληρώσει για δάνειο 4.000 ευρώ συνολικά 7.370 ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τμήματος δίωξης εκβιαστών η 37χρονη δανείστηκε το Νοέμβριο του 2010 από την 66χρονη το ποσό των 2.000 ευρώ, με τη συμφωνία καταβολής μηνιαίου τόκου 140 ευρώ.

Δήλωση με αφορμή το πρόσφατο αποτρόπαιο γεγονός στη Μανωλάδα του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη, μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων


Το αποτρόπαιο γεγονός στη Μανωλάδα, που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, αποτελεί μια απάνθρωπη, εγκληματική και απολύτως καταδικαστέα πράξη η οποία επισύρει τηνπαραδειγματική ποινική καταδίκη των υπευθύνων. Αναδεικνύει, όμως, ταυτόχρονα και την αδυναμία κρατικών υπηρεσιών μείζονος σημασίας να περιφρουρήσουν όσα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Φοβούνται πώληση των δικαστικών μεγάρων


Έντονη ανησυχία επικρατεί στον νομικό κόσμο της Θεσσαλονίκης από τον φόβο εκποίησης ακινήτων ιδιοκτησίας του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ), μεταξύ των οποίων δικαστικά μέγαρα.

 Του Κώστα Καντούρη

Θρίλερ στους δρόμους της Βοστώνης με τον πάνοπλο βομβιστή!


Μπορεί να μοιάζει με ένα συνηθισμένο νέο παιδί, κι όμως πρόκειται για τον άνθρωπο που αιματοκύλησε τη Βοστόνη πριν λίγες ημέρες, συνεχίζοντας σήμερα το φονικό του έργο. Είναι το παιδί με το λευκό καπελάκι που εδώ και ώρες η αστυνομία έχει ορίσει ως βασικό ύποπτο για τα χτυπήματα στον μαραθώνιο και σήμερα εμφανίστηκε αρχικά στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ και στη συνέχεια στην περιοχή Watertown εν μέσω πυροβολισμών και εκρήξεων. Μαζί του ήταν ο συνεργός του και δεύτερος ύποπτος της Βοστώνης, ο οποίος είναι πλέον νεκρός, καθώς συνελήφθη τραυματισμένος και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Διαβάστε αναλυτικά τι συνέβη σήμερα

Βρούτσης: Κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα η «μαύρη εργασία»


«Με τον πιο απερίφραστο τρόπο», καταδικάζει το υπουργείο Εργασίας «τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, τη βία και την ανθρώπινη εκμετάλλευση» με δήλωση του υπουργού Γιάννη Βρούτση που έγινε με αφορμή τα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας.

τη Μανωλάδα δεν υπάρχουν αθώοι


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τα αιματηρά γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας καταδικάστηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, από τους πάντες.

Φυσικά, εκ των υστέρων.

Κι’ όταν λέμε «εκ των υστέρων», εννοούμε πραγματικά εκ των υστέρων.

Αυτή τη στιγμή, διεξάγεται μια ακόμη εκστρατεία δυσφήμησης της Ελλάδας, αλλά και δυσφήμησης ενός εξαιρετικού ελληνικού προϊόντος, της φράουλας, που φέρνει έσοδα στη χώρα.

Εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις, έχουν προκαλέσει ένα μποϊκοτάζ κατά της ελληνικής φράουλας, καθώς τον γύρο του κόσμου κάνουν μηνύματα που καλούν τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ελληνικές φράουλες που «είναι βαμμένες με αίμα»!

Αυτός είναι ο αποστολέας της επιστολής με δηλητήριο στον Ομπάμα


Περίεργη προσωπικότητα φαίνεται πως είναι ο Πολ Κέβιν Κέρτις, που συνελήφθη για την αποστολή της δηλητηριασμένης επιστολής στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
 Ο ίδιος φαίνεται να ήταν επαγγελματίας μίμος των Έλβις Πρίσλει, Τζόνι Κας, Μπον Τζόβι κ.α. Ο Κέρτις, κάτοικος της Κορίνθου του Μισισιπή, συνήθιζε να υπογράφει ως «ΚC», τα οποία ήταν και τα αρχικά που βρέθηκαν στις επιστολές που στάλθηκαν στον Ομπάμα και στον Γερουσιαστή Γουίκερ.

Ο Παπακωνσταντίνου διέγραψε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα Λαγκαρντ


Εντός της περιόδου, κατά την οποία τη λίστα Λαγκάρντ είχε στα χέρια του ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, περιορίζεται ακόμα περισσότερο η διαγραφή των τριών συγγενών του από τη λίστα, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα που προέκυψαν από τους ελέγχους της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Super League: «Ταφόπλακα» υποβιβασμού στην ΑΕΚ

Την χαριστική... βολή στην Ένωση έδωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League αφού τιμώρησε την ΠΑΕ ΑΕΚ με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, δύο από το επόμενο, ενώ κατοχύρωσε υπέρ του Πανθρακικού το ματς της Κυριακής.
Παρηγοριά στον... άρρωστο το σχεδόν μηδαμινό πρόστιμο που υποβλήθηκε στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Πάντως, ο «Δικέφαλος» έχει το δικαίωμα της έφεση στην Δευτεροβάθμια της ΕΠΟ.

Σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ιαπωνία


Ισχυρή σεισμική δόνηση 7 Ρίχτερ σημειώθηκε στη βόρεια Ιαπωνία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε 275 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Κουρίλσκ στις Κουρίλες Νήσους, ανακοίνωσε επίσης το Ινστιτούτο.