Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πώς θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μετά την αναστολή της λειτουργίας υποκαταστημάτων


Σε δραστική μείωση των υποκαταστημάτων του μέσω της συνένωσης λειτουργικών μονάδων προχωρά το ΙΚΑ. Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, η εξέλιξη αυτή κατέστη αναγκαία εξαιτίας της μείωσης του προσωπικού κατά 40% τα τελευταία 3 χρόνια και της αύξησης του όγκου εργασιών λόγω πολλαπλασιασμού των αιτήσεων συνταξιοδότησης, και της ένταξη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του συνόλου των ασφαλιστικών ταμείων κύριας σύνταξης των μισθωτών.

Ολλανδία: Ανακαλούνται 50.000 τόνοι μοσχαρίσιου κρέατος


Την ανάκληση περίπου 50.000 τόνους μοσχαρίσιου κρέατος, που έχουν προωθηθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης από την εταιρεία χονδρικής Willy Selten, διότι το προϊόν ενδέχεται να έχει αναμιχθεί με κρέας αλόγου, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική υγειονομική υπηρεσία NVWA.

ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Πιερία, η πρώτη περιοχή ανάπτυξης


Στην Πιερία ιδρύεται η πρώτη περιοχή οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στη χώρα, η οποία θα λειτουργήσει ως πρότυπο σχεδιασμού για τη δημιουργία αντίστοιχων ΠΟΑΥ και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr


Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία περιοχών στον Θερμαϊκό και τον Ευβοϊκό κόλπο.

Ελληνας οικονομολόγος προτείνει την κατάργηση του 500ευρου


Αν και όλοι έχουμε ακούσει γι' αυτό, ελάχιστοι το έχουμε δει. Τώρα ο οικονομολόγος και αναλυτής της Τράπεζας της Αμερικής (BofA) Αθανάσιος Βαμβακίδης υποστηρίζει σε έκθεσή του ότι μια κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως να αποτελούσε τη λύση για την έξοδο από την ευρωπαϊκή κρίση.

Ευρώ -κουκούλωμα της SIEMENS



Ν. Χουντής: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά: Τα ελληνικά ναυπηγεία μένουν κλειστά λόγω επιδοτήσεων και η Siemens την γλυτώνει με 13 εκατομμύρια ευρώ χορηγίες!»
Ερώτηση Ν. Χουντή στην Κομισιόν για τον «διακανονισμό» μεταξύ Siemens και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
Ευρωπαϊκού μεγέθους – κουκούλωμα της Siemens με εξωδικαστικό συμβιβασμό - παρωδία μεταξύ της εταιρίας  Siemens και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αποκαλύπτει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ερώτηση για το ξεπούλημα της ΕΒΖ Α.Ε κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα


Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχετικά με το ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ. Α.Ε) κατέθεσαν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με επικεφαλήςτον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Χρυσή Αυγή : «Εμφύλιος πόλεμος στην Ιερισσό από την συγκυβέρνηση του ξεπουλήματος»


Η  συγκυβέρνηση της προδοσίας δημιούργησε αληθινό εμφύλιο πόλεμο στην Ιερισσό. Το ξεπούλημα του ελληνικού χρυσού σε ξένους και στον όμιλο Μπόμπολα να πάψει τώρα, προτού θρηνήσουμε θύματα.

Καινοτόμες προτάσεις κατά της παραβατικότητας


Η αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας στο επίκεντρο ημερίδας που οργανώνει το Σάββατο 13 Απριλίου ο δήμος Βόλβης στην Ασπροβάλτα

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στην Ασπροβάλτα (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Ασπροβάλτας), από τις 09.30 έως τις 14.00, ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Ο Κλεισθένης» και τη Σχολή Αστυφυλάκων, οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Καινοτόμες προτάσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας από την τοπική αυτοδιοίκηση και την ελληνική αστυνομία».

Καθαρίζουμε το περιβάλλον


Για μια ακόμα χρόνια εθελοντές σε όλο το δήμο Βόλβης
την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 καθαρίζουν τις δασικές εκτάσεις

Δεκάδες σύλλογοι και φορείς μαζί με εθελοντές, υπό την οργανωτική ευθύνη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης, συμμετέχουν μαζικά την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στη διεθνή εθελοντική καμπάνια για το περιβάλλον «Lets Do It».
Στόχος είναι να καθαριστούν δασικές εκτάσεις, αλσύλλια και κοινόχρηστοι χώροι περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος απ’ όλα τα απορρίμματα που τυχόν έχουν.

Εκδήλωση για την κατοχύρωση της 12ης Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών στο Δρόμο


Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  PRAKSIS  και ΑΡΣΙΣ συμμετέχουν στην παγκόσμια προσπάθεια για την κατοχύρωση της 12ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για τα Παιδιά στο Δρόμο και διοργανώνουν την 12η Απριλίου  εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους, ώρα 11:00 π.μ. εώς και 17:00 μ.μ
 Το Κινητό Σχολείο (Mobile School), ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο που με πρωτοβουλία των οργανώσεων ΑΡΣΙΣ και PRAKSIS συμπληρώνει ένα χρόνο από την επιστροφή του στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ‘παρκάρει’ και φέτος στην πλατεία Αριστοτέλους.

Αναζητώντας την (ελληνική) Κατάρα της Μακαραπάνα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν τον τελευταίο καιρό δεν είχαμε έλθει τόσο… κοντά με τη Λατινική Αμερική, της οποίας διάφορες χώρες, η μία μετά την άλλη, προβάλλονται κατά διαστήματα ως «πρότυπα», ως παραδείγματα που πρέπει να ακολουθήσουμε κι’ εμείς εδώ για να βγούμε από την κρίση, αυτά που συμβαίνουν στη Βενεζουέλα τελευταίως θα τα αντιμετωπίζαμε όπως πάντα: 

Δηλαδή, ως αντάξια του επιπέδου δημοκρατίας, ιδεοληψιών, δεισιδαιμονιών, δημαγωγίας και εκμετάλλευσης της αγραμματοσύνης του πληθυσμού που υπάρχει σ’ αυτές τις χώρες. 

Νέες αντικειμενικές αξίες από τον Ιούλιο


Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων έρχονται τον Ιούλιο. Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να ενεργοποιήσει σχέδιο... εξπρές για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών μετά την απαίτηση της τρόικας για εξίσωση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών. Ετσι αναμένονται σημαντικές αυξήσεις αλλά και μειώσεις σε πολλές περιοχές όπου οι εμπορικές υπολείπονται των αντικειμενικών τιμών.

Νύχτα - «κόλαση» στην Ιερισσό


Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έσπασαν αιφνιδιαστικά και συγχρονισμένα τις πόρτες από τις οικίες δύο υπόπτων για τα επεισόδια στις Σκουριές.

Κερδίζει τη μάχη ο 15χρονος από την Πάτρα


Σε θάλαμο της κλινικής του Ανόβερου μεταφέρθηκε το απόγευμα ο 15χρονος μαθητής από την Πάτρα, που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου.