Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Επανεκκίνηση για τους 4 οδικούς άξονες εντός Απριλίου


Σε 25.000 υπολογίζονται οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν με την επανεκκίνηση της κατασκευής των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας εντός Απριλίου.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Η επαναλειτουργία των εργοταξίων έπειτα από δύο χρόνια επιτεύχθηκε μετά τη συμφωνία του υπουργείου Ανάπτυξης, των παραχωρησιούχων και των κατασκευαστών. Παράλληλα με την έναρξη των έργων το υπουργείο προχωρά σε διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν, τις 43 ελληνικές και διεθνείς χρηματοδότριες τράπεζες και τους παραχωρησιούχους για τις αλλαγές στις συμβάσεις παραχώρησης, οι οποίες πρέπει να ψηφιστούν στη Βουλή.

Τα πάνω - κάτω στις συντάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών

Τι αλλαγές φέρνει με εγκύκλιο ο ΟΑΕΕ
Τρεις αλλαγές, στις συντάξεις, στην αναγνώριση πλασματικών ετών και στα όρια ηλικίας με διαδοχική ασφάλιση ενεργοποιεί ο ΟΑΕΕ με την εφαρμογή σχετικών διατάξεων στο ασφαλιστικό καθεστώς 750.000 επαγγελματιών.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος και σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού:

Αρχαία ελληνικά ανέκδοτα γεμάτα σοφία και μυαλό!


Ο φιλόσοφος Αντισθένης συμβούλευε τους Αθηναίους να ανακηρύξουν με την ψήφο τους τα.. γαϊδούρια σε άλογα. Όταν του είπαν ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από κάθε λογική, ο Αντισθένης παρατήρησε:«Μήπως και στρατηγούς δεν αναδεικνύετε με την ψήφο σας χωρίς να έχουν πάρει καμία απολύτως εκπαίδευση;»

ΥΠΑΝ Λαϊκές αγορές και την Κυριακή


Αλλαγές στην εποπτεία των λαϊκών αγορών αλλά και τη δυνατότητα λειτουργίας τους τις Κυριακές, μόνο για τους παραγωγούς πωλητές, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.


 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
Οι λαϊκές αγορές, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, θα λειτουργούν από Δευτέρα μέχρι Σάββατο, εκτός των επίσημων ή τοπικών αργιών και, κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η λειτουργία λαϊκών αγορών και τις Κυριακές αποκλειστικά με τη συμμετοχή παραγωγών, σε χώρους που δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Κλείδωσαν οι απολύσεις στο Δημόσιο - Εως και 15.000 αποχωρήσεις με μείγμα μέτρων


Σε κεντρική συμφωνία για άμεσες απομακρύνσεις στο Δημόσιο με θεσμικά αδιάβλητο και αξιοκρατικό μείγμα πολιτικών κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι ύστερα από πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, σε τμήμα της οποίας εκλήθη και συμμετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης.

ΑΣΕΠ: Πού θα μετατεθούν οι 1891 υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα



Αναρτήθηκαν από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί κατάλογοι. Δείτε τον Προσωρινό Πίνακα Διάθεσης και τον Πίνακα για την Κινητικότητα των Υπαλλήλων σε Διαθεσιμότητα

Στίβεν Χόκινγκ: Η ανθρωπότητα έχει 1000 χρόνια για να εγκαταλείψει τη Γη


Ο διάσημος φυσικός προειδοποιεί το ανθρώπινο είδος ότι, αν θέλει να επιβιώσει, θα πρέπει να εγκαταλείψει τον πλανήτη

Στίβεν Χόκινγκ: Η ανθρωπότητα έχει 1000 χρόνια για να εγκαταλείψει τη Γη







Ο διάσημος Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ προειδοποίησε σήμερα το ανθρώπινο είδος ότι, αν θέλει να επιβιώσει στο μέλλον θα πρέπει "να εγκαταλείψουν το εύθραυστο  πλανήτη”. 

Νέο ωράριο για όλους τους εκπαιδευτικούς

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΟΚΤΩ ΟΙ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ

Επιμηκύνεται το διδακτικό ωράριο από τον Σεπτέμβριο. Δάσκαλοι και καθηγητές καλούνται να διδάξουν 26 ώρες την εβδομάδα. Οι δημοσιονομικές συνθήκες επιβάλλουν συρρίκνωση των προσλήψεων. Κατά οκτώ ώρες τον μήνα θα αυξηθεί το ωράριο δασκάλων και καθηγητών από το ερχόμενο σχολικό έτος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝ.ΕΛ.


Φίλες και φίλοι,
Είναι πολλοί αυτοί που πολλές φορές λένε, σε πολιτικές συνάξεις νέων σαν και τη σημερινή, ότι η παρουσία των νέων σε τέτοιες συγκεντρώσεις αποδεικνύει πως οι νέοι εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την πολιτική και πως λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν πως η νεολαία σήμερα δεν ενδιαφέρεται για τα κοινά. Εγώ δεν θα πω το ίδιο για την παρουσία σας σήμερα εδώ.
Γιατί δεν πιστεύω ούτε πως η νεολαία σταμάτησε ποτέ να ενδιαφέρεται για τα κοινά, αλλά και επειδή δεν ανήκω σε εκείνους που θέλουν να νουθετούν και πολύ περισσότερο να ποδηγετούν τη νεολαία.