Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ψυχορραγούν οι δομές ψυχικής υγείας


Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκονται οι δομές ψυχικής υγείας στη Θεσσαλονίκη.


 Της Νικολέττας Μπούκα

Η συνεχής υποχρηματοδότηση των οικοτροφείων, των ξενώνων και των διαμερισμάτων όπου φιλοξενούνται περίπου 180 ψυχικά ασθενείς έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων επιβίωσης των δομών, οι οποίες απειλούνται ακόμη και με λουκέτο.

Παράνομα φάρμακα μέσω Ιντερνετ διέθετε 35χρονος


ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΟΦΔικογραφία σε βάρος 35χρονου, ο οποίος διακινούσε και διέθετε παράνομα φάρμακα μέσω του διαδικτύου, σχηματίστηκε από την Οικονομική Αστυνομία. Τα φάρμακα αυτά, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δεν ήταν εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

ΑΔΕΔΥ: Κινητοποιήσεις στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προτίθεται να καταφύγει η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου «η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην προχωρήσει στις χιλιάδες απολύσεις, που δρομολογούνται για το Δημόσιο μέχρι το 2015».

Χρυσή Αυγή "Ασυδοσία τέλος"

 Πρωτοβουλία Χρυσής Αυγής για την ακύρωση της τροπολογίας της ντροπής

Η Χρυσή Αυγή πιστή στον Αγώνα που δίνει εντός και εκτός Κοινοβουλίου για την ανατροπή του σάπιου καθεστώτος των πολιτικάντηδων που έχει παραδώσει την χώρα στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους κατέθεσε τροπολογία για την ακύρωση της τροπολογίας της ντροπής που αθωώνει τους τραπεζίτες για τα δάνεια - σκάνδαλα στα κόμματα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Διακινούν παράνομα χρυσό στην Τουρκία


Δίκτυο παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων χρυσού από την Ελλάδα στην Τουρκία αναζητούν οι τελωνειακές αρχές του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και την αστυνομία.

 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Μέχρι χθες δεσμεύτηκαν μεγάλες ποσότητες χρυσού, που φτάνουν τα 40 κιλά και οι οποίες επιχειρήθηκε να διακινηθούν με παραστατικά-μαϊμού, στα οποία ο χρυσός εμφανιζόταν ότι ήταν βουλγαρικής προέλευσης και είχε προορισμό την Τσεχία.

ΑΠΘ Τρία σενάρια για συνύπαρξη αρχαιοτήτων και μετρό


Ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τα αποτελέσματα του έργου της ομάδας εργασίας του ΑΠΘ για τα αρχαιολογικά ευρήματα του σταθμού Βενιζέλου -τα οποία συνοψίζονται σε τρία σενάρια- διοργανώνει η πρυτανεία του ιδρύματος την ερχόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 6 μ.μ., στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ).

Η πρόταση της Χρυσής Αυγής για την ανεργία (με αφορμή τα νέα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.)


Μόνη λύση για την ανεργία είναι η στροφή στην εθνική παραγωγή. Να οδηγήσουμε τα εκατομμύρια των Ελλήνων ανέργων στον πρωτογενή τομέα. Εκεί που κρύβεται ο εθνικός μας πλούτος και παραμένει αναξιοποίητος. Το μεγάλο στοίχημα μίας εθνικής ηγεσίας με πυρήνα την Χρυσή Αυγή είναι να στραφεί το ανθρώπινο δυναμικό μας στην σκληρή, παραγωγική εργασία με υψηλή αμοιβή και απόδοση.

Εκστρατεία φροντίδας αδέσποτων ζώων

Πρώτες αποφάσεις που γίνονται πράξη της επιτροπής για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων που δημιουργήθηκε στο δήμο - Καταγγελία δημάρχου Βόλβης για φόλες


Ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας των αδέσποτων ζώων μπαίνει σε εφαρμογή στο δήμο Βόλβης. Η Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, συνεδρίασε την Τετάρτη 11 Απριλίου 2013, παρουσία του δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη και του προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) Σταύρου Ζαμπέτογλου, που παραβρέθηκε έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου.

Νέα νομοθεσία για την πληρωμή του ΦΠΑ;

Του Δημήτρη Πανοζάχου

Αν οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει την ώρα που γράφω το άρθρο αυτό είναι ακριβείς, πρέπει να ομολογήσω ότι το Υπουργείο Οικονομικών έκανε «ένα βήμα μπροστά». Αναγνώρισε επιτέλους την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και τις ταμειακές δυσκολίες που έχουν οι επιτηδευματίες.
Η πρόθεσή του να νομοθετήσει την αποδέσμευση της υποβολής δήλωσης ΦΠΑ από την καταβολή του ποσού (ακόμη και του 40% που ισχύει στην περίπτωση τμηματικής καταβολής), είναι πραγματική πρωτοπορία για τα Ελληνικά δεδομένα.





Νίκος Χουντής: Από πότε έχουν οι τράπεζες να αποδώσουν τα ποσά των αδρανών καταθέσεων στο ελληνικό δημόσιο;


        Η Ελλάδα είναι, ίσως, η μόνη χώρα στην ΕΕ που το 2012 δεν διέθεσε καν στοιχεία για το ύψος των αδρανών καταθέσεων που βρίσκονται στις ελληνικές τράπεζες και οι οποίες, σύμφωνα με πάγια νομοθεσία, περιέρχονται στο ελληνικό δημόσιο.

 Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα στην ΕΕ, που το 2012 δεν έδωσε στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ύψος των αδρανών καταθέσεων που υπάρχουν στις ελληνικές τράπεζες και οι οποίες, σύμφωνα με νομοθεσία που ισχύει αδιαλείπτως από το 1942, οφείλουν να τις μεταβιβάζουν στο ελληνικό δημόσιο «μετά την παρέλευση 20 ετών από την τελευταία κίνηση του λογαριασμού». Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, κ. Μπαρνιέ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Μαθήματα εθελοντισμού και πρώτων βοηθειών



Με τη συμμετοχή της Βούλας Πατουλίδου πραγματοποιήθηκε ημερίδα εθελοντισμού και πρώτων βοηθειών στα Νέα Βρασνά

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών, είχαν την ευκαιρία την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 να ενημερωθούν για τους τρόπους παροχής πρώτων βοηθειών, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής σε εθελοντικά προγράμματα, σε εκδήλωση που οργάνωσε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Οι επίδοξοι κλειδοκράτορες του… χάους!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πράγματι, πρόκειται για ένα πολύ καλό επικοινωνιακό τέχνασμα.

«Ευρώ πάση θυσία;», είναι η ερώτηση.

«Όχι, βέβαια», είναι η εύλογη απάντηση.

Ακούγεται ευχάριστα αυτή η απάντηση. 

Όχι, βρε αδελφέ, σου λέει ο άλλος. Πάση θυσία, όχι!

Σωστά. Αλλά η απόκρυψη και η μισή αλήθεια  είναι γνωστές προπαγανδιστικές πρακτικές.

Αυτός που λέει «όχι, βέβαια, ευρώ πάση θυσία», πρέπει να εξηγήσει και τι σημαίνει, τι ακολουθεί μετά την απόρριψη αυτής της «πάσης θυσίας».

Μήπως ακολουθούν περισσότερες θυσίες; 

Έγγραφο – σοκ! 20.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2014



- Η τρόικα βάζει προαπαιτούμενο για τη δόση  την άμεση απόλυση 2.000 υπαλλήλων
 - 12.500 πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα ως τον Ιούνιο
- Πλάνο με απολύσεις δημοσίων   υπαλλήλων ανά τρεις μήνες μέχρι τα τέλη του 2014Μέχρι και το πρόγραμμα συνεδριάσεων των πειθαρχικών συμβουλίων ζητά τώρα η τρόικα για να δει πότε θα αρχίσουν να απολύονται οι πρώτοι υπάλληλοι.