Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ανακάλυψαν δύο πλανήτες σαν τη Γη που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή


Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε, με τη βοήθεια του αμερικανικού διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ, δύο πλανήτες που βρίσκονται εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος αλλά είναι παρόμοιοι με τη Γη και θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή." Με βάση αυτά που παρατηρήσαμε, ξέροντας την ακτίνα τους και τη διάρκεια περιστροφής γύρω από το άστρο τους, αυτοί οι δύο εξωπλανήτες είναι οι πιο παραπλήσιοι με τη Γη που έχουν βρεθεί ποτέ", εξήγησε ο Τζάστιν Κριπ, αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ και εκ των συγγραφέων της μελέτης που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Science.

ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ «Σώσαμε μια ζωή που θα χανόταν για 300 ευρώ»


«Καταφέραμε να σώσουμε μία ανθρώπινη ζωή, η οποία θα χανόταν για 300 ευρώ. Ήταν μία ασθενής μόλις 42 ετών, με καρκίνο στομάχου. Χρωστούσε στο ΤΕΒΕ και δεν είχε ασφάλεια, ενώ δεν μπορούσε ούτε βιβλιάριο Πρόνοιας να βγάλει. Θα πέθαινε. Ο σύλλογός μας ανέλαβε πρωτοβουλία, ρύθμισε το χρέος στο Ταμείο και ήδη πλήρωσε τα πρώτα 300 ευρώ. Έτσι, μια ζωή σώθηκε».

 Της Νικολέττας Μπούκα

Εκστρατεία της ΕΛ.ΑΣ για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας


ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ

Εκστρατεία της αστυνομίας για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, με βάση τον νέο νόμο που ψηφίστηκε πριν από εννέα μέρες, προανήγγειλε η ΕΛ.ΑΣ, μετά το σοβαρό επεισόδιο με τους τραυματισμούς αλλοδαπών στη Μανωλάδα.

Πάτρα: «Ράγισαν» και οι πέτρες στην κηδεία του 35χρονου Βασίλη Σινούρη. Δείτε φώτο και βίντεο


Αναφωνώντας «είμαστε όλοι μαζί σου» και με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα αποχαιρέτησαν συγγενείς ,φίλοι και γνωστοί στο Κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιωτίσσης τον 35χρονο Βασίλη Σινούρη, το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε πρόωρα χθες τα ξημερώματα κατά την δολοφονική επίθεση έξω από κλαμπ επί της Σαχτούρη στην Πάτρα.

ΔΑΚΕ Ι.Τ. Επιτακτική ανάγκη η πλήρης και άμεση εργασιακή αποκατάσταση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης


 Το Πυροσβεστικό Σώμα επιτελεί καθημερινά ένα κολοσσιαίο έργο με στόχο τη διασφάλιση της πολιτικής προστασίας, τη διαφύλαξη της δημόσιας δασικής περιουσίας, την περιφρούρηση του εθνικού πλούτου και περιβαλλοντικού πλούτου.

Αναπόσπαστο κομμάτι του Πυροσβεστικού Σώματος αποτελούν τόσο οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, όσο και οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες, οι οποίοι μαζί με το σύνολο των συναδέλφων τους, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό καταστροφών και τη διάσωση συμπολιτών μας που κινδυνεύουν.

Κανάκης: Δεν έπεσα θύμα εκβιασμού


ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

«Εθιμικό δίκαιο» χαρακτήρισε τις προστασίες σε νυχτερινά μαγαζιά, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής και συνιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών διασκέδασης Αντώνης Κανάκης, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη του πρώτου κυκλώματος εκβίασης και τοκογλυφίας, που εξαρθρώθηκε τον περσινό Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη.

Η «Χρυσή Αυγή» για τα γεγονότα της Μανωλάδας


Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει τα γεγονότα της Μανωλάδας και τους πυροβολισμούς κατά αλλοδαπών. Καταδικάζει επίσης όσους εντελώς παράνομα δίνουν δουλειά σε λαθρομετανάστες, στερώντας το ψωμί από χιλιάδες ελληνικές οικογένειες.

Κατάργηση, αντικατάσταση, αναστολή: Μα τι σας πιάνει και πιάνεστε από τις λέξεις;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, είδηση δεν αποτελεί η πληροφορία πως «σκύλος δάγκωσε άνθρωπο», αλλά αν… άνθρωπος δαγκώσει σκύλο – έτσι όπως πάμε, βέβαια, σε λίγο ούτε κι’ αυτό θα αποτελεί είδηση! 

Επομένως, δεν αντιλαμβάνομαι τον θόρυβο γύρω από τα όσα είπε στην ομιλία του στο Συνέδριο του Economist ο κ. Αλέξης Τσίπρας. 

Είδηση θα ήταν αν ο κ. Τσίπρας έλεγε στο «ιεροεξεταστήριο» του Economist, όσα είπε μόλις την προηγουμένη σε άλλες εμφανίσεις του (στο ΤΕΙ της Λάρισας, για παράδειγμα) ή μόλις το προηγούμενο σαββατοκύριακο, κατά την ομιλία του στην Κ.Ε. του κόμματός του. 

Στο 19.4% η απορρόφηση του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”, αλλά η Κομισιόν δηλώνει “πλέον ικανοποιημένη” !!!


      Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή.

Ενώ το ποσοστό απορρόφησης του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” ανέρχεται στο 19.4%, σύμφωνα με τα ίδια της τα στοιχεία, η Κομισιόν θεωρεί, πλέον, την πρόοδο του έργου ικανοποιητική. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Hahn, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

"ΔΡΑΣΗ": Αιώνιοι φοιτητές - αιώνιοι πολιτικάντηδες


Η Δράση με αφορμή τις ενορχηστρωμένες αντιδράσεις των πρυτάνεων για να μην ισχύσουν –για άλλη μια φορά δυστυχώς- όσα ορίζει ο νόμος Διαμαντοπούλου (ν. 4009/2011) για τους αιώνιους φοιτητές, επισημαίνει τα εξής:
Ο ένας στους δύο φοιτητές (50% όσων φοιτούν σήμερα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ) έχει καθυστερήσει τις σπουδές του πέρα από τα κανονικά εξάμηνα φοίτησης με τις εξής αρνητικές συνέπειες:

Ομιλία Ν.Γ. Μιχαλολιάκου στην Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής


Αύριο Παρασκευή 19/4 στις 16:00 ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος θα πραγματοποιήσει από την αίθουσα της Γερουσίας ομιλία προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Διαβατήριο τα 55 έτη για 500.000 ασφαλισμένους


Διαβατήριο τα 55 έτη για 500.000 ασφαλισμένους  Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις αφορούν όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι τα τέλη του 2010 ή του 2012. Μεγάλοι κερδισμένοι οι δημόσιοι υπάλληλοι με ανήλικο τέκνο και 25ετία
Σύνταξη σε ηλικία 55 ετών δικαιούνται 500.000 ασφαλισμένοι, που μπορούν να αξιοποιήσουν μια σειρά ευνοϊκών διατάξεων και να αποφύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας. Ουσιαστικά μία σειρά νόμων επιτρέπει την ταχύτερη θεμελίωση δικαιώματος και οδηγεί στην «έξοδο» μέχρι και 12 χρόνια νωρίτερα (καθώς πλέον το γενικό όριο συνταξιοδότησης διαμορφώνεται στο 67ο έτος).

Έκρηξη στο Τέξας: Φόβοι για 70 νεκρούς


Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 10:24 Τελευταία ανανέωση: Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 10:32
Την έκταση της καταστροφής από την τεράστια έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων του Τέξας θα αποκαλύψει το πρώτο φως της ημέρας στις ΗΠΑ, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει ακόμα και τους εβδομήντα.

Ανασφάλιστος ένας τους τρεις εργαζόμενους


Περισσότεροι από 2 χιλιάδες ανασφάλιστοι εργαζόμενοι εντοπίσθηκαν σε σύνολο 6 χιλιάδων εργαζομένων σε επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν σε όλη τη χώρα κατά το μήνα Μάρτιο από κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Διαψεύδουν τη σύλληψη υπόπτου για τις επιθέσεις στη Βοστόνη


Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βοστόνης διέψευσε την πληροφορία που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN σχετικά με τη σύλληψη ενός υπόπτου για την διπλή βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο. Αξιωματούχοι των αμερικανικών αρχών μίλησαν πάντως για πρόοδο στις έρευνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πλησιάζουν στην ταυτοποίηση του υπόπτου. Αναβλήθηκε επ' αόριστον η προγραμματισμένη ενημέρωση από το FBI.